İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Login Güvenlik Problemi

xpress

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar ücretsiz de dağıtılan bir scripti kaynak kodlarıyla birlikte ufak bir ücret ödeyerek satın aldım fakat sitenin forumuna yazdığım halde bir cevap gelmedi, kısaca scriptimde şöyle saçma bir hata var, scriptte kullanıcılar üye olup kendilerine tasarım hazırlıyorlar ve tasarımlar belli bir id no ile kaydediliyor, sorun şurda kendi kullanıcı adım ve şifremle login olduğumda adres satırındaki id yi başka bir kullanıcının hazırladığı çalışma id si ile değiştirdiğimde o çalışma ile ilgili düzenleme yapabiliyorum, örneğin o çalışmayı silebiliyorum. Bu sorunun çözümünde nasıl bir yol izlemeliyim, yardımcı olursanız sevinirim.

URFALI

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
mantık kurmak gerekir şoyle birşey yapabilirsin mysqlden üyenin idsinni bir degişkene atarsin
o degişkenide if ile şu şekillde kullanirsin örnek

PHP:
if($_GET['id']!=$id) {
echo "Sadece Kendi Tasarımınızı Düzenleye Bilirsiniz";
exit; // PHP sorgusunu kapatmassak hatayi verse dahi sonraki kodlar işlenir ve görünür
}

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.