İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Mahkeme kararı ile kapatılan site hakkında

Sinyor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
1 ay öncesinde müyap'tan ihtar maili geldi. Sitedeki video ve mp3 formatındaki şarkıları ardından sildim. 2 gündür sitede hit düşmesinin anormal olduğunun farkına vardım ancak dns'den ötürü fark edememiştim. Neyse çok uzatmadan konuya girmek istiyorum. Bu durumda ne yapılabilir? Siteyi kapatmam vs. sorunu çözer mi? Hitin ve sitenin peşinde değilim. Maddi ve manevi ilerde bana sorun açmaması ve can sıkmaması için neler yapmamı önerebilirsiniz? Hostcum bana bir yazı gelmedi sorun olmaz gibisinden laflar ile az da olsa rahatlatsa da içimde bir sıkıntı var. Gece uyku uyuyamadım. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum

T

trgy

Misafir
1 ay öncesinde müyap'tan ihtar maili geldi. Sitedeki video ve mp3 formatındaki şarkıları ardından sildim. 2 gündür sitede hit düşmesinin anormal olduğunun farkına vardım ancak dns'den ötürü fark edememiştim. Neyse çok uzatmadan konuya girmek istiyorum. Bu durumda ne yapılabilir? Siteyi kapatmam vs. sorunu çözer mi? Hitin ve sitenin peşinde değilim. Maddi ve manevi ilerde bana sorun açmaması ve can sıkmaması için neler yapmamı önerebilirsiniz? Hostcum bana bir yazı gelmedi sorun olmaz gibisinden laflar ile az da olsa rahatlatsa da içimde bir sıkıntı var. Gece uyku uyuyamadım. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum

Tamamen şansınıza kalmış birşey bu. Siz dediğiniz gibi ileride can sıkıntısı yaşamak istemiyorsanız muyap'a bir mail atın sonra o attığınız maili kaydedin ve sitenizi kapatın.

Bunu yapmak ne fayda yarar?
Herhangi bir mahkeme vs gibi olaylarda ben kaldırdım ve bildirdim gibi bir savunmanız olabilir.

dipnot: Benim görüşüm ise hiçbirşey olmaz.

Sinyor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
İhtar maili geldikten sonra videoları kaldırdığıma dair bir mail göndermiştim. Sadece siteye girişin engellenmesi sağlanıyor ise dert değil siteden vazgeçebilirim. Bunun dışında da siteyi kapamam sorunları ortadan kaldıracak ise hiç düşünmem bile. Daha önce bu tarz bir sorun yaşayan, kötü tecrübesi olan arkadaşların da görüşlerini alırsam çok mutlu olurum

T

trgy

Misafir
İhtar maili geldikten sonra videoları kaldırdığıma dair bir mail göndermiştim. Sadece siteye girişin engellenmesi sağlanıyor ise dert değil siteden vazgeçebilirim. Bunun dışında da siteyi kapamam sorunları ortadan kaldıracak ise hiç düşünmem bile. Daha önce bu tarz bir sorun yaşayan, kötü tecrübesi olan arkadaşların da görüşlerini alırsam çok mutlu olurum

Ben yaşadım sene 2007'ydi sanırım. Kapadım gitti siteyi. Çok değerli değildi benim için site o yüzden kapadım. Yoksa yapacağım iş belliydi. Google webmaster araçlarından site adresi değişti dediğim an url'ler başka bir domaine geçecek ve o domain ile yola devam edecektim.

Korsan'a karşıyım ama tekelleşmeyi de sevmiyorum. İzlesene.com, vidivodo.com gibi sitelerde yayınlanırken suç olmuyor bizim garip insanımız yayınlayınca suç oluyor.

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
forumda sarget ın müyap ile mahkemelik olduğunu anlattığı konuyu okumanı tavsiye ederim.

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Bırak kapatma ileride hiçbir sorun olmaz, örnekleri şuan sayısızca, sadece gözünü korkutmak amaçlı bir mail gelir, yinede ben kata kulli sevmem diyorsan turgayın dediği gibi yapabilirsin ben kaldırdım bildirimimide yaptım benden günah gitti der gibi :p

Hatta hiti v.s yerinde ise uygun birşey dersen ben alabilirim siteni.

GeniusTurkish

1
İyinet Üyesi
Reaction score
9
Bırak kapatma ileride hiçbir sorun olmaz, örnekleri şuan sayısızca, sadece gözünü korkutmak amaçlı bir mail gelir, yinede ben kata kulli sevmem diyorsan turgayın dediği gibi yapabilirsin ben kaldırdım bildirimimide yaptım benden günah gitti der gibi :p

Hatta hiti v.s yerinde ise uygun birşey dersen ben alabilirim siteni.

Kesinlikle gözünü korkutmak değildir. Ceza-i İşlem uygulanmakta..

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Şuan 10 larca sitesi müyap tarafından kapatılan kişi tanıyorum hemde bu siteler öyle abudik gubidik siteler değildi ses getiren sitelerdi, hiçbir şey yapılmadı yani cezai işlem uygulanmadı ve sonunda kapandı ama başına birşey gelmedi.

E

Ephitet

Misafir
Daha önce 2 sitem müyap tarafından kapatıldı, bir sitem yüzündende direk türk telekom ile davalık oldum. Hiçbirşey olmadı, çünkü yasalarımızda bu olaylar ile ilgili gerekli maddeler bulunmuyor henüz yani şuan için birşey yapamazlar rahat olun :)

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Daha önce 2 sitem müyap tarafından kapatıldı, bir sitem yüzündende direk türk telekom ile davalık oldum. Hiçbirşey olmadı, çünkü yasalarımızda bu olaylar ile ilgili gerekli maddeler bulunmuyor henüz yani şuan için birşey yapamazlar rahat olun :)

Güzelmiş. O zaman admin olarak w-a-r-e-z-e devam diyosunuz yani?

jacktheblack

0
İyinet Üyesi
Reaction score
14

şu an birşeyler olmaz deyip herkes size takılıp bu şekilde devam ederse, çat bir gün bir yasa konur farkında olmadan birisinin başına patlar. Bu şekilde insanları yönlendirmeyin bence ki forumda marez paylaşımı vs yasakken sizin böyle bir yönlendirme yapmanız hoş değil açıkçası

E

Ephitet

Misafir
şu an birşeyler olmaz deyip herkes size takılıp bu şekilde devam ederse, çat bir gün bir yasa konur farkında olmadan birisinin başına patlar. Bu şekilde insanları yönlendirmeyin bence ki forumda marez paylaşımı vs yasakken sizin böyle bir yönlendirme yapmanız hoş değil açıkçası

Ben kimseyi yönlendirmiyorum ki, tabi ki kimsenin illegal işlere bulaşmasını önermiyorum benim müzik sitelerim vardı ve zamanında kapatıldı, diğer sitemin illegal bir bağlantısı bile yoktu ancak telekom ile davalık oldum ve sonuç çıkmadı yalnızca yaşadığım tecrübeleri aktarıyorum. Zaten diğer mesajımda da dediğim gibi, şuan için birşey olmaz diyorum yasa çıkmaz veya çıkmayacak demiyorum bu nedenle illegal işlerden uzak durun.

Sinyor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Böyle bir risk altına girmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Dileyen arkadaşa verebilirim.

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Sinyor sitenin hiti ne kadar ve kafandaki fiyatı pmlermisin (site adresi ile birlikte)

Sinyor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Sinyor sitenin hiti ne kadar ve kafandaki fiyatı pmlermisin (site adresi ile birlikte)

Eğer domain sahibinin değişmesi beni bu sıkıntıdan kurtaracaksa ücretsiz de verebilirim bu sorun değil. Benim korkum sahibi değiştikten sonra da beni ilgilendirip, ilgilendirmeyeceği. Benim düşüncem siteyi boşaltıp kapattıktan sonra screen ile birlikte müyap'a siteyi kapattım artık yayın yapmayacaktır şeklinde bilgi vermek

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
O zaman yapıcak birşey yok, madem tereddüttesin terminate yap geç.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.