İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Mashable, TechCrunch... vb. sitelere meraklı arkadaşlara ithafen...

idea

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Arkadaşlar hep aklımda şöyle bir site var.

Mashable ve TechCrunch.. benzeri bir siteyi Türkiye'de uygulamak.. Ama bunu tek bir kişinin gerçekleştirmesi gerçekten zor bir iş. Çünkü bir kişi sürekli özgün yazı yazıp siteye göndermesi oldukça güç bir durum...

Türkiye'de bu tür siteler yok mu? Var! Bir sürü.. Ama bir fark yaratabiliriz.

Bu forumdaki kullanıcılar teknolojiyi yakından takip eden bir kesim. Biz buradan 10 kişilik güvenilir bir ekip kursak bu tarz bir site kursak. Google reklamları.. vs.. ile sitemizi duyursak.. Sitemize özgün yazılar göndersek.. İyi yerlere geleceğine inanıyorum. Çünkü bizler işin mutfağındayız zaten.. :alkış:

Tabiki iş sadece reklam ve özgün yazılarla bitmeyecek. Örneğin kuracağımız sitede yarışmalar düzenleyebiliriz. Ör: "2011 Özgün Blog Yarışması" aklıma şuan bu geldi. Daha ileri de webrazzi gibi sunumlar yapabiliriz. Şirketleşme için adım atmanın zamanı da belki gelebilir. İnanın.. Sadece inanın yeterki.

Webrazzi örneği de aynı şekilde aslında... dikkat ettim de Mashable ve TechCrunch sitelerinde okuduğum bir yazıyı ertesi gün yada hemen webrazzi'de görüyorum. Bunu Webrazzi'yi kötülemek için yazmıyorum. Aksine bizlere oralardan internet sektöründe olup bitenleri aktardığı için bu bana memnuniyet veriyor.

Velhasıl Kelam... Bu imkansız bir iş değil. Bu iş bizler için dediğim gibi kolay bir iş.. Çünkü işin mutfağındayız..

Umarım ki böyle bir site Türkiye sıralaması ilk 500'de yer alması hiç de zor değil.

Maksimum 10 kişi, özgün yazılar yazabilen, yukarıdaki yabancı siteleri takip eden bir ekiple iyi yerlere gelinebilir düşüncesindeyim.

Bu düşüncelerle yazıma son verirken sizlerin de yorumlarını almak istiyorum.

Saygılar,

Herkese Hayırlı Cumalar...

hrunymaz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Markalaşmak ve büyümek için yapılması gereken de bu zaten. Tek kişilik ekiplerle ancak bir yere kadar. Fakat ekipleşmek ve olası çıkar durumları genelde biz Türklerde kolay halledilen sorunlar değil. Böyle bir oluşumun başlangıç aşaması çok net düzenlenir -gelir, gider, işbölümü,vs- ve katılan kişiler gerçekten ciddi olursa belki başarı şansı olur.

Ayrıca bu tarz bir oluşumun sadece teknoloji konusunda geçerli olması gerekmiyor. Aklına gelen her konuda yapılabilir. Sağlık, dekorasyon,vs gibi rekabeti olan konularda da uygulanabilir. Önemli olan planlama yapmak. Bir derginin işleyişini düşünmek fikir verebilir.

idea

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
@hrunymaz

Evet.. "olası çıkar durumları" aslında Türkiye'deki problem bu. Kişiler hep önde olmak, yönetici olmak.. vs. gibi statüler ister..

Halbuki site iyi yerlere geldiğinde çok iyi kazanacağını sanırım kestiremiyor. Yada bir başkasına karşı "Güven" duygusu da örnek verilebilir.

Kişisel çıkarlarını düşünmeyen yani kısaca ekip ruhu ile çalışabilecek kişiler bulursak bu forumda bu başlık altında bir ekip kurmak çok mu güç?

Bence "karşımızdakine güven" duygusunu yenebilmek için de cafe tarzı toplantılar yapmak, bu tür forumlarda sohbetlerde bulunmak gayet olumlu..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.