Bu rakamlar ile yaklaşık olarak;
Global ortalama CTR oranını %2,5 kabul edersek. 20 CPM'de 1 CPM başına maximum 0,25TL veya 0,12$ vereceğinizi söylüyorsunuz.
1K CPC için en az 20K impression yapması lazım ki Türkiye'deki sitelerin profiline bakacak olursak 1K click için bu rakam 50K civarına çıkacaktır.
50 CPM (50.000 gösterim) yapıp 1K click aldığında alternatif reklam kanallarında çok daha iyi rakamlar kazanabilirler ama kimse CPM çalışmıyor. Büyük firmalar ve yüksek trafikli siteler hariç. Hepsi eCPM çalışıyor, eCPM işin içine girdiğinde de istediğiniz gibi oranlarla oynayabiliyorsunuz.
Önerim (eğer kabul ederseniz); Çalıştığınız Ad Network'leri sitenizde ve burada açıklayın. Eğer hiç bir ad network'ten reklam alıp,satmıyoruz diyorsanız da kendi reklamcılarınız olması gerek bu durumda da firma olmanız gerekiyor.
Bir de buradaki yazınızda gösterime demişsiniz ama sitenizde tıklamaya yazıyor. Bu konuyada netlik getirirseniz sevinirim. 1K gösterime'mi bu fiyatlandırma, yoksa tıklamaya mı?
Eğer gösterime ise test için size akşam 250.000 impression test trafiği(gerçek trafik) göndereyim ki sanmıyorum. Çünkü bu değerlere o rakamları Google Adsense sisteminde bile verilemiyor.
Ayrıca 10TL'ye 1.000 tıklama sunmuşsunuz yayıncılara. Belki gerçek değerlemeniz bu şekildedir bir şey demiyorum fakat Türkiye'deki yayıncılar artık bilinçlendiler. 10TL'ye alacakları 1.000 click'in kaliteli bir trafik kitlesinden gelmeyeceğini tahmin ederler. Çünkü; Google CPC üzerinde kaliteli trafikte click başı 0,65$ ile 3$ arasına kadar fırlayabiliyor.
Online Advertising zor iş gerçekten, sürekli Türkiye için adam akıllı bir platform yapayım diyorum ama henüz yayıncı kitlesi hazır değil. Belki 2014/2015 gibi..
Başarılar dilerim bu arada...