KULLANICILARIMIZA ÖNEMLİ AÇIKLAMA
Karegen.com ana sunucusu sonuçları bakımından güçlü olabilecek bir saldıraya mağruz kalmıştır.
Karegen.com altyapısı dahilinde, bütün yönetimin tek merkezden, %100 online yürümesi, saldırının boyutlarını cok kısa süre içerisinde yüksek seviyelere taşımıstır.
Bazı sunucularımızda web site dosyaları, veri tabanları ve keza bu sitelere ait olan yedek dosyalar tamamen kullanılamaz hale gelmiş ve silinmiştir. Kullanıcılarımıza ait web sitelerinden herhangi bir bilgi hırsızlıgı gercekleştirilememiştir uygulanan yöntemin, dosyaları direkt silme oldugu tespit edilmiştir.
Karegen.com ekibi, ilk 6 saatte mail sunuclarını tekrar kullanılabilir hale getirmiş ve hemen akabinde de bütün web sunucularını ve veritabanı sunucularını kullanılabilir hale getirmiştir.
Saldırı sırasında, web sunucuları, yedekleme sunucuları ve veri tabani sunucuları büyük oranda zarar görmüş olduğundan, çeşitli web sitelerinin yedek dosyaları elimizde mevcut değildir. Lütfen web sitelerinizi kontrol ederek, gerekli yüklemeleri zaman kaybetmeden yapınız.
Karegen.com kullanıcı hesabiniza giris yaparak, domain listelerinizi ve e-posta adreslerinizi kontor ediniz. Eksik, hatali vb. guncel olmayan bilgileri zaman kaybetmeden LISTE halinde [email protected] mail adresine bildiriniz.
Karegen.com kullanıcı hesabınıza giriş yapamıyorsaniz eğer kullanıcı adınızı belirterek [email protected] mail adresi ile zaman kaybetmeden iletişime geçiniz.
Söz konusu saldırıyı gercekleştiren kişi veya kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli bilgiler yasal mercilere iletilmiştir. En kısa zamanda bu kişiler yakalanıp adalet karşısında hesap vereceklerdir.
Böyle bir durumun tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz.
Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.
Hüseyin Kozak
Karegen Bilişim Teknolojileri Genel Müdür
bende tam bu hafta hostu taşımışdım.. çok şanslıymışım cidden.
ama bu durumdan zarar görmüş ıda anlıyorum.. baya emek verilerek yapılıyor çünkü web siteleri..
karegen.com'a şirket diyerek güvenmişdim ama şuan orda bulununan domainleirm ve 1 tane bulunan hosting için artık kaygı duymaya başladım.
yukarda bir bilgi hırsızlığı tesbit edilmemişdir yazıyor ama ne kdr eminler?
cidden yazık.