İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Seo İpucu Link yada tanıtım yazısı alırken nelere dikkat edilmelidir ?

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
307
Link yada tanıtım yazısı alırken dikkat etmemiz gerekenler nelerdir? Hangi sitelerden link yada tanıtım yazısı almalıyız? Kısaca bu konulara değinelim.

İnternet sitelerinin, arama motorlarındaki sıralamasının yükselmesi demek, aynı zamanda ziyaretçi sayısının artması demektir. Bunun için önemli olan etkenlerden biride, link yada tanıtım yazısı alınmasıdır. Fakat en büyük sıkıntılardan biri, hangi siteden bu işlemi gerçekleştirmemiz gerektiğidir. Bunun için bazı metodlar mevcut. Bunlardan sırayla bahsedelim.

Domain Authory değeri

Domain authory değeri, bir sitenin google gözündeki önemini belirtir kısaca. Bu değeri nasıl anlarız? Bunu ölçmeye yarayan birçok site mevcut. Ben sizlere bir tanesini örnek olarak vereyim : opensiteexplorer.org
Bu sitede belirtilen yere, link yada tanıtım yazısı satın almak istediğiniz sitenin adresini girin. Çıkan sonuç, 0-20 arası ise, o siteye hiç bulaşmayın. 20-30 arası ise alabilirsiniz. 30 ve yukarısındaysa almanız, sitenize katkı sağlayacak demektir.

Sıralamada ki etkisi

Yukarıda ki değeri kontrol ettikten sonra, eklenen bir makalenin google2da ki sıralamasını kontrol edin. Herhangi bir konu başlığını kopyalayıp, google’da aratın. Eğer ilk birkaç sayfa arasında çıkıyorsa, o site iyidir.

İçeriğin temizliği

Birçok site, kopya içerik ile yayın hayatına devam eder. Özellikle botlarla çekilen konular, internet dünyasında yer alan birçok sitede dolaşmaktadır. Onları da geçtim. Sadece hit almak için açılmış olan konular, hemen dikkatinizi çekecektir. Örneğin; Kurtlar Vadisi Pusu dizisi yayınlanmadan 2 hafta 3 hafta belkide daha uzun bir süre önce konusunu açarlar. ” Kurtlar Vadisi Pusu 190. bölüm izle ” gibi. Fakat o hafta belkide 185. bölüm oynayacak. Dizi yayınlanmadan diziyi izleteceklerini düşünmüyorsunuz sanırım değil mi:) Şaka bir yana, link yada makale satın alacağınız sitelerin özgün olması yada en azından temiz olması önemlidir.

Sahip olduğu backlinkler

Sitenin sahip olduğu backlinklerin sayısı ve kalitesi de bir diğer önemli etkendir. Bunu alexa.com vasıtasıyla kontrol edebilirsiniz.

Alt sayfalara çalışın

Sadece ana sayfaya alım yapmayın. Sitenizin alt sayfaları yani kategorilerinizede alım yapın. Örneğin; Moda üzerine bir siteniz var. Alt kategorilerde, diyet, cinsellik, evlilik, gelinklik vs.. olsun. Siz link yada tanıtım yazısı alırken, link vereceğiniz kısım sadece ana sayfanız olursa, sadece ana sayfanızın pr değeri yükselir. Ziyaretçi sayısı yada sıralamadaki artış, beklediğiniz gibi olmaz. Bu sebeple, kategorileriniz içinde tanıtım yazısı yada link almanız önemlidir.

Pagerank ve trustrank değeri

Pagerank ve trustrank değeri de önemli olan diğer faktörlerdir. Fakat pagerankı yüksek diye bir siteden link yada tanıtım yazısı almakta çok mantıklı değildir. Yukarıda saydığım maddelerden geçer not aldıysa, pagerank ve trustrank değeri de yüksek ise, o siteyi kaçırmayın.

İlgi alanı

Son olarak eklemek istediğim madde, alım yapacağınız sitenin hangi alanda hizmet verdiğidir. Sizin siteniz moda üzerine yayın yapıyorsa moda sitelerinden, tatil üzerine yayın yapıyorsa tatil sitelerinden alım yapın. Yani siteniz hangi alanda hizmet veriyorsa, o alanda olan sitelerden link yada tanıtım yazısı hizmeti alın. Farklı alanlardaki sitelerden yapacağınız alımlar, sitenize çok fazla katkı sağlamayacaktır.

Not : Makaleyi hazırlamamda yardımları dokunan Eif'e teşekkürler..

Kaynak : http://cemoli.com/link-yada-tanitim-yazisi-alirken-nelere-dikkat-edilmeli.html

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.