İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Mac Bağımlısı Olmak İçin 10 Neden

G

godmin

Misafir
1. Üç kullanımdan sonra çizilmiş, yamulmuş ve hatta kırılmış PC ve laptop’lardan gına geldiği için! Mac öyle mi ya? Her daim yeni gibi, ışıl ışıl, genç görünmeye bayılır.
2. PC çirkin komedi aktörlerine benzerken, Mac Hollywood’un en karizma aktörlerine taş çıkartır.
3. PC horlayan bir yaşlıya benzerken, Mac bebek gibi mışıl mışıl uykusuyla mükemmel enerji tasarrufu sağlar.
4. Bill Gates 5000 metrekarelik eviyle konuşulurken Steve Jobs siyah gömlekleri ve teknoloji aşkıyla gündemdedir.
5. Grip virüsüne karşı korunmak bile mümkünken PC, virüsle baş edemez. Mac’e virüs işlemez.
6. PC’de bir programda sorun çıkınca tüm bilgisayar kitlenir, adamı hasta eder. Oysa Mac’ta kitlenen program diğer programları etkilemez. Force Quit dersiniz olur, biter.
7. Mac özel insanlar içindir. Kendine özel iPhoto, iDVD, iMovie gibi yüzlerce uygulaması vardır.
8. Apple’ın kullandığı tüm donanım ve yazılımlar birbiriyle uyumludur. PC sistemleri başınızı ağrıtırken Mac demek, huzur demektir.
9. En basitinden iPhone, iTunes, iPod, iPad bile alemde Apple’ı tek kılıyor.
10. Artık yaşam standardınızı ve kalitenizi arabanızın modeli, yaşadığınız semt veya kol saatinizin markası değil; Mac’inizin olup olmadığı gösteriyor!

Daha fazlası için:
http://on.fb.me/macaddicts

PutTLD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
13
10. Artık yaşam standardınızı ve kalitenizi arabanızın modeli, yaşadığınız semt veya kol saatinizin markası değil; Mac’inizin olup olmadığı gösteriyor!

Kesinlikle katılıyorum, herkezde pc olabilir fakar bir mac sadece üst seviye kullanıcılarda olabilir.:)

Silence-

0
İyinet Üyesi
Reaction score
26
Bende kullanıyorum ufak bir hata da pc'yi komple kitliyor.Tek memnun olduğum nokta, virüs işlememesi,görüntüyü gerçekte ki kalitesiyle yansıtmasi,Kasa olmaması.. Onun dişinda hiç hoşuma gitmiyor!

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
29
Eşim mesleği icabı mac kullanıcısı. Onun kullandığı sistemler bana hep oyuncak gibi görünmüştür. Açıkcası hiç merak edip kurcalamadım bile. Zaten beklentilerimi karşılaması da mümkün değil.

Yaşam standardı ve kalitesi konusuna maalesef katılamayacağım. 3-5bin dolar gibi rakamlarla yaşam standardı ve kalitesi artıyorsa bir yanlışlık olmalı bu işte. Çok daha yüksek maliyetli PC sistemleri de var piyasada. Canınız sıkıldığında popüler oyunlardan hiç birisini oynayamayacak olmanızı hiç saymıyorum bile. Bir de oyun konsolu almak gerek.

Bilgisayarı sadece basit işler için kullanan (internet msn vs.) insanlar ya da grafik ağırlıklı çalışanlar için (sanat yönetmeni, grafiker, trafiker vs.) ideal olabilir. Ancak örneğin bir .NET yazılımcısının hiç bir işine yaramaz.

Ama şu bir gerçek. Apple tam anlamıyla bir markalama uzmanı. Reklamını nasıl yapacağını iyi biliyor.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Sırf virüs olayı yüzünden tercih edilebilir. Çünkü bu konuda ne kadar dikkatli olunsada bir şekilde bulaşabiliyor.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Grafikerler için ideal başka ne için kullanılıyorki pratik olarak.Hani karmaşadan hoşlanmayan hemen işini halletmek için girenler neysede bilgisayarın çeşitliliğine alışmış biri için çok boş geliyor.

Üsteki yazıyı tüm mac satıcılarına ezberletiyorlarmıdır nedir hepsi bir ağızdan bunları söylüyor :D apple ın zekasına veriyorum onuda :D

Böle olunca sorun oyun oynanıyormu peki diye :D

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Ana bilgisayar olarak kullanmak imkansız.
Ama bir yere falan gittiğinizde RDP yapıp günlük işlerinizi yapmak için ideal.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Yıllardır iki sistemide kullanıyorum. İki sisteminde kendine göre artılarıda eksileride var. Tabi benim gibi yazılım, grafik, 3d ve video işlerini paralel götürenlerdenseniz bu dediğim.
Mac üzerinde ms teknolojileri çalıştıramaz, 3dmax kullanamazsınız. After effect pc imde çok daha hızlı ve stabil çalışıyor. Mac i açmıyorum bile.

Kısacası amaç gömlek cebinde marka yazmasıysa apple kullanılır, ama marka değil iş yapıcam dersen celeron bile kafidir. Yeterki iş yapmayı bil :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.