İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

KuazaJVideo - Populer video sitelerinden video izletme, indirme-savevid.com tarzi WP

kuaza

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Kuazanews tasariminin video versiyonu olarak uzun zaman once cikartigim temayi hic kimseye satmamistim kaldi oyle, 1-2 hafta dinlenme doneminde basladim, ve suanki son noktasina geldi. Ozelliklerden ve kullanim alanindan bahsetmeden once demo vererek baslayacagim. ucret v.s gibi lisans bilgileri en sonda yer alacaktir.

DEMO: FYDEO - HD Video Watch And Download - 1080p, 750p, 480p, Mp4, Flv and 3gp

sistem isleyisi bilenler icin soyluyorum savevid.com ile benzerdir. sistem alt yapisi wordpress olup, ozel olarak sistem de optimize ve seo duzenlemeleri yaptim.

DB ye kayitli video sitelerine ozel video indirme ozelligi
Wordpress de databaseye eklenen 4 buyuk video sitesinden download yaptirabiliyorsunuz, video altinda. bunun haricinde 10 buyuk video sitesininde video url lerinden indirme saglayabiliyorsunuz sitenin en usttunde goreceksiniz bu alani.

Databaseye eklenen ve indirme ozelligi saglanan video siteleri: Youtube.com - dailymotion.com - vimeo.com - google.com

db ye eklenen videolarin izlenim alaninda indirilme goruntusu, ornek caps:

caps daki videonun link'i: Despicable Me – Mi Villano Favorito (HD-1080p) | FYDEO - HD Video Watch And Download - 1080p, 750p, 480p, Mp4, Flv and 3gp (sizde deneyebilirsiniz)

URL den video download ozelligi
Bu sistemin birde URL ile indirme ozelligi var. sitenin en ustunde goreceginiz arama formunun uzerindeki URL Download (youtube,vimeo,dailymotion..) kismina tiklayarak alttaki URL kismina desteklenen video linklerini yazarak indirme hizmeti verebiliyorsunuz.

bu kisimda url ile download da desteklenen video siteleri: Youtube, Vimeo, videoweed, tudou, ted, megavideo, metacafe, google, facebook, dailymotion....

Ornek URL den video indirme Goruntusu:

sizde bunu indirmeyi deneyebilirsiniz: YouTube - ‪Despicable Me - Trailer HD-1080p‬‎

Youtube Api ozelligi
Database haricinde sistemde birde Youtube api ozelligi vardir. Yani youtubede olan her videoyu kendi sitenizden izlettirebilirsiniz, arama yaptirabilirsiniz.

Bu ozelligi kullanmak icin sitenin en ustundeki arama formunun uzerinde bulunan: API Search (youtube.com) a tiklamaniz ve arama yapmaniz yeterli.

ornek techno kelimesine iliskin arama sonuclari: FYDEO – HD Video Watch And Download – 1080p, 750p, 480p, Mp4, Flv and 3gp ? High Definition Videos
cikan binlerce sonucdan istediginiz videoyu izleyebilir ve indirebilirsiniz.

Video bot'u ve otomatik video ekleme ozelligi

video botu otomatiktir, video eklemek icin ugrasmayacaksiniz, ayarlarsaniz hergun otomatik video ekler, zamandan kazanirsiniz.
Bu eklentiyi ayri olarak gelistirerek java ile video indirme destegi varsa indirme alani aciliyor, bu konuda ekledigim ilk resimde gorebilirsiniz ornegini..

Video bot'u ayri olarak lisanslidir, bu siteden bakabilirsiniz: PHP MyVideoBlog | Wordpress AutoBlogging eger varsa 20 euro ile guncelleme yapiyorum bu sistemde kullandigim versiyona. Ancak yoksa zaten ucrete dahildir bot'un fiyatida.

Destekledigi video siteleri:

Full Admin kontrol
Temadaki butun reklam alanlari, kategori secimleri v.s adminden ayarlanabilmektedir. Ayrica widget, bilesen destegide bulunmakta ve son derece basit bir yonetim sekline sahiptir.

Wordpress 3.0.1 de test edilmistir
sistem alt yapisi wordpress in son surumunde denenmistir, ve sorunsuzdur.

Eklentiler gunceldir

sistemde fazla eklenti bulunmamaktadir ve bulunan eklentilerde guncel versiyonlari ile birlikte gelmektedir.
sistemin calismasi icin gereken eklentiler:
WP-PageNavi
WP-PostViews
WP Favorite Posts

bunlardan ayri olarak:
Google XML Sitemaps
All in One SEO Pack
WP-Optimize

eklentileride beraber gelmektedir.

isteyenler icin video izleme alninin saginda kullanabilecekleri benzer videolar icin eklentide mevcutdur, aktif olarak kullanilmamaktadir, yuksek sorgu sayisi icerdigi icin kullanma secenegi kullaniciya birakilmistir, pasiftir.

Facebook yorum kismi
her videoya ayri ayri yorum birakilmasini, ve bunu facebook araciligiyla, hem sistem yormadan hemde reklam yaparak saglayabilirsiniz. yorum yapilan her ileti yorum yapanin facebook sayfasinda gorunecegi icin sizin icin essiz bir hit kaynagi olacaktir. Hem sunucuyu yormadigi gibi sorunsuzdurda. ie deki sorunu duzenlenmistir.

SEO duzenlemesi ve tema optimizasyonu
Gereksiz dis linklere nofollow eklenerek site ici linklere dofollow eklenmistir, seo acisinda faydasi olacagi icin gerekli gordugum bir duzenlemedir. ayrica tamami gorunmeyen yazilar yada basliklarin fazlalik kisimlari tasarimi bozmamasi icin gizlenmistir, ancak arama motorlari yada botlari tarafindan bu kisimlar gorulebilmektedir.

Tema dosyalari standart sekilde duzenlenmis ve kucultulmustur, bu sayede hizli acilip seri dolasma saglandi. css sorunsuzdur valid dir, kontrol edebilirsiniz sitenin altindaki ref linklerden.

Videolari Favorilerinize ekleyin
Ela tubede gelistirerek kullandigim favori eklentisini bu sefer ellemedim, orjinal hali ile biraktim. Ekelnti yazari bir Turk arkadasimiz. Emekleri icin kendisine ayrica tesekkur ediyorum.

Problemsiz tarayici destegi
ie7 + , crome, safari, ff v.S bir cok tarayicida sorunsuz sekilde goruntulenir.

Optimize sorgu sayilari

ana sayfadaki sorgu sayisi : 42 (default temada 30-40 arasi)
video izleme alanindaki sorgu sayisi: 29 (default temada 25-30 arasi)
kategori sayfasindaki sorgu sayisi 15 (default temada 15-20 arasi)

isteyenlere ayri olarak sadece ana sayfa icin file cache ozelligini ekleyebilirim, bu sayede ana sayfadaki 42 sorgu sayisi sistemi etkilemeyecektir.

videolarin izlenim sayilari
eski temalarimda cache kullandigim icin stabil calismamasi yuzunden izlenim sayilari kismini kaldirmistim. bu seferkinde sorgu optim. yaptigim icin gerek gormedim, standart tema sorgu sayisindadir, ancak usttede yazdigim gibi isteyenler icin sadece ana sayfada cache kullanabiliriz..
v.s v.s

Sistemin genel ismi: KuazaJVideo
Orjinal Demo: FYDEO - HD Video Watch And Download - 1080p, 750p, 480p, Mp4, Flv and 3gp
tek domaine lisans, herseyi ile beraber: 200 euro / 270 dolar / 400 tl
tek domaine lisans, indirme ozelligi ve botlar haric: 100 euro / 135 dolar / 200 tl

Sitenin altindaki fil resmini ve linkini kaldirmak: 50 euro / 70 dolar / 100 tl

JAVA ile video indirme kisminda yayincilarin kod degisikligi ile olusan sorunlarda update ucretlidir. Guncelleme basina 50 dolar aliyoruz.

Destek vermiyorum ancak 1-2 gun sistemi kavrayabilmeniz icin yardim ediyorum. sonrasinda olusan sorunlar icin duzenlenmesinde 30 dolar aliyorum.

sistem sinirli sayida satilacagi icin ayni kisi birden fazla lisans almak isterse kalan limit sayisina gore satilip satilmayacagina karar verilecektir.

Indirme ozelligi java ile saglanmaktadir ve domaine lisanslidir, baska yerde kullanilamaz veya paylasilamaz, yasaktir. yinede paylasilirsa yada kullanilmaya kalkilirsa calismaz ve orjinal lisansli domainde banlanir, bu yuzden dosyalariniza iyi sahip cikin :)

kuaza

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
bu arada sadece 10 kisiye satilacaktir. 8 lisans kaldi..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.