İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

lamer

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Bugün kullandığım pc lerde bahar temizliği yapıyorum, eski notlardan birini buraya da aktarmak istedim.
LAMER kelimesinin çıkış noktası; bir dönem (halen aynı düşünce devam ediyor olabilir) linux kullanmayı bilirsem, heker olabilirim düşüncesiyle Linux Administration Made Easy (linux yönetim rehberi diyebiliriz) kitabını ellerine alıp, linux un karşısına geçerlermiş. İşte bu lamer kelimesi bu kitabın adından geliyor.

R nerede diyenler için (writer, speaker, player gibi)

kitabın linki http://tldp.org/LDP/lame/LAME/linux-admin-made-easy/index.html

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Bak sen... ben de lame den geliyor sanmistim.
lame : "zayıf. inadırıcı olmayan. eksik."

n0tepad

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
vay be, çok jenerik bir isimmiş yoksa yoksa lamer.com "availiable mı?!"

genel kültür oldu sağol tiva

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
bence lamer :ezik , güçsüz , yüzsüz , kendini bilmez , kıskanç , bilgisiz anlamlarına geliyo .Hiç değilse ben o anlamda kullanıyorum (şimdilerde eskiden bilgisiz anlammına gelir sanırdım)

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Bunlar lame'den gelir diyor. Zaten bu linux'dan yaşlı bir kelime sanırım.

Ben başkalarının yalancıyım
Demek ki birileri kelimenin üzerine iyi uydurmuş, acaba ben nereden aldım bu yazıyı, onu bilemiyorum eski bir not, belki bir lamer uydurmuştur bu anlamı :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5