[Makale - vBulletin] Downgrade Nasıl Yapılır?

BlackThorn

1
İyinet Üyesi
Katılım
3 Haziran 2010
Mesajlar
1,490
Reaction score
49
Merhaba arkadaşlar bugün konumuz vBulletin downgrade nasıl yapılır.
Bildiğiniz üzere vBulletin 4 çıktı ama izlenimlerimize göre hiç kimse vB4 sürümünü beğenmiyor ve 3.8.x sürümüne downgrade yani sürüm düşürme yapmak istiyorlar ama nasıl yapacaklarını bilemiyorlar burada bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışacağım.

  1. Kullandığınız veritabanınızın önce phpMyAdminden yedeğini alın.
  2. Yeni veritabanı oluşturmadan önce phpMyadmine gidin.
  3. Kullandığinız veritabanına tıklayın buradada check all diyin >> repair ve optimise yapın.
  4. Kullandığınız veritabana tekrar tıklayın check all >> operation >> copy database >> veritabanı ismini girin >> sadece structur ve datayı seçin tekrar >> uncheck diyip yeni veritabanı oluşturun.
  5. Downgrade den önce public_html'inizin yedeğini alın çünkü downgrade esnasında sorun çıkarsa tekrar yükleyebilirsiniz.
  6. Tüm ürünleri ve eklentileri inaktif edin, forumuda kullanıcılara kapatın.
  7. Ftp'de bulunan 4.0 dosyalarının üstüne 3.8 dosyalarına üzerlerine atın ve www.xxxxxx.com/install/upgrade.php dosyasını browserla çağırın.
  8. Database backup kullanarak veritabanınızın ismini değiştirin.
  9. Bundan sonra admincp'yi açın ve yeniden yükleyin diyin ve foruma bakın test edin eğer her hangi bir sorun alırsanız plug-in'lerinizi yavaş yavaş aktif edin.
  10. Downgrade işlemi gerçekleçmiçtir.
  11. Kullandığınız veritabanınızın yedeğini almayı unutmayın arkadaşlar

Dipnot: Eğer hepsinde başarısız olursanız, aldığınız public_html yedeğini tekrar geri ftp'ye yükleyin...


Orijinal açıklama, Hasann'a aittir.
Orijinal link: http://www.vbulletin-tr.com/forum/programlama-makaleleri/vbulletin-downgrade-nasil-yapilir-9420.html

Bol şans ve saygılar dilerim.
 

eRKut

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
18 Şubat 2010
Mesajlar
10
Reaction score
0
Konum
Sweden
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/salem/public_html/forum/global.php(833) : eval()'d code on line 2

aynen anlatildigi gibi yaptim ama, aldigim hata yukarda yaziyo. ne user, ne de admin olarak login olmaya musade etmiyor.
yardimci olabilicek birileri var mi acaba ?

Telif Hakları vBulletin® v4.0.3 Copyright ©2000 - 2012, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

4.0.3 diyor, oysa 3.8.4 pl2 dosyalari var forumda.
 

Armageddon

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Ağustos 2013
Mesajlar
8
Reaction score
0
Konum
pαyitαht.
Böyle bir sıkıntım mevcut işlem listesini uyguladım ancak olmuyor.
Yapılması gerekenler nedir?
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Elektronik Sigara
pubg mobile uc
Üst