İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Mail gönderme hatası - Php

T

trgy

Misafir
PHP:
Warning: mail() [function.mail]: "sendmail_from" not set in php.ini or custom "From:" header missing in C:\xampp\htdocs\giris\gonder.php  on line 25
İletişim formu yapıyorum fakat bu hatayı alıyorum. Sanırım localhost ile ilgili bir sorun internete de baktım ama bulamadım.

Dipnot: Kolay bi soru olabilir yeni yeni kendimce birşeyler yapıyorum. :p

E

Erturk

Misafir
mail(); fonksiyonunu calıstırabilmen için oncelikle localserver inde bir mail server olması gerekiyor. %99 ihtimallede olmadıgı ıcın alıyorsun bu hatayı. ;)

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
12
http://ceviri.belgeler.gen.tr/php/htdocs/function.mail.html
Eposta başlığının sonuna yerleştirilecek dizge.

Bu genellikle ek başlıklar eklemek için kullanılır (From, Cc, Bcc gibi). Çok sayıda başlık eklenecekse bunlar birer CRLF (\r\n) ile birbirlerinden ayrılmalıdır.

Bilginize: Eposta gönderilirken bir From başlığı içermesi gerekir. Bu başlık, bu değiştirge ile belirtilebileceği gibi öntanımlı gönderici adresini php.ini dosyasında da belirtmek mümkündür.
Bunu yapmazsanız şöyle bir hata alırsınız: Warning: mail(): "sendmail_from" not set in php.ini or custom "From:" header missing (Uyarı: mail(): php.ini dosyasında "sendmail_from" atanmamış veya özel "From:" başlığı eksik). From başlığı Windows altında Return-Path başlığını da tanımlar.

Bilginize: Eğer ileti alınmazsa satırsonlarını CRLF (\r\n) ile değil sadece LF (\n) ile sonlandırmayı deneyin. Bazı düşük kaliteli Unix eposta sunucuları LF karakterlerini özdevinimli olarak CRLF karakterleri ile değiştirir (CRLF kullanıldıysa sonuç CRCRLF olur). Bu yöntem » RFC 2822'ye uygun olmadığından başka çare yoksa kullanılmalıdır.

zemed

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Kod:
<?php 
ini_set ("SMTP","mail.gercekwebsiten.com");
ini_set ("sendmail_from","[email protected]");

$mesaj= "<strong>zemed</strong>";

$headers  = "MIME-Version: 1.0\r\n";
$headers .= "From: [email protected]\r\n";
$headers .= "Reply-To: [email protected]\r\n";
$headers .= "Return-Path: [email protected]\r\n";
$headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-9\r\n";

$gonder=mail("[email protected]","Konu",$mesaj,$headers);

?>

Tabii gönderim esnasında yetkilendirme isteniyorsa yukarıdaki kodda çalışmayacaktır.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.