İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Korktum. Vah Bize Vahlar Bize!

LaTenT

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Korktum. Vah bize vahlar bize!​

Webmaster forumlarının hosting satışı/reklamı, şirket şikayetleri bölümlerinde okuyucu olarak bulunur; açıkça bir sorun görmedikçe genelde yazmam. Bir süredir ilgili bölümlerde dehşet verici suçlamalar görüyorum. Bırakın gerçeklik payını, böyle bir suçlamayla karşılaşmak bile uyanıkken kabusu yaşamak gibi. Gördüğüm birkaç örnek şöyle;

- A kişisi hosting hizmeti veriyor. B kişisi A kişisinden hosting hizmeti alıyor. A kişisi hosting hizmetini ücretini almasına rağmen açmıyor.
- B kişisi A kişisine çalıntı paypal hesabıyla para gönderip, havale yoluyla bunun karşılığında para alıyor.
- A kişisi hosting hizmeti sağlıyor. Bir aylık süreçte müşterileri sitelerine 15 gün erişebiliyorlar.
- C kişisi 500 hosting müşterisi varken, müşterilerini mağdur ederek, geri ödeme yapmadan, gerekli süreyi vermeden ve yedekleme olanağı sağlamadan pat diye hizmetleri, firmasını kapatıyor.
- D kişisi 100 müşteri bulup, ücretleri tahsil ettikten sonra herşeyi kapatıp "kaçıyor".
- E kişisi güzel hizmet veren F kişisine zarar verebilmek için her türlü karalamayı yapıyor.

Çokça karşılaşılan sorunlardan biri de hosting hizmeti verenler arasında yaşanıyor. Hosting hizmeti veren bazı kişiler birbirini acımasızca, bilinçsizce eleştiriyorlar. Kimi noktalarda haklı olsalar bile hizmet alanları mağdur etmeyecek kusurları örtmekte gece gibi olmuyorlar. Olmaları gerekiyor. Diş geçirebildiklerine diş geçiriyorlar. Oysa mutlaka, dürüst ve profesyonel çalışanlarla iş birliği yapmaları, onları desteklemeleri gerekiyor.

Reşit olmayanların verdiği yasa dışı hizmetleri ve çıkan sorunları atlarsak, bu tür şeylerin yaşanması ne insanlıkla ne de ticaret ahlakıyla bağdaşıyor. Bu noktada bir kesimin, hatta çoğunluğun insani değerlerini yitirdiğini görüyorum. İşin ilginç tarafı mağdur edip dolandıranlar arasında kurumların da olması. İnsani değerlerle kurumların ne ilgisi var demeyin. Bugün en güçlü şirketler bile çoğunlukla yöneticilerinin karakterine bürünürler. Eğer kurum yöneticileri dürüst ve ilkeliyse kurum da o pozisyonda yol alır. Tabi tam tersi de geçerli. Başka bir ifadeyle sorun insani...

Bu insanlar ailelerinden hiç mi ahlaki değerleri almamışlar? Okulda paylaşmayı, dürüstlüğü, saygıyı hiç mi öğrenmemişler? Yaşlı bir teyzeyi karşıdan karşıya hiç mi geçirmemişler? Parmağı kanayan bir çocuğun yarasını hiç mi sarmamışlar? Hiç mi insan olmamışlar?

Ne yapmalı?
Önce insan olmalı. Yiğitçe, mertçe davranmalı. Sonra bilgi yönetilmeli, kaliteli hizmet verilmeli. Sanmayın ki sadece zayıflar iyi niyetli ve dürüsttür. Büyüklük, gücü varken de iyi niyetli ve dürüst olmaktır. Biz atalarımızdan bunu gördük.

web.doktor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Piyasa öyle bir durumdaki şuan En güvenilir insanlar bile yükselmekte sorun yaşıyorlar. Ortalık hosting hizmeti veren çocuklarla kaynıyor. Bir çocuk ile çalıştığınız zaman riski göze almışsınız demektir. Eğer sorun yaşamak istemiyorsanız Oturmuş bir firma ile çalışmak herkes için daha iyi olacaktır. Ama bu yolda dürüst ilerleyen arkadaşlarımızıda unutmamak lazım malesef bazıları yüzünden ekmeğinden oluyorlar.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
valla hocam 4 aydır godaddy den aldığım hostingleri kullanıyorum şuana kadar hiç problemim olmadı sadece mail adresine ihtiyacı olan kişiler için zor olabilir. kimseyle uğraşmıyorum burda yok açık yok kapalı derdide yok 4 aydır tık dediğini görmedim bundan sonra türk satıcılardan almıcam hosting. 150 GB alan 1500 GB trafik e aylık 6$ veriyorum iki tane aldım ayrı ayrı 20 ye yakın sitem orada şimdi allaha çok şükür ne veri tabanı hatası nede başka bir şey ile karşılaşmadım.

Türk satıcılardan çok hosting aldım da yukarda yazdıkların gibi 5 gün açık 5 gün kapalı yada yabancının 1 e sattığını 20 ye satıyor. Mysql bozuluyor yok plesk , cpanelin lisansını ödemiyor yok cpu kasıyo ram e bilmem ne oluyo o siteyi çalıştırmaz suspendle bilmemne bir sürü ıvır zıvır. Cebini kapatır msn i açmaz telefonu kapalıdır adresi değiştirir sunucuyu değiştirir ram takar hdd değiştirir sunucuya format atar bilmemne ne yapar ip değiştirir en salakça gelende sunucunun yerinin değişmesi hep içimden bu şekilde yalan atana yuh ayı hadi rami yetmedi değiştirdin onu anladık hdd küçük geldi değiştirdik onuda anladık madem sunucu o koyduğun yerde durmucaktı neden ilk koyarken bu tarafa koymuyon madem bi iş yapıyon öyle yapıcaksınki müşterin ne yaptığını anlamıcak sen mail atıp şunu yaptık dicen ki müşteriler öğrenecek. Bizde ne plan var ne program zaten hele küçük şirketler bi daha almam belki çöp siteleri koymak için :) . gerçi onlar için bile artık godaddyden alırım.

Doğru bir konuya değinmişsin en iyi firmadan en ucuzu en pahalısına kadar hepsini denedim ama Türk olunca iş yok. Gerçi şurdan 100 kişiye sor 75 tanesinin bir firma için çok iyi firma diyeceğini sanmıyorum.

birde hiç durmadan birbirlerine botnetle saldırırlar.

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
İşi bilende bilmeyende piyasaya atladı.
Bi server kiralayım aylık 150 ytl, 1 GB'ı aylık 10 ytlden 10 kişi satsam ohhoooo parayı kırarım mantığıyla giren yığınla adam var.
Referanslar bölümüne oradan buradan siteler, iletişim kısmında cep telefonu numarası, 1-2 adet kendine ait hesap bilgileri, 1 tane kiralık server, gerçekletirilmeyen vaadler sayfası (7/24 erişim geyiğini bilirsiniz zaten), template monsterden editasyon bir template, bir adet domainden açılmış MSN adresi ile hosting şirketi kurabiliyorsunuz. :)
Sonuç ortada işte; kadın programlarının sanal versiyonu.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Bir başka durumda şöyle...
Adamın hitleri bir anda tavan yapıyor. Eleman tribe giriyor. Bakıyor hostingle falan olmayacak sunucu alayım diyor. 6-7 ay sonra hitler düşünce sunucu ücreti kalın gelmeye başlıyor. Parayı geç ödüyor siteler kapanıyor, parayı ödüyor açılıyor vs.vs.vs.
En sonunda parayı ödeyemedi olarak kalıyor ve sende yedeklerim nerde diye boşuna yangın yapıyosun :D
Sonuç olarak kesinlikle firmayla çalışmak mantıklı. Ancak firma demekte bu işte profesyonel olduğu anlamına gelmiyor.

X

Xman

Misafir
Bu forumda aktif olarak şu an satış yapan ve çoğu kişi tarafından iyi olarak biri tarafından bende alenen kazıklanmış bulunuyorum ama gelipte forumda dolanrıcı vb. gibi bir konu açmadım, benden çaldığı parayı kendisine haram ettim kendi yediyse kendisinden eşi dostu çoluğu çocuğuna yedirdiysede Allah onlardan çıkarsın, bunu kendinede söyledim adam tınmadı bile.

web.doktor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu forumda aktif olarak şu an satış yapan ve çoğu kişi tarafından iyi olarak biri tarafından bende alenen kazıklanmış bulunuyorum ama gelipte forumda dolanrıcı vb. gibi bir konu açmadım, benden çaldığı parayı kendisine haram ettim kendi yediyse kendisinden eşi dostu çoluğu çocuğuna yedirdiysede Allah onlardan çıkarsın, bunu kendinede söyledim adam tınmadı bile.
Bir başlık açıp kim olduğu hakkında bilgi vermen gerekiyor böyle insanları ayıklamamız gerekiyor. Herkes senin gibi yaparsa bir konu açıp bildirmezse çoğu insanın parası gidecek ve emeklerine yazık olacak. Bizi dolandıran insanlar karşısında pasif olmayalım yoksa bu pasiflikten dolayı daha fazla insan dolandırılacaktır.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
web.doktor a katılıyorum...
Kaldı ki forumdan ticaret yapan diğer arkadaşlarda bu söylemin altında kalabilirler. Bence açıklaman en doğrusu ;)

i.ari

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Cocuklarla çalışmanın sonuçlarını herkes katlanmalı.
Ben a malını 5 e satarken başkası a malını 2 ye satıyorsa vardır bir problem

PhpMania

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hostcini.com dan bir domain aldım. 2 aydır neler yapmıyor adamlar yaaa...
yediğiniz ekmeğe yazık...

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Ben host kullanmıyorum.
Yalnız host alırken bence com.tr uzantılı hosting sitelerinden almaya özen gösterin.
Firma olmayanlar com.tr alamıyor.
Firma olanlar da işlerini gayet iyi yaparlar, dolandırılma gibi bir şey söz konusu olamaz.
www.vt.com.tr
www.ihs.com.tr
Bu siteleri uzun zamandır takip ediyorum ve takdir ediyorum.

jmalinie

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
7
insan falan degil profesyonel olmalı.Buyuk firmalarla çalışmalı.Saçma sapan işlere girişmemeli ornegin paypal bozdurmak vs.cok buyuk riski goze alıyorsun demektir.

Hosting-paypal -para işleri şakaya gelmez.Profesyonel olmak gerekir.

Hostinglerde guvenilir yabancı hostları tavsiye edebilirim.
Domainde ise Godaddy derim

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.