İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Local ağ(ofis te) MYSQL çalıştırma ?

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
60
pc de windows xp kurulu makinaya appserv kuruyorum. Yüklediğim mysql e bağlanmak için ne gibi işlemler yapmalıyım. Her hangi bir izin vermem gerekiyormu ? Güvenlik duvarına 3306 portunu ekliyorum yinede ulaşamıyorum. 10060 hatası alıyorum.

Makineler ayrı ayrı Örneğin birinin ip si 192.168.100 serverı kuruduğum makine diğer makinelerde 192.168.1.101 den devam ediyor.

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
11
Ozcan kurduğun makinelerde metin, counter tarzı bir oyun yüklüyse mysql geçersiz dll yada port hatası veriyor

K1R1A1LM1AS

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9
my.cnf dosyasını kontrol et, eğer [mysqld] ayarının altında, bind-address = 127.0.0.1 şeklinde bir ifade varsa, kaldırıp, mysql'i yeniden başlatmayı dene.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
60
Ozcan kurduğun makinelerde metin, counter tarzı bir oyun yüklüyse mysql geçersiz dll yada port hatası veriyor

oyun yok sadece xp kurup appservi yükledim. MYSQL için sadece.

xampp kur
localhost/phpmyadmin 'den gir

site yayınlamayacağım sadece MYSQL e erişmem lazım farklı bir makinadan.

Pc ler birbirine neyle bağlı?
modemle bağlıydı modem den olabilir diye hublada bağladım ama olmadı.

my.cnf dosyasını kontrol et, eğer [mysqld] ayarının altında, bind-address = 127.0.0.1 şeklinde bir ifade varsa, kaldırıp, mysql'i yeniden başlatmayı dene.

buna bakayım yarın.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Modemde port açmayı denediniz mi?
ip üzerinden msyql e ulaşacaksanız modemden ip ve portları yonlendirmelisiniz.

Adres satırına 192.168.1.100 yazdığında modem o makineye yonlendirmeli.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.