Bence 20 gb'lik yeri linux icin ayirman gereksiz!Cunku linux'ta 20gb'lik yeri kullanabilecek bi olayin yok!Sadece 20gb'i mp3 ile doldurabilirsin ki oda mantiksiz olur!(cunku windows linux'u goremez ama linux windowsu gorur bu yuzden multimedia dosyalarini windowsun altinda tutman daha mantikli gibi geliyor bana!)Linux icin yaklasik 5GB yeter!40GB harddiskin oldugunu dusunursek bunu
C:\ --->14GB (win2000 kurarsin...NTFS formatinda)
D:\ --->20GB (Diger Dosyalari burada depolarsin...NTFS formatinda)
E:\ --->1GB (Bu partition linux'la iletisimi saglayacak!Linux'taki bi dosyani windows'a bu partition'i kullanarak aktarabilirsin...FAT32 formatinda)
F:\ --->5GB (Linux)
seklinde bomen iyi olur bence!Win2000 NTFS dosya sistemiyle daha iyi calisir bu yuzden mumkun oldugunca NTFS kullanmaya calistim.Ama tabiki D ile E yi birlestirip toptan FAT32 formatinda birakabilirsin!Yani
C:\ --->15GB (NTFS)
D:\ --->20GB (FAT32)
E:\ --->5GB (Linux)
-------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------
Tabiki once windows kurman gerekir!Ondan sonra Linux'u kurabilirsin!Sana internetle ugrasma derim cd-leri heryerde cok ucuza (muhtemelen 3CD 5 Milyon) bulabilirsin!Ben bide Mandrake'yi dusunmeni oneririm o da kullanimi kolay gayet guzel bi Linux...
--------------------------------------------------------------------------------------
Linux'u kurarken harddisk bolmelerine dikkat etmen gerekir!Eger Linux'u kurudugun yerlere ayri bolmeler verirsen ilerde linux'u yeniden kurman gerektiginde eski dosyalarini kurtarabilirsin!Demek istedigim sey linux'u kurarken nerde kuruliim diye bi soru sorulacak sana! Ve eger sen ona direkt olarak E: dersen ilerde herhangi bi (kotu)durumda tum dosyalarin yok olur...Yani bence linux'u kurarken E'yide parcala...
-----
/ --->Linux'u kurdugun temel bolum!Yeniden linux'u kurarsan mecburi formatlarsin burayi onun icin...
/home ---> diye bi bolum daha olustur!Dosyalarin burda tutulur ve Linux'u kurdugunda burayi formatlamayiver
)
-----
/ --->root bolmesi (asagidakilerden artta kalan
)250 MB'in altindaysa biraz buyut!)
/home --->senin dosyalarinin tutuldugu yer (intiyaca bagli...500MB veya daha fazla)
/usr --->programlarin kuruldugu yer!(Tekrar ihtiyaca bagli.Cok program kuracaksan genis tut!(2.5GB)
/swap --->Ram x 2 iyidir!(windowsdaki paging File olayina esdeger!)
istersen ...
/var diye bi yerde olusturabilirsin!Web sayfasi falan buraya kuruluyor...(/var/www/html in altinda!)(Bunun icin 250 MB iyidir...)
--------------------------------------------------------------------------------------
Tam bi partition manyagi izlenimi verdim ama olsun
)bole iyi...