İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

joomla sitelerde hata kodu

KLAMP

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
S.a Arkadaşlar Linux cpanel Sunucu Kullanmaktayım

pico /usr/lib/php.ini

disable_functions = karşısına aşağıdaki kodları Ekledim anacak şimdi joomla sitelerde Hata veriyor ne yapabilirim acaba

disable_functions = ini_set,ini_get_all,hopenbasedir,system,dl,passthru,cat,exec,popen,proc_close,proc_get_status,proc_nice,proc_open,escapeshellcmd,escapeshellarg,show_source,posix_mkfifo,mysql_list_dbs,get_current_user,getmyuid,pconnect,link,symlink,pcntl_exec,ini_alter,leak,apache_child_terminate,posix_kill,posix_setpgid,posix_setsid,posix_setuid,posix_getpwuid,proc_terminate,syslog,fpassthru,stream_select,socket_select,socket_create,socket_create_listen,socket_create_pair,socket_listen,socket_accept,socket_bind,socket_strerror,pcntl_fork,pcntl_signal,pcntl_waipid,pcntl_wexitstatus,pcntl_wifexited,pcntl_wifsignaled,pcntl_wifstopped,pcntl_wstopsig,pcntl_wtermsig,openlog,apache_get_modules,apache_get_version,apache_getenv,apache_note,apache_setenv,virtual,user_dir,ini_restore

Joomla Sitelerde Aldığım Hata KODLARI

Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /home/cPanel Kullanıcı Adı/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 102

Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /home/cPanel Kullanıcı Adı/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 105

Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /home/cPanel Kullanıcı Adı/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 688

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/cPanel Kullanıcı Adı/public_html/libraries/joomla/session/session.php:102) in /home/cPanel Kullanıcı Adı/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/cPanel Kullanıcı Adı/public_html/libraries/joomla/session/session.php:102) in /home/cPanel Kullanıcı Adı/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/cPanel Kullanıcı Adı/public_html/libraries/joomla/session/session.php:102) in /home/cPanel Kullanıcı Adı/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 426

netster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
ini_set fonksiyonunu kapatmışsın. Aldığın hata da bu yüzden. Joomla konusunda bilgili değilim ama tahminim o ki php dosyalarının içerisinde ini_set kullanılmış.

KLAMP

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
disable_functions = karşısına eklemezsekte shell yeriz nasıl çözebilirim ki acaba bu sorunu

netster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
session.php dosyasında kullanılmış bu fonksiyon. Kodları inceleyip nerede ne amaçla kullanıldığını bulursan muadili bir kod ile de halledebilirsin sanıyorum. Yada onun ini_set ile aktif etmeye çalıştıklarını sen sunucundan aktif edebilirsin o kodları da silersin.

KLAMP

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
session.php Dosyasına baktım ama ben anlayamadım bide siz kontrol edebilirmisiniz acaba ek olarak ekledim dosyayı

session.php 102 satır ini_set('session.save_handler', 'files');
session.php 423 Satır session_start();
session.php 426 Satır header('P3P: CP="NOI ADM DEV PSAi COM NAV OUR OTRo STP IND DEM"');

netster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
102 ve 105. satırdaki kodlar nedeni ile oturum başlatılamıyor. Joomla siteleriniz için birer php.ini dosyası oluşturmayı deneyebilirsiniz veya ini_set fonksiyonunu tekrar aktif edebilirsiniz.

KLAMP

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
php.ini Dosyası Oluşturup Tüm Dosya ve klasörlerin içine attım zaten

belki onda hata olabilir bilmiyorum ama bide ona bakabilirmisiniz size zahmet veriyorum ama

netster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
php.ini dosyanız normal. sitenizin root dizinine kopyalıyorsunuz değil mi? disable_functions kısmında ini_set yok yani çalışması gerekir.

Ayrıca birde o hata veren satırların başına @ işareti ekleyebilirsiniz. Bu sayede hataları göstermez ama scripting düzgün çalışıp çalışmayacağı konusunda bir garanti veremem.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.