İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Joomla Seo Yardımı

qiRDap

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yeni joomla kullanıcısıyım.Joomla 1.5 tr kullanıyorum.Joomla için çeşitli seo bileşenleri var ayrıca joomla 1.5 sürümününde kendi seo eklentisi mevcut.Aklıma şu soru takıldı.Joomla siteden daha iyi hit almak için joomla 1.5 in kendi seo eklentisini mi kullanmak hit açısından daha verimli olur yoksa joom sef gibi bileşenler mi kullanmak gerekli.

qiRDap

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
artio seo 3.5.3 kurdum joomla 1.5 kullanıyorum.

artio seo aktif değilken linkler : siteadi.com/index.php/ihtiyac-kredileri şeklindeydi

artio seoyu kurup aktif ettikten sonra : siteadi.com/banka-kredileri/ihtiyac-kredileri seklinde değişti diğer linklerde tabi.

Fakat bütün sayfalar 404 veriyor.Sorunu saatlerdir uğraşmama rağmen çözemedim.yardım lütfen.

qiRDap

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar .htaccess klasörünü aşşağıdaki şekilde güncelleyince sorun çözüldü

##
# @version $Id: htaccess.txt 9975 2008-01-30 17:02:11Z ircmaxell $
# @package Joomla
# @copyright Copyright (C) 2005 - 2008 Open Source Matters. All rights reserved.
# @license The GNU General Public License - GNU Project - Free Software Foundation (FSF) GNU/GPL
# Joomla! is Free Software
##
################################################## ###
# READ THIS COMPLETELY IF YOU CHOOSE TO USE THIS FILE
##
The line just below this section: 'Options +FollowSymLinks' may cause problems
# with some server configurations. It is required for use of mod_rewrite, but may al
# be set by your server administrator in a way that dissallows changing it in
# your .htaccess file. If using it causes your server to error out, comment it out (
# beginning of line), reload your site in your browser and test your sef url's. If t
# it has been set by your server administrator and you do not need it set here.
# ################################################## ###
## Can be commented out if causes errors, see notes above.
# Options +FollowSymLinks
##
mod_rewrite in use
RewriteEngine On
# Uncomment following line if your webserver's URL
# is not directly related to physical file paths.
# Update Your Joomla! Directory (just / for root)
# RewriteBase /
########## Begin - Joomla! core SEF Section
# RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/index.php
RewriteCond %{REQUEST_URI} (/|\.php|\.html|\.htm|\.feed|\.pdf|\.raw|/[^.]*)$ [NC]
RewriteRule (.*) index.php
RewriteRule .* - [E=HTTP_AUTHORIZATION:%{HTTP:Authorization},L]
# ########## End -
Joomla! core SEF Section

########## Begin - Rewrite rules to block out some common exploits

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Bu sorunun çözümü ve anlatımı neredeyse tüm webmaster ve joomla sitelerinde mevcut. Hatayı birşekilde farketmeniz ve çözümlemeniz iyi bir sonuç. Şahsi görüşümdür ki artio sef bileşeni joomla için yapılmış en kaliteli ve kullanışlı seo bileşenidir. Bu bileşeni kullanmadan önce size bir uyarıda bulunmak istiyorum. Şayet sitenizde artio sef desteklemeyen bir bileşen var ve url lerini /kategoriadi/baslik-adi.html yerine /gallery/1215415.html vs. gibi oluşturuyor. Ya bu bileşenden vazgeçmenizi, yada artionun o bileşen için üretmiş olduğu ücretli eklentiyi kurmanızı öneririm. Şayet ilerde bir gün artiosef te linklerinizi update etmek zorunda kalırsanız, mevzu yasakpara olan bu id li linklerin tamamı değişecek ve google indexlerinizde elma başlığı yazıyor ise bu siteye girdiğinda armut başlığına yönleneceği veya 404 hatası vereceği anlamına gelir.

Saygılarımla.

qiRDap

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yeterince aradım fakat .htacces ile ilgili işlemler yazıyor sorun çıktığında ne yapılcağı değil o yüzden başlığı açtım.Verdiğin bilgi içinde çok teşekkür ederim.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.