İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Kod yazdırılacaktır

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
PHP Modül/Eklenti yapısını anlamam için kod yazdırılacaktır

index.php'mde modul_1,modül_2,modul_3 gibi alanlar mevcut,bu alanlara aktif ettiğim herhangi bir modulü include etmek istiyorum ve switch ile kontrol ederek bu işi yapabiliyorum.ancak;kullanıcı kendisi bir modül yazıp eklediğinde ve aktif ettiğinde nasıl yapacağımı çözemedim.

Tercihen,call_user_function array kullanarak bu sorunu çözebilen arkadaşlar,bu kod için ne kadar ücret istediklerini başlık altında belirtirlerse sevinirim.Öncelikli hedefim ücretsiz yazdırmaktı malesef hook'tan anlayan bir php coder bulamadım

muratmoon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Wordpress'i inceleyebilirsin.

Ben şuan bir content management yazıyorum onda da istediğin bu fonksiyon olacak ama zaman bulup bitirmem uzun sürer.

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Wordpress'i inceleyebilirsin.

Ben şuan bir content management yazıyorum onda da istediğin bu fonksiyon olacak ama zaman bulup bitirmem uzun sürer.

hocam bugün tam 1 hafta olacak bilindik cmslerden incelemediğim yapı kalmadı diyebilirim,kafayı yemek üzereyim.siz den tek isteğim aramalarımda ;kullanabileceğim anahtar kelimeler ne olmalı?.plugin system,hook sistem gibi aramalar beni yerli ve yabancı kaynaklara götürmeye yetmiyor.istediğim gibi bir anlatım bulamadım :(

muratmoon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Açıkcası bu konuda çok fazla kaynak olduğunu düşünmüyorum.

PHP daha çok kolay ve basit olması için tasarlandığından plugin veya modül mantığı ile çalışan sistemlere pek fazla rastlanmıyor. Dolayısıyla bunlarla ilgili kaynak veya makele bulamakta baya zor.

Sana Wordpress örneğini verdim ama bana sorarsan Wordpress'te kullanıldığı gibi tüm sistemin fonksiyonlar üzerine kurulması doğru değil.

Benim düşündüğüm yapıda Interface'ler ve bu Interface'lerden türeyen Modüller olacak. Bu Interface'lerin Eventleri olacak. Böylece sistemin bu Interface'den türeyen modüllerin listesini alıp, Interface üzerinden gerekli Eventleri çağırabilecek. Modül yazan kişi de Interface üzerindeki Eventleri kolayca görebileceği için hazırlaması kolay olacak.

Event çağırıldığında işlemi gerçekleştirip, uygun cevabı dönmek eklenen modülün görevi olacak.

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Evet malasef yerli ve yabancı kaynak sıkıntısı hat safhada :(

Interfaceden modülü türetebiliriz,türetme açısından şuan için bir sorun gözükmüyor.Eventları da türettiğimiz modüllere taşıyabiliriz.Interfaceden miras aldığımız eventı modülde kullanacağız.Buraya kadar bir sorun göremedim benim için sorun olan kısım.Interfaceden türetilen modüllerin listesini alabilmekte ve o modülü belirlediğim herhangi bir yere include etmekte.Kısacası sorunum;modülün eventın sonucunu döndürmesi değil de ,modülün eventın sonucunu belirlediğim pozisyonda döndürmesi. eğer sistemdeki modül sayısı sabit olsa switchle kontrol ettirip uygun olan modülü çağırabilirim.ancak modül sayısı sabit olamayacak,kullanıcı herhangi bir modül yazdığında bunu sisteme entegre edebilecek?eğer çok olmuyorsam bu konudaki görüşlerinizi paylaşmanızı da rica edebilir miyim?

muratmoon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
En kolay kısmında takılmışsın.

Bir plugin dizini bulunduracaksın, PHP ile bu dizindeki dosyaları döneceksin. Tabiki bu dizine koyulacak modüllerin isimlendirilmesinin belli bir düzende olması gerekecek.

Daha sonra o php sınıfını include edip istediğin Interface var mı diye kontrol edeceksin. Bir sınıfının belli bir Interface'i kullanıp kullanmadığını veren fonksiyonlar var.

Tabi bu işlemi sürekli her istek için değil, belirli aralıklarla cacheleyerek kullanmalısın.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.