İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

keywords ve description kullanmamak?

raincu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Merhaba arkadaşlar, başlıktanda anlaşıldığı gibi sayfada keywords ve description kullanmamak ne gibi artı veya eksi sonuçlar doğurur tartışmaya açmak istiyorum.

fikrim

bazı durumlarda kullanılmaması daha iyi sonuçlar veriyor gibi

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Doğru şekilde kullanılan keywords ve description'un eksi bir sonuç doğuracağını sanmıyorum.
Doğru şekilde kullanılan keywords ve description, google algoritmasındaki tam değerini bilemeyiz ancak içerik, title ve linklerden sonra google'ın en çok dikkat ettiği metalardan birisi olduğunu düşünüyorum.

Virtuozzo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Description, sitenizin Google indekslerinde site isminizin altında açıklama metni olarak görünür.
O nedenle değişken olarak kullanmakta fayda var.

Keywordün ise artık önemini yitirdiği kanısındayım.

raincu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Description, sitenizin Google indekslerinde site isminizin altında açıklama metni olarak görünür.
O nedenle değişken olarak kullanmakta fayda var.

Keywordün ise artık önemini yitirdiği kanısındayım.

site isminin altında açıklama olarak kullanılıyor demişsin, doğru bir tahlil bencede, işte tamda burda şöyle bir düşüncem var eğer desc kullanmazsak google sitenin içeriğinden aranan kelimeye göre alakalı kısmı bulup arama sonucundaki titlenin altına koyuyor. Durum böyleyken desc kullanmamak daha mantıklı olmuyormuu?

not : bazı büyük sitelerin desc kullanmadığını görüyorum sıkça?

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Düzgün başlık ve açıklama kullanımı Google sonuçlarında temiz bir görünüm sağladığı için kullanıcı gözünde olumlu etki yapar, meta'ların algoritmaya etkisi ise önemsenmeyecek kadar az.

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
bilgi, sana göre key ve desc in doğru biçimde kullanımı nedir?

Bence, kısaca söylersek W3 standardı derim.
Keywords seçili maksimum 20 kelimeden oluşur. Bu 20 kelime kullanıcının aradığı / arayabileceği kelimelerden oluşmalıdır.
Örneğin; kullanıcı genelde "bir yerdeki ürün hizmet satış yeri" diye arama yapar. Site içeriğinde bu cümle yoksa keywords'e "bir yerdeki ürün hizmet satış yeri" cümlesini eklemenizi tavsiye ederim. "bir yer, ürün, hizmet, satış" şeklindeki keywords aramalarda gerilerden başlatır sizi.
Decription ise maksimum 200 karakterdir; google aramalarında çıkan sonuçlarda, title altında description yeraldığı için tıklanma olasılığını artırı veya azaltır. Title'dan farklı olarak yapılan iş ve hizmet hakkında bilgi verilmesi kanaatimce en uygun olandır.

Title: Bornova ADSL Satış - Servis Yeri
Description: TTNET ve Smile Adsl Kampanyası - Bir günde kurulum, abonelik işlemleri

gibi olabilir

Virtuozzo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
site isminin altında açıklama olarak kullanılıyor demişsin, doğru bir tahlil bencede, işte tamda burda şöyle bir düşüncem var eğer desc kullanmazsak google sitenin içeriğinden aranan kelimeye göre alakalı kısmı bulup arama sonucundaki titlenin altına koyuyor. Durum böyleyken desc kullanmamak daha mantıklı olmuyormuu?

İşi şansa, Google'ın inisiyatifine bırakmak yerine kendi description metninizi kendiniz belirleseniz daha iyi olmaz mı?

raincu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
İşi şansa, Google'ın inisiyatifine bırakmak yerine kendi description metninizi kendiniz belirleseniz daha iyi olmaz mı?

şansa bırakmak olarak görmüyorum, hatta dahada şanslı olabiliceğini düşünüyorum sayfanın , burda sözünü ettiğim kalabalık içerikli sitelerdir örnek adsense için hazırlanmış bol içerikli sitelerden bahsediyorum. yoksa direk konu hedefli sitelerden bahsetmiyorum.

Virtuozzo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Deneyin bakalım dediğiniz şekilde.
Olumlu sonuçlar alırsanız buraya yazarsınız, biz de uygularız bu taktiği.

Bu arada yukarıda bahsettiğiniz description metni olmayan sitelerden birkaçının adresini verir misiniz, inceleyelim.

Virtuozzo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.