İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Karegen.com

DarK

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
KULLANICILARIMIZA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Karegen.com ana sunucusu sonuçları bakımından güçlü olabilecek bir saldıraya mağruz kalmıştır.

Karegen.com altyapısı dahilinde, bütün yönetimin tek merkezden, %100 online yürümesi, saldırının boyutlarını cok kısa süre içerisinde yüksek seviyelere taşımıstır.

Bazı sunucularımızda web site dosyaları, veri tabanları ve keza bu sitelere ait olan yedek dosyalar tamamen kullanılamaz hale gelmiş ve silinmiştir. Kullanıcılarımıza ait web sitelerinden herhangi bir bilgi hırsızlıgı gercekleştirilememiştir uygulanan yöntemin, dosyaları direkt silme oldugu tespit edilmiştir.

Karegen.com ekibi, ilk 6 saatte mail sunuclarını tekrar kullanılabilir hale getirmiş ve hemen akabinde de bütün web sunucularını ve veritabanı sunucularını kullanılabilir hale getirmiştir.

Saldırı sırasında, web sunucuları, yedekleme sunucuları ve veri tabani sunucuları büyük oranda zarar görmüş olduğundan, çeşitli web sitelerinin yedek dosyaları elimizde mevcut değildir. Lütfen web sitelerinizi kontrol ederek, gerekli yüklemeleri zaman kaybetmeden yapınız.

Karegen.com kullanıcı hesabiniza giris yaparak, domain listelerinizi ve e-posta adreslerinizi kontor ediniz. Eksik, hatali vb. guncel olmayan bilgileri zaman kaybetmeden LISTE halinde [email protected] mail adresine bildiriniz.

Karegen.com kullanıcı hesabınıza giriş yapamıyorsaniz eğer kullanıcı adınızı belirterek [email protected] mail adresi ile zaman kaybetmeden iletişime geçiniz.

Söz konusu saldırıyı gercekleştiren kişi veya kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli bilgiler yasal mercilere iletilmiştir. En kısa zamanda bu kişiler yakalanıp adalet karşısında hesap vereceklerdir.

Böyle bir durumun tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Hüseyin Kozak
Karegen Bilişim Teknolojileri Genel Müdür

bende tam bu hafta hostu taşımışdım.. çok şanslıymışım cidden.
ama bu durumdan zarar görmüş ıda anlıyorum.. baya emek verilerek yapılıyor çünkü web siteleri..
karegen.com'a şirket diyerek güvenmişdim ama şuan orda bulununan domainleirm ve 1 tane bulunan hosting için artık kaygı duymaya başladım.

yukarda bir bilgi hırsızlığı tesbit edilmemişdir yazıyor ama ne kdr eminler?

cidden yazık.

okan23

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
talihsizlikmi ihmal mi gözden kaçan bir şey mi bilemicem ama gerçekten sistem yöneticilerinin işleri çok zor hak vermek gerekir bütün zayıf noktaları yamalamaları gerekirken saldırganın bir açık nokta bulması yetebiliyor

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
bu ismi görünce yazmadan yapamıyorum. çok ciddiyetsiz bir yer. sadece veritabanlarınız vs. değil domainleriniz de orada güvende değil maalesef !
iyi ki taşımışsınız hostunuzu.

F

fenerli

Misafir
Firma hakkında bilgim yok fakat yukarıdaki maildeki şu alıntı çok ilginç

"Saldırı sırasında, web sunucuları, yedekleme sunucuları ve veri tabani sunucuları büyük oranda zarar görmüş olduğundan, çeşitli web sitelerinin yedek dosyaları elimizde mevcut değildir. Lütfen web sitelerinizi kontrol ederek, gerekli yüklemeleri zaman kaybetmeden yapınız."

Böyle bir saldırı için herşeyin açık bırakılmış olması lazım diye düşünüyorum, yedekleme ve veritabanına kadar !!!

Her zaman dediğim gibi "internet sanal bir ortamdır fakat hizmeti sanal olmamalıdır" sistem yönetimi ise zor ve sorumluluğu ağır olan bir iş.

L

LNWServers

Misafir
Ne tür saldırı acaba ? Bu kadar zarar verdiğine göre sisteme kotu olmalı, bence hata yapmışlar yedekleme sunucuları direk olarak networke baglı olmaması gerek Private Vlan ile birbirine baglı olsa benim fikrimce yedekleme sunucusunu kurturabilirlerdi.

U

uyum61

Misafir
bu firma uzun sure ssl olmadan kredi kartindan para cekiyordu. o donemlerde hosting hizmeti aliyordum. sordugumda bana ssl kac para biliyor musun diye soru ile karsilik vermislerdi.

daha da ilginci sunuculari feci halde yavaslamaya baslamisti. ve bu yavaslama ne kadar surecek diyo sordugumda, sunucu alabilecek durumlari olmadigini, yeni sunucu aldıklari zaman sorunun giderilecegini belirtmislerdi. bende bunun uzerine firma ile tum baglari koparmistim.

O

oXo

Misafir
@LNWServers yedekleme sunucularini kullanma mantiklari sudur. Siz bir dosyayi FTP 'ye upload ettiginizde o dosyanin bir kopyasi da 2. bir servere upload edilir. Birincil DNS zarar gordugunde 2. server ( Backup ) devreye girer. Boyle bir seyin yapilmasi icin de network'a dahil edilmesi gerekmektedir.

Bunu yapmadan backup yapabilmeleri icin gunun belli saatlerinde ve/veya haftanin belirli gunlerinde ( firmanin buyuklugune bagli ) backup alma yontemlerinin herhangi birini kullanarak tasimalari gerekir. Sizde hak verirsiniz ki biri kolay biri zor. Biz turklerde az emek cok para lafini sevdigimiz icin cogunlukla iki farkli dns uzerinden iki farkli server ile backup islemini gerceklestiririz.

Karegen ile yillardir calisirim simdiye kadar hic bir sorun yasamamistim. Boyle birseyin olmasi ve bunu da gormek gercekten kotu oldu.

Iyi calismalar.

zokkie

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
oXo' Alıntı:
Bunu yapmadan backup yapabilmeleri icin gunun belli saatlerinde ve/veya haftanin belirli gunlerinde ( firmanin buyuklugune bagli ) backup alma yontemlerinin herhangi birini kullanarak tasimalari gerekir. Sizde hak verirsiniz ki biri kolay biri zor. Biz turklerde az emek cok para lafini sevdigimiz icin cogunlukla iki farkli dns uzerinden iki farkli server ile backup islemini gerceklestiririz.

Karegen ile yillardir calisirim simdiye kadar hic bir sorun yasamamistim. Boyle birseyin olmasi ve bunu da gormek gercekten kotu oldu.

Iyi calismalar.

üzgünüm ama serverdaki dosyaları a ynı harddisk üzerindeki başka bir patition'a zipleyerek yedek aldığını sanan o kadar çok server sahibi varki.

bence en akıllıcası belirli aralıklarla kullanıcıya yedek alabilmesini sağlayan paneller.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.