İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Joomla Nedir? Joomla İle Neler Yapılabilir ?

hakanben

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
68
Reaction score
0
Konum
İstanbul
Joomla nedir?
Joomla, içerik yönetim sistemlerinin en iyilerinden biridir. Joomla'nın yönetim paneliyle, içeriklerinizi kolayca oluşturabilir ve yönetebilirsiniz. Bileşen, modül ve mambotlarla, istediğiniz şekli alacak, esnek bir yapıya sahiptir.

Joomla ile neler yapabiliriz?
Joomla ile hangi kategorilerde site yapılabilir?
Dizin sitesi
Resim galerisi
Haber sitesi
Download sitesi
Video sitesi yapılabilir. Aslına bakarsanız, istediğiniz içerikte bir web sitesini, Joomla ile kolaylıkla yapabilirsiniz.

Bileşen (component) nedir?
Bileşenler, Joomla'yı, istediğimiz şekle sokabilmek için hazırlanmış sistemlerdir.Yukarıda bahsi geçen sistemleri, çabuk yoldan yapmamıza olanak sağlarlar.

Bileşen nasıl yüklenir?
Joomla'nın yönetim paneline girdikten sonra, Installers >> Components sırasını takip ederek bileşeninizi yükleyebilirsiniz. Bileşenler, sıkıştırılmış haldeyken bu sayfada, göz at butonuna tıklanarak seçilir ve gönderilir. Joomla, kurulumu otomatik olarak yapar. Yüklediğimiz bileşeni yönetim panelinde Components başlığına tıklayarak görebilir, ardından yönetebilirsiniz.

Modül nedir?
Modül, bileşenlere bağlı olarak çalışabileceği gibi, ayrı olarak da çalışabilir. Resim galerisi bileşenlerinden birini kurduysanız ve sitenizde son eklenen resimleri göstermek istiyorsanız, ilgili modülü de yüklemelisiniz.

Modül nasıl yüklenir ?

Joomla'nın yönetim paneline girdikten sonra, Installers >> Modules sırasını takip ederek sıkıştırılmış haldeki modülü yükleyebilirsiniz. Modülleri kendiniz de yapabilirsiniz. Özellikle, sitemizde reklam göstermek istiyorsak ve bu reklamla ilgili bir modül yoksa, iş başa düşüyor. Bu durumda, reklam kodlarını kopyalıyoruz. Yönetim panelinde kullanıcı bilgilerimize girerek “User Editor” kısmından, editörolarak “WYSIWYG” seçiyoruz. Neden değiştirdik ? Eğer Joomla'da kodlarla çalışacaksak bu yolu takip etmemiz gerekir. Aksi takdirde, kodlarımız, yazı şeklinde görünür. Şimdi bir modül yapalım. Az önce reklam kodlarını kopyalamıştık. Şimdi, yönetim panelinde, Modules >> Site Modules sırasını takip edelim. Sağ üstte bulunan “New” butonuna tıklayalım. Title kısmından modülümüze isim verelim. Alt kısımdan, ismin, görünüp görünmeyeceğini belirtelim. Pozisyonunu belirleyelim.” Access Level” kısmından izinleri belirleyelim. Reklam kodu olduğuna göre, yalnızca üyelerimize göstermemizin bir anlamı yok. Şimdi en alttaki “Content“ bölümüne, kopyaladığımız kodu yapıştıralım. Yukarıda, sağda bulunan, “Save” butonuna tıklayalım. Modülümüzü oluşturmuş olduk. Şimdi sitemizde görünmesini sağlamamız gerekiyor. Modules >>Site Modules yolunu takip edelim. Az önce modülümüze bir isim vermiştik. “Published” sekmesindeki “x” butonuna tıklayarak aktif hale getirelim. Modülümüz sitede göstetiriliyor.

Mambot nedir?
Mambotlar, Joomla'nın, bileşenlere ihtiyaç duymadan isteklerimizi yerine getirecek yardımcı eklentilerdir. Örnek olarak, Google Adsense mambotunu verebiliriz. Bu mambot, içeriğimizde, istediğimiz bir yere, istediğimiz boyuttaki reklamları, otomatik olarak ekler. Her defasında reklam kodlarıyla uğraşmamıza gerek kalmaz.

Mambot nasıl yüklenir?

Joomla'nın yönetim paneline girdikten sonra, Installers >> Mambots sırasını takip ederek sıkıştırılmış haldeki mambotu yükleyebilirsiniz. Aktif hale getirmek ve ayarları düzenlemek için, Mambots >> Site Mambots yolunu izlemeniz, yüklediğiniz mambotu seçerek düzenlemelerini yapmanız gerekir.
Joomla indirme adresi: http://joomlacode.org/gf/project/joomla/frs/

Joomla Seo'ya uygun mudur?

Evet. Ücretli ve ücretsiz bileşenleriyle Seo'ya uygun hale getirilebilir. Ayrıca hiçbir bileşene gerek duymadan .htaccess koduyla www.sitemiz.com/content/view/3786/38 şeklindeki linklere sahip olabilir. Seo'yu aktif hale getirmek için, yönetim panelinde Site >> Global Configuration yolu izlenmeli, açılan sayfada en sağda bulunan "SEO" sekmesine tıklanarak, "Search Engine Friendly URLs" karşısındaki kutucuklardan "Yes" işaretlenmelidir. .htaccess basitçe şu şekilde olmalıdır;
##
# @version $Id: htaccess.txt 1570 2005-12-29 05:53:33Z eddieajau $
# @package Joomla
# @copyright Copyright (C) 2005 Open Source Matters. All rights reserved.
# @license http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html GNU/GPL
# Joomla! is Free Software
##

Options +FollowSymLinks

#
# mod_rewrite in use
#

RewriteEngine On

##
## NOTE!
## When using multiple Joomla sites or other web applications in sub-folders,
## you must explicitly turn the RewriteEngine off or use the settings
## recommended for the application
##

# Uncomment following line if your webserver's URL
# is not directly related to physical file paths.
# Update YourJoomlaDirectory (just / for root)

# RewriteBase /YourJoomlaDirectory

#
# Rules
#
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !\.(jpg|jpeg|gif|png|css|js|pl|txt)$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*) index.php
Oluşturduğunuz .htaccess dosyasını sitemizin ana dizinine atmalıyız.
Bu ayarı yapabilmek için, ana dizindeki, configuration.php dosyasının chmod ayarını 777 yapmalısınız. Seo'yu aktif hale getirdikten sonra chmod değerini "444" yapmayı unutmayınız.

Ücretsiz SEF bileşenleri hangileridir?

Joomsef, Opensef ve Remosef ücretsiz bileşenlerdir.
Opensef, içeriği fazla olan sitelerde yavaşlığa neden olabilmektedir. İçeriklerinize oy verdirmek isterseniz, bu bileşen sorun çıkaracaktır. Ancak, içeriği html linklere çevirmekte oldukça başarılıdır. Türkçe karakterleri, yönetim panelinden, kolayca İngilizce karakterlere çevirtebilirsiniz.
Artio Joomsef, sunucuya çok fazla yüklenmeyen, Joomlaboard ( Joomla forum bileşeni), Mosets Tree ( Joomla link dizini bileşeni), AlphaContent (Joomla link dizini bileşeni) ve DocMan (Joomla download bileşeni) gibi bileşenler için de destek sunmaktadır. Hızlı olmasına karşın, aynı içeriğe birden fazla link vermesi sebebiyle sıkıntı yaratabilir. Örneğin; ana sayfada gösterilmesini istediğiniz, “Joomla Harika Bir CMS” içeriğine www.sitemiz.com/ders/joomla-harika-bir-bilesen.html olarak link verir, ardından da “ders” kategorisine tıkladığımızda, www.sitemiz.com/ders/joomla-harika-bir-bilesen2.html
linkini verir. Yani, farklı kategoliler altında, farklı şekilde linklendirme yapar.
Artio Joomsef için indirme adresi: http://www.artio.cz/en/downloads/joomla-extensions/
Opensef için indirme adresi:http://www.joomlaos.de/Downloads/Joomla_und_Mambo_Komponenten/OpenSEF.html

Remosef, içeriği de klasör gibi göstermektedir. Eğer Joomla'nın download bileşenlerinden olan Remository bileşenini kullanacaksanız, bu bileşeni tercih edebilirsiniz.
Remosef'i nereden indirebilirim?
http://www.remository.com

Ücretli SEF bileşenleri hangileridir?
Sef Advance ücretli bir bileşendir. Türkçe karakterlerde sorun çıkarabilmektedir.

Devam edecek...
Düzenleme sebebi: Eksik bilgi.
 

hakanben

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
68
Reaction score
0
Konum
İstanbul
Joomla nasıl kurulur?
Sunucunuz Cpanel ise ve Fantastico bulunuyorsa birkaç dakika içerisinde Joomla'nınız kurabilirsiniz. Cpanel ile 1.08 versiyonunu kurabilirsiniz. Kurulumdan sonra, son sürüme yükseltmeniz gerekir. Yükseltme işlemi için gereken dosyaları www.joomla.org adresinde bulabilirsiniz. Yeni sürümdeki tüm dosya ve klasörleri eskilerin üzerine yazdırmak yükseltmeyi yapmış olmanıza yeter. Daha önce kurduğunuz hiçbir eklenti bundan etkilenmez. Bu kurulumda siteniz http://siteadiniz.com adresine kurulur. Yönetim panelinize http://www.siteadiniz.com/administrator yazarak girerseniz editörünüz çalışmayacaktır. Eğer www istemiyorsanız, yönetim paneline de aynı şekilde girmelisiniz. Bu durumda http://siteadiniz.com/administrator sağlıklı çalışacaktır. www istiyorsanız, configuration.php dosyasında, siteadiniz.com'un önüne www. yazıp kaydetmeli, ardından sunucuya atmalısınız. Joomla'nın en önemli dosyası olan configuration.php'nin chmod ayarını, işleriniz bittiğinde mutlaka “444” yapınız. Bilgisayarınızda, yedeğini bulundurmanız önerilir.
Sunucunuzda Fantastico yoksa şu şekilde kurmalısınız:
Joomla'nın son sürümünü indirin.
Ftp programlarından biriyle dosyaları dizine aktarın.
Joomla için kullanacağınız veritabanını oluşturun.
www.siteadiniz.com açtığınızda kurulum sayfası otomatik olarak gelecektir.
Bazı klasörlerin chmod ayarını 777 yapmanız gerekmektedir. Kırmızı renkteki yazılarla, sizi uyaracaktır. Kurulumum son aşamasında serverde configuraton.php dosyasının olmadığı şeklinde bir uyarı alacaksınız. Boş halde bir configuration.php dosyasını az önce ftp ile aktardığımız şekilde, Joomla'yı kuracağınız dizine atınız. Bu işlemlerden sonra “install” klasörünü silmeniz gerektiği şeklinde bir uyarı alacaksınız. Sildikten sonra, yönetim paneline ve sitenize girebilirsiniz. Sitemizin dili İngilizce. Türkçe dil dosyasını Languages klasörü altına atmamız gerekecek. Ancak hatayla karşılaşacaksınız. Dizinin yazılamaz olduğunu belirten bir uyarı alacaksınız. Bu durumda “Language” klasörünün chmod değerini manuel olarak “777” yapmanız yetmeyebilir. O zaman, configuration.php dosyamızın chmod değerini “777” yaparak yönetim paneline giriyoruz. Site >> Global Configuration yolunu izliyoruz. “Server” kısmına giriyoruz. Aşağıda chmod ayarları göreceksiniz. Onları “777” yapıyoruz ve yukarıda sağda bulunan “save” butonuna tıklıyoruz. Dil dosyamızı şimdi atabiliriz. Hemen “server” kısmına geri dönüp, chmod değerlerini eski haline getiriyor, ”configuration.php” dosyamızın da chmod değerini “444” yapıyoruz. Yeni bir bileşen yüklediğinizde, bileşenin bazı dosyalarında değişiklik yapmak isterseniz az önceki sorunla karşılaşma ihtimaliniz yüksektir. Aynı sırayı takip ettiğiniz takdirde, dilediğiniz işleni gerçekleştirebilirsiniz.

Şimdi Joomla sitemizin genel ayarlarını yapalım. Genel ayarları yapabilmemiz için “configuration.php” dosyasının chmod değerini “777” yapmalıyız. Site >> Global Configuration yolunu izleyelim.
Önce dilimizi Türkçe'ye çevirelim. “Locale” yazılı yere tıklayalım. “Turkish” seçelim. “Country Locale “ olarak da “tr_TR” yazalım. Ardından kaydedelim. “configuration.php” dosyasının chmod değerini “444” yapmayı unutmayalım.

İçerik kısmına tıkladığımıza, birçok ayar göreceksiniz. Sitenizin yapısına göre oy verdirtebilir, içerik başlıklarınızı link olarak göstertebilir, yazıcı, e-posta ve PDF butonlarının gösterilmesini sağlayabilirsiniz.

Server kısmına dokunmanıza gerek yoktur. En güvenli haliyle gelmektedir.

Metadata kısmında sitemizin açıklamasını ve anahtar kelimelerini girebiliriz.

SEO kısmını daha önce anlatmıştık. Seo'yu aktif hale getirdikten sonra .htaccess dosyasını Joomla'nın bulunduğu dizine atmazsanız hatayla karşılaşırsınız.


Joomla, kurulduğunda varsayılan kategori, alt kategori ve içeriklerle gelir. Bunları pasif etmeli, ya da silmelisiniz.
Önce içerikleri silelim. Yönetim panelinde content >> all content item yolunu takip edelim. Soldaki içeriklerin tamamını seçerek, üst sağda bulundan “trash” butonuna tıklayalım. İçeriğimizin tamamı silindi. Bu işlemden sonra, sitemize girdiğimizde göreceğiz ki, hiçbir içerik kalmamış. Bundan sonra kendi içeriklerimizi oluşturmaya başlayacağız. Burada bir hatırlatma yapalım. Bu şekilde içerik sildiğimizde, sistem tarafından tamamen kaldırılmış olmaz. Dilediğimiz takdirde geri alabilir, ya da tamamen silebiliriz. Bu işlem için, Site >> trash manager yolunu izlememiz gerekir.
 

hakanben

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
68
Reaction score
0
Konum
İstanbul
Kendimize bir kategori seçelim ve sitemizin içeriğini oluşturmaya, gerekli gördüğümüz, bileşen, modül ve mambotları yüklemeye başlayalım.

Oyun sitesi yapıyoruz.

Kategorilerimizi ve alt kategorilerimizi belirleyelim.
Oyun ve video kategorilerimiz olsun.
Oyunun alt kategorileri de: aksiyon ve yapboz olsun. Kategori ve alt kategorileri belirlediğimize göre, sisteme girebiliriz.
Kategori girmek için Content >> Section Manager yolunu takip edelim. “New” butonuna tıklayalım. “Title” ve “Section” kısmına oyun yazalım ve kaydedelim. Aynı işlemi “video” için de yapalım.
Sıra geldi alt kategorileri oluşturmaya. Content >> Cetegory Manager yolunu takip edelim. New butonuna tıklayalım. “Categor Title” ve “Category Name” olarak , “Aksiyon Oyunları” yazalım. Eğer kategoriyle ilgili yazı yazmak isterseniz, “Description” kısmını kullanabilirsiniz. “Yapboz” kategorisini de aynı yolla oluşturalım.

Aksiyon oyunlarına bir oyun girelim. Content >> All Content Items yolunu izleyelim ve “yeni” butonuna tıklayalım. “3 Foot Ninja” isminde bir oyunumuz olsun. Kategori olarak “oyun”, alt kategori olarak da “aksiyon” seçelim. Sağdaki “Publishing” kısmından izinleri belirleyebilirsiniz. Yine bu kısımdan, oyunun ana sayfada görünüp görünmeyeceğine karar verebilirsiniz. “Show on Front Page” kısmını işaretlerseniz, son eklediğiniz oyun, ana sayfada, en başa gelecektir. “Meta Info” kısmından her içeriğe farklı açıklama ve anahtar kelime girmeniz mümkündür. Joomla, bu özelliğiyle de çok iyidir. Ancak ana sayfada göstereceğiniz içerik sayısı fazla ise, anahtar kelime sayısı da fazla olacaktır. Ana sayfada göstermek istediğiniz bütün içeriklerin, açıklama ve anahtar kelime kısımları, sitenizin anahtar kelime ve açıklaması olur. Images kısmından oyunumuzun resmini seçebiliriz. Bu işlemi yapabilmek için FTP ile sitenize bağlanıp images >> stories yolunu takip etmeli, oyunlara ait resimleri koyacağınız klasörü oluşturmalısınız. “Sub-folder” kısmından oluşturduğunuz klasörü seçerek, ekleyeceğiniz oyunun resmini sağ tarafa geçirebilir, ardından “alt tagını” ve pozisyonlarını belirleyebilirsiniz. İçerik gireceğimiz kısımda resmin görünmesini sağlamak için de {mosimage} kodunu kullanmalısınız. Bu kodu nereye yazarsanız, resim orada görünür. Birden fazla resim kullanacaksanız, {mosimage} sayısını da artırmalısınız. 4 resim varsa 4 {mosimage} olmalıdır. Oyun sitesi yaptığımıza göre üst bölümde yalnızca oyunun resminin ve küçük açıklamasının olması yeterli. {mosimage} kodunun altına küçük bir açıklama, alttaki pencereye de geniş açıklamasını yazabilirsiniz. Bu şekilde 20 oyun oluşturduğumuzu düşünelim. Ana sayfamızda, “Oyun” adında bir menü oluşturmalı, altına da Aksiyon Oyunlarının linkini atmalıyız.
Şimdi Oyun menümüzü oluşturalım. Menu >> Menu Manager yolunu izleyerek “Oyun” isminde bir menü oluşturduk. Menu >> Oyun yolunu izleyelim. “New” butonuna tıklayalım. Menü tipimizi Blog Content Category” olarak seçelim. “Name” kısmına, “Oyun” yazalım. “Category” kısmından, oluşturduğumuz “Aksiyon Oyunları” kategorisini seçelim. Sağ tarafta birkaç seçenek göreceksiniz.
Leading : Bu değer, tek sütunda kaç içerik gösterileceğiniz belirler. Sayfada en üstte yer alır. Biz bunu “0” yapalım.
Intro : Sayfamızda kaç oyun göstereceğimizi belirlememizi sağlar. Temanıza ve kullanacağınız modüllere göre artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Biz “20” yazalım.
Columns: Kaç sütun olacağını belirtmemize yarar. “4” yapalım.
Links : 20 oyundan sonra kaçının link olarak gösterileceğiniz belirtmemize yarar. “0” yapalım.

Aşağıdaki kısımlardan, kategori açıklamalarının gösterilip gösterilmeyeceğini ayarlayabilirsiniz. İşimiz bittiğinde kaydedelim. “Oyun” adında, bir modül de oluşturmuş olduk. Bu modülü, modül bölümünden aktif hale getirebilir ve pozisyonunu belirleyebiliriz.

Bize güzel bir tema lazım şimdi. www.joomlaos.de adresine giderek birçok temaya ulaşabilirsiniz. İndirdiğiniz temayı Installers >> Templates Site yolunu izleyerek ykleyebilirsiniz. Yeni temamızı aktif hale getirmek için Site >> Template Manager yolunu takip edebilirsiniz. Yeni temayı, varsayılan tema olarak belirleyebilirsiniz.

Joomla'da birçok pozisyon bulunmaktadır. Bu pozisyonlarda değişik modülleri aktif hale getirerek gösterebilirsiniz. Ya da aynı pozisyonda birden fazla modülü göstermemiz mümkün. Pozisyonlar, kullanacağınız temaya göre farklılık gösterebilir. Temanızda hangi modül pozisyonlarının olduğunu, Site >> Preview >> Inline with Positions sırasını takip ederek görebilirsiniz.

Kategoriler, alt kategoriler, oyunlar, menü ve temamız bitti. Şimdi de bir sef bileşeni yükleyelim. Opensef bileşenini tercih edebilirsiniz. Yüklemeyi daha önce anlatmıştık. Bu bileşende Replacement kısmında, üste tarafa Türkçe karakterleri, alt tarafa da yukarıdaki sırayı takip edecek şekilde, olmasını istediğiniz İngilizce karakterleri girebilirsiniz.
Artık sitenizdeki oyunların linkleri http://www.sitemiz.com/oyun/3-foot-ninja.html şeklinde oldu. Linkler değişik şekiller de alabilir. İçerik numarası ve tarih de ekletebilirsiniz.

Ziyaretçilerimiz oyunlara yorum da yapabilmeli değil mi? Bir de yorum bileşeni kuralım.
AkoComment Tweaked Special Edition 1.4.6 işimizi görecektir. Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
http://www.visualclinic.fr/component/option,com_remository/Itemid,39/func,fileinfo/id,39/



Arkadaşlar farkındayım, configuration.php ve 444 çok fazla kullanılıyor. Ancak unutkanlık sebebiyle, iki sitemi, configuration.php dosyasının içeriğini silerek, işlemez hale getirmişlerdi. Yedeği de yoktu. Klasörlerimin değeri “555”, configuration.php değeri de “444” tür. Klasörüler için “755” tavsiye edilir ancak “555” hoşuma gitti. Kendim bile yazamıyorum. public_html bile “555”

Devam edecek...
 

hakanben

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
68
Reaction score
0
Konum
İstanbul
Joomla ile site yaptıysanız ve sef bileşeni kurmadıysanız Opensef kurmayınız. sh404SEF bileşeni Opensef'ten daha iyi. Opensef kurulu sitenize anlık 300 kişi girdiğinde sunucunuz zorlanacaktır. sh404sef bileşeni daha az yoracaktır. Dün test ettim. Bugün onayladım. Opensef'ten uzak durun. sh404sef bileşeni fireboard ile de uyumludur.
İyi çalışmalar.
 

ReL4X

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Eylül 2006
Mesajlar
410
Reaction score
1
hakanben hocam artio sef denedin mi? Bende opensefden vazgeçip artiosef kurdum gayet güzel görünüyor.
 

hakanben

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
68
Reaction score
0
Konum
İstanbul
Evet haklısın. O da iyi. artio sef'in geliştirilmiş hali diyebiliriz sh404SEF için. Ben de onunla iyi sonuçlar almıştım. Fireboard için iyi olduğunu öğrenince kurdum.
 

SargeT

0
Yasakli Uye
Katılım
25 Mayıs 2006
Mesajlar
1,513
Reaction score
10
Konum
misstanbul
fireboard için iyide peki diğer bileşenlerle herhangi bir çalışmama problemi varmı acaba. Mesela artio sef te alphacontent sorunu yaşıyorum ben bir türlü düzeltemedim içeriklerin devamını oku linkine tıklayınca malesef aynı sayfaya yönleniyor.
 

Yeşilmen

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Haziran 2007
Mesajlar
10
Reaction score
1
joomla için bence en iyi sef bileşen "sef advance" ama paralı bir bileşen :)
 

hakanben

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
68
Reaction score
0
Konum
İstanbul
wordpress to joomla

Joomla to Wordpress. Joomla'dan Wordpress'e geçiş.
http://rangit.com/software/6-steps-how-to-migrate-from-joomla-to-wordpress/ sayfasında Joomla'dan Wordpress'e geçiş anlatılmış.
Joomla CMS v1.0.12
Wordpress 2.1 ile test edilmiş.
export klasörünü wordpress kurulu dizina atıyoruz.
Ben de 1.0.13 ve son sürüm Wordpress ile denedim olmadı. Joomla 1.0.13 ve Wordpress 2.1 ile denediğimde oldu.
İndirdiğim dosyada (http://www.blevins.nl/missiontech/wp_plugins/) config.php'de joomla ve wordpress veritabanı bilgilerini girdim. index.php'de ise mos_ olan kısımları jos_ olarak değiştirdim. Dönüştürme sırasında functions-formatting.php hatası verdi. Bu dosyanın adını index.php dosyasında formatting.php olarak değiştirdim ( iki tane var).
Bunları yaptıktan sonra sections ve category kısımlarını Wordpress'te oluşturduğumuz kategori altına atmak için seçim yapmamız gerekiyor. Ancak yalnızca sections kısmındakileri, wordpress altına, kategori belirleyemeden atabildim. Birçok sections ve category'de içerik olunca, hepsini yeniden kategorilendirmek zor olacak. Gerçi bu durumda bile büyük kolaylık sağlayacak. Belki siz daha doğru şekilde dönüştürme işlemi yaparsınız.
Daha önce verildiyse silebilirsiniz.
 

canbilteknoloji

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Haziran 2008
Mesajlar
0
Reaction score
0
Gerçekten de çok faydalı ve açıklayıcı bir paylaşım olmuş. Emeğine sağlık arkadaşım. Ellerin dert görmesin.
 

uzukkata

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Mayıs 2008
Mesajlar
0
Reaction score
0
Ellerine kollarına sağlık..Üşenmeyip bizlerle paylaştığın için teşekkürler...
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst