İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Lütfen okuyun,bakın neler oluyor.

MuZiKCi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar,çevrenizde olup bitenlere ne kadar ilgi duyuyorsunuz bilmiyorum ama bir genç olarak beni önümdeki yıllarda çok zor şeylerin beklediğinin farkındayım.Derlediğim şu yazıyı bi okuyun.
Çökertilmek istenen sistemin tüm halkaları tamamlanıyor.Son olarak
DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ Dersi Parçalanarak Kaldırılacak;

Yerine Seçmeli “Halk Kültürü/Kültürel Değerler” Ders(ler)i Getirilecek.

Ağustos 2004 tarihli Tebliğler Dergisine atfen 6 pilot ile gönderilen 21.9.2004 tarihli yazıda, yedi dersin (Müzik, Resim, B.Eğitimi, Bilgisayar, Y.Dil, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi) tanımı yapılmış, bu dersler “özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen dersler” haline getirilmişti. Bu tanım bazı dersleri bireysel seçmeli ders haline getirmek için yapılmış gözüküyordu. Ancak bu tanımın Din Dersiyle örtüşmesi zordu. Resmi yazı şöyleydi:

“İlköğretim okullarının 4 ve 5 inci sınıflarında okutulan ÖZEL BİLGİ, BECERİ ve YETENEK İSTEYEN Beden Eğitimi, Resim-İş, Müzik, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi, Yabancı Dil, İş Eğitimi ve Bilgisayar derslerinin branş öğretmenlerince okutulması…”

“Uygulamanın sonuçlarına göre yaygınlaştırılması planlandığından uygulamayla ilgili olarak birinci ve ikinci dönem sonunda hazırlanacak raporun İlköğretim Genel Müdürlüğüne gönderilmesi.”

Bu yazıdan beş ay sonra (Tebliğler Dergisi, Şubat 2005) eğitsel kollar kaldırıldı, bunun yerine Kulüp Faaliyetlerine ve Sivil Toplum örgütlerinin faaliyetlerine katılma getirildi. Yukarıdaki tanımda yer alan “özel bilgi beceri ve yetenek isteyen ders” ifadesi hedefini bulmuştu; isteyen varsa gider parasını verir bu dersi bireysel olarak alır… Bu sırada resim, müzik ve beden eğitimi öğretmenlerinin kol faaliyetleri resmen kaldırılmış oluyordu. Aynı tanıma sığdırılan Din Kültürü dersi için nasıl bir yol izleneceği merak konusuydu.

Seçmeli dersler arasına yeni katılan Halk Kültürü/Kültürel Değerler Dersi bu noktada dikkatleri üstüne çekiyordu. Yine seçmeli, yine isteğe bağlı ama bu sefer istediği etnik veya dinsel grubun kültürünü almak bu yolla mümkün olacaktı. Çok demokratik görünüyordu, ancak 4.sınıftaki çocuğu ayrıştırmak mı yoksa kaynaştırmak mı gerektiği hiç konuşulmuyordu. Çocuğun yalnızca “çocuk” olduğu göz ardı ediliyor ve “Çocuk bireydir” deniyordu.
İşte bu noktada Halk Kültürü/Kültürel Değerler Dersinin açılımı karşımıza çıkmaktadır; her çocuk ait olduğu etnik veya dinsel grubun kültürünü veya duygusal nedenlerle ilgi duyduğu başka bir kültürü (yabancı mezhep, tarikat, vb) öğrenmek isteyebilecektir. Dikkat edilmesi gereken nokta, çocuğun kültürel seçim yapmak zorunda kaldığı yaşın 9 olduğudur.

Böylece henüz ilköğretim çağında olan çocuklarımız aynı dili konuşsalar da, aynı dinden olsalar da Kültürel Değerler dersinde parçalanacaktı. Kültürel Değerler dersinin henüz yazılmamış olan amacı bu açıdan merak konusudur.

Çocukların sosyalleşmesi açısından çok önemli yeri olan müzik,resim,beden eğitimi dersler ardında oynanan oyunlara din dersi de eklendi.
Peki din dersi niye ozel bilgi dersi oldu? Tuzaklar arka arkaya
geliyor: Simdi Kulturel Degerler dersi secmeli kondu, bu
dersi yabanci tarikatlar dahil her mezhebi okutmanin yoludur, secmeli
din dersi, yani misyonerlerin dönmelerine kilisede uygulamali ders
verilmesine zemin mi hazırlanıyor.din dersini
uygulamali yapacaklar haberini kopartirken din dersini kaldiriyorlar,
nusfus cuzdanlarina yenilenirken artik dini hanesi yazilmiyor
Düşünülmesi gereken çok şey var.

Bakın son habere:
AK Parti Cumhurbaşkanlığı'nı istiyor
AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, milletin ilçe ve büyükşehir belediye başkanlıkları ile merkezi yönetim olmak üzere ''üçübiryerde''yi partisine verdiğini belirterek, ''Ama bize yetmiyor. Bize 'beşibiryerde' (Cumhurbaşkanlığı ve bürokrasideki bazı yerler) lazım'' dedi.

ABD nin Urla'da yeni bir hava üssü açtığını duydum,Urlalı var mı aranızda bu haber doğru mu? gerçi kimsenin haberi yok bu işten galiba...

Linklerdeki haberleri okuyun:
Oktay Ekşi: Devlet nasıl bozulabilir.
http://www.hurriyetim.com.tr/yazarlar/yazar/0,,authorid~1@sid~9@nvid~586646,00.asp

Emin Çölaşan:Burası neresi İran mı?
http://www.hurriyetim.com.tr/archive_articledisplay/0,,authorid~5@sid~9@nvid~585044,00.asp

siyasetten anlamam,ama şu var neden kişileri birbirlerine bağlayan ortak değerler üzerinde oyun oynanıyor,ilköğretim çocuklarının sosyalleşmesi engellenip bireyselleştirilmeye çalışılıyor.birileri bizim kuyumuzu mu kazıyor.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
bu hükümetle nereye gidiyoruz bilemiyorum yakında türkçe dersinizde kaldırırlar seçmeli ders yaparlar türkçe dersinide..

drstranger

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
din dersini secmeli hale getirilecegini yeni senden ogrendim, aslında iktidar din dersini kaldırmaya pek de niyetli degil bu haber konusulurdu su an bu donem gerceklesit mi bilemiycem...

aslında walla billa takiye yapıyolar, madem din dersinin kaldırılması sozum ona problem degil, ne diye yasadısı din kurslarının onunu acacak yasa teklifini cogunlulukla kabul ediyorsun? yasa daha gecmedi ama gececek...

niyetleri halkta ikilik yaratmak baska bi sey degil, bi yandan 3 sedenen 1 yıla dusurulmus ceza, boylece herkesin bildigi kisiler tarafından acılacak malum okullar, yasadısı faaaliyetler icin zemin hazırlıyor...

olaya bu yaklasımdan baktıgımızda olay cok daha karmasıklasıyor...

aslında gelin biraz daha karmasıklastıralım...

vakıf ve özel üniversitelerde okuyanlara soruyolar:

Sizce evlilik gerek li midir iki çiftin yaşaması icin , ozel ve vakıf unileri bireyleri n aynı catıda yasaması icin evlilik in olmasınında bir neden olmadıgını savunuyor bu oran yuzde 80 lere ulasıyor bay-bayan...

Devlet üni. lerinde yapılıyor aynı arastırma, aynı soru gene,,

evlilik gerekli midir? bu sefer devlet de okuyanların yuzde 60-70 o civarı muhakkak gereklidir. Bize ögertilen ve dogru olan budur diyor...

bakın bu bir ikiliktir...

yeni hükümetin dersi m.e.b mufredat den cıkarıp, malum kurssların tesşvikini özendirmesi... çok daha büyük karmasaya yol acacak bu belli...

yani yavas yavas oynanan bi oyun var, oyuna gelmemek icin dikkatli davranmamzı gerek...bu ulke hepimizin

saygılar

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5