İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

LİSE KAÇ YIL OLDU? Lise 2 yıla mı düşüyor? 2+2 lise eğitimi nasıl olacak? Zorunlu lise eğitimi kısalıyor mu? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı!

botman

✅ Developer
İyinet Üyesi
Reaction score
631
Lise zorunlu eğitimin iki yıla düşüp düşmeyeceği gündemdeki yerini koruyor. Türkiye’de eğitim sisteminde köklü bir değişim tartışması gündemde. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, liselerde 4 yıllık zorunlu eğitim süresinin 2 veya 3 yıla düşürülebileceğine dair açıklamaları, öğrenci ve veliler arasında büyük yankı uyandırırken, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in 36 binden fazla katılımcıyla gerçekleştirdiği araştırmada “2+2 modeli” (2 yıl zorunlu, 2 yıl isteğe bağlı eğitim) öne çıktı; Bakan Tekin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, kamuoyundaki talepler doğrultusunda lise eğitim süresine dair açıklamalarda bulundu. Vatandaşlar “Lise 2 yıl mı olacak, zorunlu eğitim süresi düşecek mi?, lise kaç yıl oldu?, Lise iki yıla mı düştü?” konularını araştırıyor. Eğitim camiası ve kamuoyu, MEB’in bu konuda atacağı adımları ve 2025-2026 eğitim yılı için olası reformları merakla bekliyor. Peki, Lise kaç yıl oldu? Lise 2 yıla mı düşüyor? 2+2 lise eğitimi nasıl olacak? Zorunlu lise eğitimi kısalıyor mu?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.