İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Konsol Ekranını Parçalara Bölmek

OsmanAtabey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
top, vmstat, ps gibi komutların çıktılarını konsol ekranını parçalara bölerek tek pencerede göstermek istiyorum. Bu gibi birşeyi eskiden yapmıştım fakat nasıl yaptığımı şu an hatırlamıyorum :) bash,php veya perl bunlardan hangisini kullanarak böyle birşeyi en basit şekilde yapabilirim ?

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
top, vmstat, ps gibi komutların çıktılarını konsol ekranını parçalara bölerek tek pencerede göstermek istiyorum. Bu gibi birşeyi eskiden yapmıştım fakat nasıl yaptığımı şu an hatırlamıyorum :) bash,php veya perl bunlardan hangisini kullanarak böyle birşeyi en basit şekilde yapabilirim ?

vay güzelmiş, tekrar bulursan banada söyle :)

OsmanAtabey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Google 'da ne diye aratıp örnek kodlara nasıl ulaştığımı bile unuttum :) onu bulsam yeter gerisi önemli değil. İşte bu gibi şeyleri arşiv olarak bir yere toplamadığım için böyle sürünüyoruz.

OsmanAtabey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Bu soru burda kaybolup gidecek belli ki. En iyisi araştırmaya devam.

OsmanAtabey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4

Ona sıra geliyor mu diye sorman lazım önce :) Bu aralar fazla şeyle uğraşıyorum o yüzden böyle birşey yapıp 10 tane konsol açmak yerine tek bir yerden herşeyi anlık görebilmek istiyorum. Hemen verdiğin linki inceleyip sonucu bildiririm burdan fakat yapmak istediğim sadece ps top vmstat çıktıları değil kişileştirdiğim bilgileri almam gerekiyor.

OsmanAtabey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Tamamdır bu işimi görür Loi teşekkürler. Çoklu parçalara ayırıp istediğim çıktıyı alabiliyorum. Zaten 4 veya 5 parça tüm konsolu kaplıyor. Bu arada KDE ve Gnome için terminator diye bir paket varmış. Sisteminde X yüklü olanlar deneyebilir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.