İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Logizmo Denen Şirketten Uzak Durun. Sonuna Kadar Okuyun

scrol

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaslar Merhaba,

Bir webmaster forumunda bu konuyu yaziyorum aslinda webmaster degilim. wapmaster diyebilirsiniz. 2003 yılından beri wap siteleri yapip bende sizler gibi bu isten harcligimi cikarmaya calisiyorum. Sitemi ilk kurdugum 2003 yilindan beri bu isten iyi paralar kazandim. Wap piyasasi buradan cok farkli. Siteniz eger tutulursa ve gerekli turkcell avea kullanicisina ulasirsaniz logo melodi duvar kagidi tema vs satarak iyi paralar kazanabiliyorsunuz lakin durum soyle

2007 Yılının Mart ayından itibaren Logizmo şirketi ile wap partnerlik seklinde calismaya basladik. Wap sitemize giren kullanicilarimizin her satin aldigi icerik basina belli bir ücret aliyorduk. (Satilan iceriklerin ödemesi 30 gün sonra ödeniyor) İlk aylar cok güzel sekilde ödemelerimizi yaptilar. Hatta gününden 1 hafta oncesinde yaptiklari bile oldu güvenimizi kazanmak için. Fakat aradan 2-3 ay gectikten sonra ödeme günü geldiginde gecikme oldu. Mailler attim ve 10 agustos tarihinde almamiz gereken ödememezi sorunlar oldu gerekcesiyle 25 agustos tarihinde ödeyeceklerini soylediler tamam önemli degil dedik. 25 agustos geldi. Turkcell'den ceza yediklerini ödemeleri 1 ay ertelediklerini söylediler. Her ne kadar ceza bizi baglamaz dediysekte bunada razı olduk. 1 ay gecti ve bu sefer fatura kesmemiz gerektigini. Fatura kestigimiz takdirde ödeme yapacaklarini soylediler. Bunada tamam dedik siz paramizi gönderin 1 gün icinde fatura bulup yollarız dedik ama beklemeler hüsranla sonuclandi. Ödemeyi yine alamadik. Sonucta su anda kasım ayı bitmek üzere ve biz hala ödemelerimizi alamadik. Telefonlar ediyoruz muhattap kisiler her gün cesitli gerekcelerle telefonlarımıza cıkmıyorlar yada sans eseri telefonda yakalasak bile biz size dönecegiz diyerek baslarindan saviyolar. Bu aya kadarda 3 aylık ödemelerimiz birikti. Su anda benim hesaplarima gore almam gereken parayi soylemiyorum ama bu rakam oyle az uz rakamlar degil. ve bu işi yapan en az 6-7 wapmaster da bu sekilde magdur durumda.

Simdi dieyeceksiniz hukuki yollara basvursaydiniz diye. Ama sirketle aramizda sozlesme yok. Sadece panel istatistiklerine dayanarakta ne elde edebiliriz bilmiorum. Bu konuyu acmamdaki amacta bu insanlarla calismak isteyecek olanlarin bir kere daha düşünmesidir.

Yorumlariniz ne olur bilmiyorum ama Türkiyede taninmis logo melodi piyasasinda lider olan bir firmanin bu sekilde yapmis olmasi benim gercekten tuhafima gidiyor. Bu işin pesini birakmaya niyetim yok en azindan hic bir sey elde edemesem bile 1 kurus dahi alamasam bile. Kul hakkı kul da kalmaz eninde sonunda cıkar nasil olsa diyorum.

Herkese iyi calismalar kolay gelsin

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.