İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

mail listesi

emreba

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaslar, elimde 8,5 milyon email listesi (internetten buldum) ve 1 milyona yakin avustralyada ki universite ogrencilerinin mail adresi var (kendim topladim). bunlari TXT dosyasi olarak kaydettim bunlari nasil Outlook (CSV), Outlook Express (CSV), Windows Contacts (CSV), Mozilla Thunderbird (LDIF) dosyalarindan birine cevirebilirim?

murdock

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
internetten bulduklarının %70 i patlamıştır listenin.
üniversite emaillarını kolay toplarsın genellikle numaralar artar.ama toplu email gönderdiğinde güvenlik önlemine takılır ve onay işlemine tutulur.ilgilenende onaylamaz emailın gitmez.

outlooka aktarırsan outlookun çöker.csv ye çevirmenede gerek yok zaten.txt olarak seçip ekle desen eklemeye çalışır ama çöker.email göndermek istediğindede bitmez gönderme yine kasarda kasar.

bir smtp adresiyle göndermek istesen internette bulduklarının çoğu patlamış oalcağından muhtemelen 3-4bin tane gönderdikten sonra hotmail smtpnin bulunduğu serverı ve bağlantını banlar ayrıca gönderdiğin emaillar inboxa gitmez.atacağın 10 emaildan 6-7 si patlak olduğundan boşu boşuna uğraşırsın.

kısacası hiç uğraşma.

emreba

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
zaten amacim internetten bulduklarim degil, universite ogrencileri maili onemli benim icin hemde universite mail adresileri degil ogrencilerin ozel mail adresi ( hotmail gibi ). hemde kendi server'imdan yollicam ve azar azar gunde 5-10,000 email yollicam (boylelikle banlamicagina eminim). mailleri de 10,ooo parcaya boldum. nasil yuklicegimi anlatir misiniz?

emreba

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
evet ben avustralya/Melbourne'de universite ogrencisiyim

Fuchs

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bende Brisbane/Avustralyada universite ogreniciyim... =))

Eger senin icin sakincasi yoksa bu ogrenci maillerini benimle paylasabilirmisin ?

emreba

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
peki ben bu problemi nasil halletcem arkadaslar?

murdock

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
peki ben bu problemi nasil halletcem arkadaslar?

bak şimdi,
ilk önce kişiler gir outlookdan. açılan pencerede sol üstte dosyaya tıkla Al var ala tıklamadan gelince .CSV yi söyler. yani .csv dosyasını kişilere aktarıcaksın.csv dosyasının içeriğide emaillar virgül ile ayrılmıştır. yani [email protected],[email protected] bunu email listende yapmak için varsa frontpage yoksa yazı değiştirme fonksiyonu satırlı olan bir program ile maillerini aç.sanırım hepsi alt altadır.bunu virgül ile ayırma için

bul kısmına 2 tane enter koy değiştirilecek yerede virgül koy ve hepsini değiştir.böylece emaillar yan yana virgül ile ayrılmış olacak.

sonra kaydet ve .txt olan uzantıyı .csv olarak değiştir ve üstte tarif ettiğim yerden dosyanı seçip aktar.

dosya uzantısını değişemiyorsan gözükmüyorsa bilgisayarımı aç üst menüden araçlar> klasör seçenekleri> görünüm ve ordaki bilinen dosyaların uzantılarını gizle seçeneğinin yanındaki işareti kaldır tamam de çık. böylece .txt uzantısı gözükücek normal dosya ismini değiştirir gibi .txt yi .csv yapıcaksın.

bu arada hayat nasıl orada öğrencilik nasıl ve nasıl gittiniz orada nerede kalıyorsunuz gibi bilgileri yurtdışı bölümünde bir başlık açarak paylaşırsanız ikinizde bilgi alma açısından güzel olur.

Fuchs

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bu arada hayat nasıl orada öğrencilik nasıl ve nasıl gittiniz orada nerede kalıyorsunuz gibi bilgileri yurtdışı bölümünde bir başlık açarak paylaşırsanız ikinizde bilgi alma açısından güzel olur.

Bunu istersen su sekilde yapalim. Merak ettiginiz sorulari bana verin veya arkadasa biz orada cevaplayalim.

emreba

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Cok sagol murdock hemen deniyorum..

hayat soguk kis oldugun icin, okulda SIKICI :) kisaca ozeti bu :D

emreba

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
@murdock

mailleri aralarinda birer virgul ile PHP'de yanyana dizemez miyiz?

murdock

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
@murdock

mailleri aralarinda birer virgul ile PHP'de yanyana dizemez miyiz?

php ile uğraşıcaksan mailleri dbye aktar kopyala yapıştırla sql açıp bir id birde email şeklinde 2 alan yaratıp email kısmına mailleri yapıştır diyerek aktarırsın.php koduylada listeleme şeklinde emailları alıp mail yollarsın.ama diyorumki bu kadar basit değil.hostsa hostun kapanır bağlantı ipin hotmail tarafından engellenir falan. programla smtp yardımıyla bekleterek yollamanı tavsiye ederim.yada php bölümünde bekleterek txtde alt alta sıralanmış emaillara mail yollama vs.. şeklinde sor yardımcı olacaklardır.sql yönetimi için inndir.com dan navicat diye arat o programı kullan.

---

avusturalyaya gelince :) benim hayalim gibi birşey ama tek başıma cesaret edemiyorum.en azından bi tanıdık olsun yol göstersin diyorum.şuan kıbrısta okuyorum.burda Türkçe konuşmalarına rağmen grubetlik ve yabancı muamelesinden çok çektim.belkide korkutan bu.siz 1-2 senelik üniversite sonrasımı okumaya gittiniz yoksa uzun sürelimi? sosyal hayat nasıl yaşam rahatlığı nasıl insan ilişkileri nasıl nerede kalıyorsunuz dersler zormu dili nasıl öğrendiniz falan filan yazın genel olarak işte :)

emreba

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
@murdock
yardimin icin tesekkurler :)

---------

avustralya ya gelince :D ben buraya 17 yasinda tek geldim (suan 20 yasindayim) ve kimsem yoktu burda, uzun sureli kalmayi dusuyorum ve kalacam :D o kadar yil okuyup bide buranin pasaportunu almamak aptallik olur :D soru sormak yada yardim istersen msn'den konusuruz :) bu konuda baya profesyonel oldum cogu arkadasimi getiriom da :D
ucretsiz yurtdisi egitim danimanligi Emreba ltd sti sunar (H) :D

murdock

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Helal be valla ne diyim size şartlarınız olgunlaşmış gitmişiniz.Siz kaybolmayın iyinetten şartlarım olgunlaşırsa benimde çeker gelirim havaalanından karşılarsınız artık :) bu yurtdışı işleri biraz kaderin itmesiyle olan birşey sanırım.öyle ben gidiyorum deyince gidemiyorsun.

Fuchs

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Helal be valla ne diyim size şartlarınız olgunlaşmış gitmişiniz.Siz kaybolmayın iyinetten şartlarım olgunlaşırsa benimde çeker gelirim havaalanından karşılarsınız artık :) bu yurtdışı işleri biraz kaderin itmesiyle olan birşey sanırım.öyle ben gidiyorum deyince gidemiyorsun.

Merak etme iyineti birakmayiz =)

Ayrica dedigim gibi sen yeterki gelmek iste herturlu kolayligi saglariz sana =)

murdock

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
yav köpeğim var.sokağada atamam 1 sene oldu.ne bileyim oraya gelmem için şartların oraya itmesi lazım biraz sanırım.herkes ben gidiyorum diye çekip gelemiyor sanırım.

Fuchs

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
o kadar cok insan tanidim ki burada herseyini bi anda birakipta buraya gelenler. bi abim vardi 35 yasinda geldi buraya sirf ingilizce ogrenmek adina belki tr de daha iyi bir is bulurum dusuncesi ile sonra sertifika programlarina gitti. cocugu vardi ilkokula giden onu felan birakti 2 yil felan burada kalip dondu..

ole cesaretin gelmesini beklersen ooo daha cok beklersin :) harekete gecmek lazim bir an once..

once dil egitimine gel yazin mesela 3-4 ayligina ondan sonrasina sen karar ver zaten..

murdock

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
olabilir bak o.. 3-4 aylığına gelebilirim dediğin gibi ondan sonra daha kolay olur.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.