İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Masaüstü bilgisayar, Laptop'u döver

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
1 sene önce laptop aldım, şehirdışına çıkarken işimide yanımda götürebileyim diye.

fakat zaman içinde, özelliklerini yükseltmek istedim, dokunamadım. yazın makine sıcaklıktan buhar oluyordu, kışında 15-16 saatten fazla açık kalınca ciddi bir yavaşlama oluyordu, kapatıp 1 saat dinlendirmem gerekiyordu.

birde üzerine dvdroom bozuldu, garanti için faturayıda kaybetmiştim, yaptırayım dedim 100$ dediler.

ve sonunda eski faturayı aldığım yerden çıkartıp laptopu sattım.

dün itibari ile yeni topladığım masaüstü bilgisayar ve windows xp'deyim. masaüstü bilgisayar mantığını nasıl özlemişim tahmin edemezsiniz :)

masaüstü bilgisayarınızı satıp, laptop almayı planlıyorsanız 2 kez düşünmenizi tavsiye ederim.

bilgisayarınız uzun süre açık kalıyorsa, parçalarda değişiklik yapmanız gerekiyorsa, ağır çalışıyorsanız masaüstü ve windows xp gibisi yok sanırım.

şunu da eklemeden edemeyeceğim, üniversite sebebiyle kocaeli'deyim. toplamak istediğim (amd phenom x3 2.1GHz + Asus VGA Anakart + 4GB DDR2) makine için burada çok fazla yerden fiyat aldım. bilgisayar malzemesi satan firmalar tutturabildiğine fiyat veriyor. sadece bu üç parça için 450 ytl fiyat verildi ortalama. aynı parçaları gold.com.tr'den 350 ytl'ye aldım. bilgisayar için oem ürün alırken mutlaka internettende fiyatları karşılaştırın.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Masaüstü bilgisayar benimde daima ilk tercihim olmuştur. Laptop'lara göre bence daha kullanışlılar.

Laptop'un bence tek avantajı taşınabilir olmasıdır. Eğer bilgisayarda buna ihtiyacınız yoksa bence masaüstü bilgisayarlar ilk tercih olmalıdırlar.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
bende masa üstünü satmadan laptop almayı düşünüyorum ama 1,500 YTL de :) baya bir lüx işi altıda zaten bana yaramaz. İşte ve evde farklı pcler olunca bir iş yapmak çok zor oluyor bıkıyor insan bir müddet sonra ordan kopyala eve getir bir şeyi eksikye yükle internetten bir şey eklerken bir modül daha yüklüyorsun işe gidiyon bir daha o modülü arıyosun vs..

edit :) gerçi şimdi çalışmıyorum ama çalışırken çok zorluğunu çektim.

ceycey45

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben çok memnunum laptop umdan gayet güzel ve işimi görüyor

raincu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
laptop masaüstünü yutar :)

çooook uzun seneler masaüstü pc kullandım lakin yaklaşık 1 senedir sadece laptop kullanıyorum ve çok memnunum.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Alıcaksınız DELL XPS serisi bir laptop, sefasını süreceksiniz.. Hani yeme yanında yat derler ya işte öyle bişey :)

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
ben hariç genelde herkes laptoptan memnun sanırım :) yok arkadaş benim için masaüstü laptopun dişlerini döker :p

annudora

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
MASAÜSTÜNDEN vazgeçmedim hiç.

Alırsamda mantık şu olur - EVDE oyun+iş güç+programlar+film vs. masaüstünde - seyahat zamanı da orta ayarda webmaster adına ne varsa kod yazma+tasarım+ftp vs. gibi programları çalıştıracak bir laptop.

Masaüstü muhakkak bulunmalı. RAM takviyesi dışında upgrade olayına girmek yerine mümkünse 2 senede bir yenilenmeli.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.