İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Kullanicilara hak vermek...

D

dipsit

Misafir
Merhaba...

W2k Active Directory;

Kullanicilara program yukleme hakki vermek istiyorum. Normalde Power User diye birseyden veriliyordu. Fakat Active Directory'da ne bilmiyorum.

Administrator hakki veriyorum; program bile kuramiyorlar.
Domain Admin hakki veriyorum; c$ la bile tum bilgisayarlara giriyorlar.

Delegate Control; de pek bir ise yaramadi.

Nereden yapmam gerekiyor...

Tesekkurler...

CoRpSeKinG

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bence en güsel yolu bir ou (orgenızeyşınıl yunit) yaratıp gruop policy tanımlaman böylece ie'lerin scinlerine kadar yönetebilirsin.kolay gele

D

dipsit

Misafir
Merhaba...

"Group Policy" karıştırdım. Fakat pek bişey beceremedim...

Nereden yapmam gerek!

CoRpSeKinG

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
active directory users and computersdan domainine sag tus neew organizational unit seç.ver bi isim.sonra sağ tuş bu yeni unitin üzerinde properties ordanda group policy sekmesi.işte ordasın.bundan sonra new de hemen ordaki butonla ve yapmak istediklerini yap sonrada bunu uygulamak istediğin kullanıcıları bu OU'ya dahil et.w2000de herzaman verilen kısıtlamalar izinlerin üstündedir bunu iyi bilerek kısıtlama ve izin ver yani adama bi yerde sen herşeyi yapabilirisn diyip sonra kısıtladıgın kullancılara dahil edersen o adam hiç bişi yuapamas :) neyse. kolay gele...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.