İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

makale yazarlığı

sUstungag

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Makale ne demektir.

Makale demek bir konu hakkında yazılan düzenli ve/veya düzensiz yazılar demektir.

Örneğin internetten para kazanma yolları, evde para kazanma yolları, evde kazanç, PST gibi makaleler benim tarafımdan sizin daha iyi anlamanız için yazılmış yazılar yani makalelerdir.

Makale yolu ile para nasıl ve neden kazanılır?

Web sitesi sahibi olmak içerik konusuna hâkim olmak demektir. Güzel bir nokta ama iyi bir anlatım sahibi olmayabilir webmasterlar. Düşünün ki; sebzeler hakkında birisi site açtı. İçerik sağlayacak siteye ama kalemi çok iyi değil ve/veya çok fazla içeriğe ihtiyacı var. Sizler bu noktada devreye giriyorsunuz. Belirli bir fiyatlandırma ile(ortalamayı konu içersinde sizlere vereceğim) makale yazmak için belirli yerlerde anlaşıyorsunuz.

Hangi konularda makale yazmalıyım?

Elbette ki uzman olduğunuz ve sevdiğiniz konularda. Bunu yaparken zevk almanız lazım. Eğer ki gidip sırf para için anlamadığınız bir alanda 100lerce makale yazmaya kalkarsanız o içerikler özgün olsa da eminim ki yetersiz olacaktır. Teknoloji manyağı birinin kestane balı hakkında yazı yazdığını hayal edin o çalışmadan verim ve zevk alınmaz.

Nasıl makale yazmalıyım?

Mutlaka ve mutlaka makale yazmaya yeni başlayan biri bilmelidir ki internetten para kazanmak ile amelelik yaparak para kazanmak arasında fark yoktur. Nasıl bir amele’ye bir tır kumu bir saatte taşı dersiniz ve bu imkânsız der. Bu da benzer bir olay. (Bu arada ben de bir inşaatçı çocuğuyum kesinlikle amale örneğini yanlış anlamayın) Kendinize bir günde yazabileceğiniz en az – en çok makale sayısı ve bu makalelerin kaç kelimeden yazabileceğine ait bir temel esas oluşturun. Bunun yanında uzmanlık alanları belirleyin televizyon, moda, internet, teknoloji gibi ve dışarısına çıkmayın. Makale yazarken kaynakları mutlaka araştırın ve kendinizi de geliştirin. Herkes her şeyi bilemez kendinize zaman tanıyın.

Makale nedir ve kaç çeşit yazım usulü vardır ve bunların fiyatlandırmaları nelerdir?

a *makele hizmetine “+re-write(sistemsiz çalışma eklenir ise): 100
kelime 0.75TL

a+ *makale hizmetine “+özgün(sistemli çalışma)” eklenir ise: 100 kelime
1.50TL

a++ *makale hizmetine “+özgün(sistemli çalışma) +seo uyumlu +resim
ve/veya video destekli +link eklemeli” eklenir ise: 100 kelime 3.00TL

Soru; Sistemli çalışmak ne demektir?
Cevap; Makale konusu üzerinde her türlü bilgiyi sınıflandırarak ve
sınırlandırarak anlatım usulüdür.

Soru; Sistemsiz çalışmak ne demektir?
Cevap; Bana 100 makale verirsiniz o konuları ayrı ayrı
sınıflandırmadan yazarım. (özgün yazım tekniğine aykırıdır.)

Soru; Seo uyumlu yazı ne demektir?

Örnek bir yazıdır...
Devamı ve daha fazlası için tıklayınız...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.