Layeredtech Network Komple heklendi! Tüm root şifrelerini değiştirin.

0
Onaylı Üye
Üye
Layeredtech Networkü bugün komple heklendi. Tüm root şifreleri ele geçirilmiş. Bu şifrelerle hostlara zararlı kod yerleştiriliyor. Layeredden önce uyanıp herkesi uyarmaya çalıştım ama... Buraya da yazıyorum. Konunun eski versiyonu şurda da mevcut: http://www.webhostingtalk.com/showthread.php?t=731860&highlight=layeredtech Daha önce de yaşanmıştı. Acele yazdığımdan ayrıntıya giremiyorum. TÜM ROOT ŞİFRELERİNİZİ DEĞİŞTİRİN.

0
Onaylı Üye
Üye
Soğuk terler attık. Allahtan sağlam yedeklememiz vardı. LT'de sunucu sahibi üç kişiyle daha görüştüm aynı sorunu yaşıyorlar. Şunları Yapın:

Root şifrenizi değiştirin.
Whm'de Multiple Backup Restore'den tüm siteleri Restore edin.
Ayrıntı görmek için: grep -r "=jgsbnf" / >> /tmp/dirtyfiles.log

0
Onaylı Üye
Üye
bu sorunu yaşayan tüm arkadaşlara geçmiş olsun

0
Onaylı Üye
Üye
Geçmiş olsun...
Yedeksiz çalışmayın...

0
Onaylı Üye
Üye
Bende bir sorun yok, sitelerimede herhangi bi script yerleştirilmemiş

0
Onaylı Üye
Üye
Tabiki tedbiren değiştirdim şifrelerimi, uyarılarınız için sağolun

0
Onaylı Üye
Üye
Geçmiş Olsun LaTenT.. Gerçekten Restore edilmesi zor bir durum.. Tekrar seni aramızda görmek dileği ile ustad.

0
Onaylı Üye
Üye
LT kafayı yedi son zamanlarda zaten, yaptıkları çoğu iş sakat

0
Onaylı Üye
Üye
Yedek alınsada çözüm olmamış ki...

"Derhal harici olarak ayrı olan ikinci harddiskimize tüm yedekleri tar.gz'li olarak da aldık. Yani iki tür yedekleme yaptık. Reload işlemleri sonuçlandığında bir faciaya tanık olduk. Tüm sistemle birlikte, yedek tar.gzleri fiziksel olarak ayrı olan diskten tamamen silmişlerdi. Bu durum karşısında yaşadığımız telaşı, iş yeri alevler içinde olan bir esnafın durumuna benzetebilirsiniz. Sizin kutsal emeklerinizle birlikte bizim yıllarca uğraşını verdiğimiz çok değerli sitelerimiz de yok olmuştu."

0
Onaylı Üye
Üye
Geçen yıl aynı dönemlerde de aynı şey olmuştu ardından tüm makinelerimi kapattırdım layeredtechteki başka dc ye geçtim.

0
Onaylı Üye
Üye
Yedek alınsada çözüm olmamış ki...

"Derhal harici olarak ayrı olan ikinci harddiskimize tüm yedekleri tar.gz'li olarak da aldık. Yani iki tür yedekleme yaptık. Reload işlemleri sonuçlandığında bir faciaya tanık olduk. Tüm sistemle birlikte, yedek tar.gzleri fiziksel olarak ayrı olan diskten tamamen silmişlerdi. Bu durum karşısında yaşadığımız telaşı, iş yeri alevler içinde olan bir esnafın durumuna benzetebilirsiniz. Sizin kutsal emeklerinizle birlikte bizim yıllarca uğraşını verdiğimiz çok değerli sitelerimiz de yok olmuştu."

Kötü olmuş geçmiş olsun, ben bu tip reload durumlarında mevcut hdd'ye reload attırmayıp, yeni hdd'e sistem kurdurup, eski hdd'den yedeklerimi alıyorum genelde, daha sonra fazla hdd'yi çıkartıyorlar sistemden.

Geri