İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

link:www.*****.com şeklinde arama yaptığımda

Eklotje

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba ,

Adıma kayıtlı 10 domain var, bunlardan 4 tanesi ayrı host firmalarından alınmış hostlar sayesinde şuanda internetde aktif durumdalar. Bütün sitelerimde birbirlerine link vermiş durumdayım.
Benim sormak istediğim şu, ben aktif olan sitelerimden birbirlerine link verdiğim halde Google'de " link:www.***********.com " şeklinde bir arama yaptığımda link verdiğim sitelerin hiçbiri gözükmediği gibi kayıt yaptırdığım diğer sitelerin çoğunluk bölümüde gözükmüyor.
Bunun açıklaması nedir acaba niçin gözükmüyorlar. Google verdiğim linkleri kabul etmiyor gibi bir olay olabilirmi. Lütfen konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.

Eklotje

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba BeyazMP3.com Arkadaşım,

Senin söylediğim şekildeki aramada, kendi sitemin içindeki verdiğim linlkler gözükür.
Benim sorduğum bu değil.

BabaPanter

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Eklotje' Alıntı:
Merhaba BeyazMP3.com ,

Senin söylediğim şekildeki aramada, kendi sitemin içindeki verdiğim linlkler gözükür.
Benim sorduğum bu değil.
O zaman Google sizin diğer siteleri taramamıştır.

Eklotje

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
BabaPanter' Alıntı:
O zaman Google sizin diğer siteleri taramamıştır.

Taramamış derken tam anlamadım, biraz açarmısın.
Diğer bütün sitelerimde googlede uygun arama kelimeleri ile arattığımda kimi 1 nci sayfada, kimi 2nci sayfada veya 4 ncü sayfada çıkıyor. Bu google benim tüm sitelerimi indexlemiş anlamına geliyor, ama sitelerim arasındaki link gözükmüyor. Bu nasıl oluyor bunu anlamıyorum.

Gamend

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
link:xxx.com diye arattığınızda sonuç almanız için pagerank güncellemesini beklemeniz gerekiyor, site:xxx.com diye aratırsanız bunun için sadece google indexlemesini beklemeniz yeterli.

kolay gelsin.

Eklotje

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Gamend Arkadaşım,
Zannedersem Google bu aralar pagerank güncellemesini yaptı, ama sonuç yine aynı, kendi sitelerimden bariz linkler bile gözükmüyor. Site Ekle marifeti ile çalışan sitelere eklediğim linkler bile gözükmüyor, ama o sitelerden ziyaretci alıyorum. Gözükenler ise hiç alakasız, alakasız derken benim link paylaşımı için bile uğramadığım siteler.
Buna hiçbir anlam veremedim ve çözemedim.

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Eklotje' Alıntı:
Gamend ,
Zannedersem Google bu aralar pagerank güncellemesini yaptı, ama sonuç yine aynı, kendi sitelerimden bariz linkler bile gözükmüyor. Site Ekle marifeti ile çalışan sitelere eklediğim linkler bile gözükmüyor, ama o sitelerden ziyaretci alıyorum. Gözükenler ise hiç alakasız, alakasız derken benim link paylaşımı için bile uğramadığım siteler.
Buna hiçbir anlam veremedim ve çözemedim.
PR Güncellemesini değil. Backlink güncellemesini beklemeniz gerekiyor. Bu da belli dönemlerde yapılıyor. Ayrıca siteleriniz sandbox a girmiştir büyük ihtimal. Tüm sitelerden birbirine link vermek eskiden işe yarıyordu. Şimdi çapraz değişim yapmalısınız ve bunun düzenlemesinide iyi yapmanız gerekiyor.

Eklotje

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
trextra' Alıntı:
PR Güncellemesini değil. Backlink güncellemesini beklemeniz gerekiyor. Bu da belli dönemlerde yapılıyor. Ayrıca siteleriniz sandbox a girmiştir büyük ihtimal. Tüm sitelerden birbirine link vermek eskiden işe yarıyordu. Şimdi çapraz değişim yapmalısınız ve bunun düzenlemesinide iyi yapmanız gerekiyor.

çapraz değişimi biraz tarif edermisin lütfen, ne şekilde yapmam gerekli

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Eklotje' Alıntı:
çapraz değişimi biraz tarif edermisin lütfen, ne şekilde yapmam gerekli
Google 2 sitenin karşılıklı birbirine link vererek backlink almasını ve bu kadar kolar pr değerini artırmaması için 2 sitenin linklerinin ilgisinide değerlendiriyor. Daha da açık anlatmak gerekirse, 2 sitenin birbiriyle alakasının olmasını pek istemiyor. Bizde bunu 3-4 site ile link leri eşleştirerek az biraz önüne geçebiliyoruz. Bunun en basiti için 3 site gerekir ama daha çok olması kanısındayım.

Sitelerin A,B,C olsun ve her birine 1 link koyuyorsun.

A - > B
B - > C
C - > A

Gördüğün gibi 2 site arasında karşılıklı link yok ama A dan B ye, B den de C ye link gittiği için Çapraz bir link değişimi söz konusu. Daha çok siteyle daha gelişmiş birşey yapman daha verimli olur.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5