- Reaction score
- 0
Arkadaşlar, Kişisel Gelişimi konu alan ve bir çok konuda eğitsel materyaller olan bir web sitesi düşünmekteyiz. Proje, 3-5 kuruş adsense geliri için hedeflenmemektedir. Hatta şunu söyleyebilirimki, ortada siteyle ilgili teknik bakımdan henüz bir adım atılmış olmamasına karşın şu anda ekibimiz ile yayın politikası hakkında beyin fırtınası yapılmaktadır. İzleyeceğimiz yol, tanıtım ve diğer stratejiler üzerinde ve sitede yer alan kategorilere göre çevremizde makaleleri yazacak (alanında uzman) kişilerin isim listeleri oluşturulmaktadır.
Sizden bu konuda şunu istirham ediyorum;
Böylesine geniş kapsamlı (sistem yazılımı, ekip masrafları ve tanıtım için hiç bir masraftan kaçınılmadan) bir "Kişisel Gelişim ve Eğitim Portalı" için tavsiyeleriniz nelerdir. Kategorize çalışmaları nasıl yapılmalı. İlgiyi artırmak ve akılda kalıcılığı (domainimiz 2002 kayıtlı, 4 karakter ve anlam olarak, yapmayı düşündüğümüz projenin tenceresi durumunda. Yani tencere ve kapak misali) sağlamak için hangi stratejileri izleyelim. Tasarım olarak hangi siteyi baz alalım.
Ayrıca bir başka konuda, domainin google için popülaritesini artırmak.
Şöyle bilgi vereyim, Söz konusu domain 2002-2010 kayıtlı (hiç düşmeden).
Domain 4 karakter olup, anlam olarak yapmayı düşündüğümüz işe gayet uygun.
Domainin herhangi ban ..vs gibi bir durumu yok.
Dezavantaj, Domain yıllardır boş duruyor.
PageRank değeri ise şu anda PR2.
Şimdi yukarıda saydıklarımla lafı şuraya getireceğim. Bu kriterdeki bir domainin popülaritesini artırmak için backlik çalışmaları yapacağız. Çapraz link değişimi ile almayı hedeflediğimiz minimum PR5 siteler olacak. domain üzerinden sadece MEB, ..vb alakalı sitelere link çıkacağız. bunun dışında bu domainden link vermeyeceğiz. Ücretli olarakta alacağımız linklerde hedef yine minimum PR6-7 olacak. Bu saydıklarımda (izleyeceğim popülarite stratejisinde) bir hatam varmı? yada sizin bu konuda önerileriniz nelerdir.
Projenin backlink alımlarıda dahil olmak üzere tanıtım ve reklam bütçesi 10.000 tl olarak ayrılmıştır.
Bu konuda fikirlerinizi esirgemezseniz sevinirim.
Sizden bu konuda şunu istirham ediyorum;
Böylesine geniş kapsamlı (sistem yazılımı, ekip masrafları ve tanıtım için hiç bir masraftan kaçınılmadan) bir "Kişisel Gelişim ve Eğitim Portalı" için tavsiyeleriniz nelerdir. Kategorize çalışmaları nasıl yapılmalı. İlgiyi artırmak ve akılda kalıcılığı (domainimiz 2002 kayıtlı, 4 karakter ve anlam olarak, yapmayı düşündüğümüz projenin tenceresi durumunda. Yani tencere ve kapak misali) sağlamak için hangi stratejileri izleyelim. Tasarım olarak hangi siteyi baz alalım.
Ayrıca bir başka konuda, domainin google için popülaritesini artırmak.
Şöyle bilgi vereyim, Söz konusu domain 2002-2010 kayıtlı (hiç düşmeden).
Domain 4 karakter olup, anlam olarak yapmayı düşündüğümüz işe gayet uygun.
Domainin herhangi ban ..vs gibi bir durumu yok.
Dezavantaj, Domain yıllardır boş duruyor.
PageRank değeri ise şu anda PR2.
Şimdi yukarıda saydıklarımla lafı şuraya getireceğim. Bu kriterdeki bir domainin popülaritesini artırmak için backlik çalışmaları yapacağız. Çapraz link değişimi ile almayı hedeflediğimiz minimum PR5 siteler olacak. domain üzerinden sadece MEB, ..vb alakalı sitelere link çıkacağız. bunun dışında bu domainden link vermeyeceğiz. Ücretli olarakta alacağımız linklerde hedef yine minimum PR6-7 olacak. Bu saydıklarımda (izleyeceğim popülarite stratejisinde) bir hatam varmı? yada sizin bu konuda önerileriniz nelerdir.
Projenin backlink alımlarıda dahil olmak üzere tanıtım ve reklam bütçesi 10.000 tl olarak ayrılmıştır.
Bu konuda fikirlerinizi esirgemezseniz sevinirim.