İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Matbaacılara Soru?

...::LorD::...

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
merhaba arkadaşlar

özellikle matbaacı arkadaşlara sorum olacak. belirli bir db'deki verileri kartlara bastıracam. her bir veri bir karta bir kere basılacak ve sıradaki bilgiyi basacak bu şekilde bir baskıyı nasıl yapabilirim?

matbaacılar yapabilir mi yaparsan verileri nasıl ister excel mi db mi?

ilgilenirseniz sevinirim

teşekkürler

dombalak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
bunu numaratörle halledebilirsiniz
asıl mantığı faturalardaki gibi sıralı şkilde numara basmak ama klişesi hazırlandıktan sonra her türlü bilgi basılabilir
tabi burada ebatı ve boyutuda önemli
eğer adet çok değilse 100 taneye kadar dijitalde basılabilir ama adet yüksek 1000 üzeri o zaman numaratör kullanılmalı

matbaacılar db den falan anlamaz o yüzden excel dosyası bile onları zorlayabilir o yüzden sisteminizden txt dosyası olarak çıktı verirseniz onlarda kullandığı programa göre uyarlayabilirler

NOt: bende matbaacıyım o yüzden dediğim şeylerden kimse alınmasın :D

Not2 : eğer yazdıracağınız bilgi uzunsa dijital baskıya yönelin derim normal kartvizit kağıtlarınada basılabiliyor dijitalde

seslidostlukcom

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Özürdilerim konu hakkında malesef bilgim yok ama db'yi kartlara bastırmak hiç anlamadım :S
Db bizim bildigimiz site db'si değilmi ?

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
demek istediğim db'deki bilgileri mesela

1. sırada 001
2. sırada 002

bu bilgileri alarak basacak

bastıracağımız şey bir kaç milyon :D o yüzden en iyisi nasıl olur diye fikirlerinizi almak istiyorum

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Üniversiteler, dernekler için bu tür baskıları yapan matbaacılar var ama ne kullandıklarını bilmiyorum açıkcası.
Onlarda bir tür veritabanı kullanıyorlar sanırım.
Fiyatı da çook yüksek değildi, 60kuruş fln idi sanırım kartın tanesi (1000 ve üzeri olacaksa) sanırım.
İzmir'de bir kaç yerde görmüştüm

dombalak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
demek istediğim db'deki bilgileri mesela

1. sırada 001
2. sırada 002

bu bilgileri alarak basacak

bastıracağımız şey bir kaç milyon :D o yüzden en iyisi nasıl olur diye fikirlerinizi almak istiyorum

o zaman sizi bizim matbaaya alalım :D

basılacak olan ve süreklid eğişecek olan bilginin textini ve ebatlarını verirseniz hem fiyat hemde teknik anlamda önerilerimi sunabilirim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
bastıracağım şey kartvizit boyutunda olacak kısmen trkcll kontör kartı gibi olacak haliyle de bir kaç milyon oluyor.

boyut 300 genişlik 100 yükseklik kartta 3-4 renk kullanılacak. arka yüzünde açıklama olacak (olmayabilir de)

bu kriterlere göre maliyeti ne olabilir?

seslidostlukcom

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu nasıl bir db :)
Dombalak dur senin matbaaya almayalım bir kaç milyon diyor en iyisi ben matbaa açayım :) Sırf lord'un işlerini yapsam köşeyi dönerim zaten :)
Yalnız db ne db si hala çok merak ediyorum hocam. Acayip para kokusu geliyor burnuma :)

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
dombalakla anlaştık gibi bunun için sırf matbaa açılmaz :D içerikle ilgili bilgi veremiyorum ne yazık ki. ama dombalak'ın vereceği fiyat beni tatmin edecek gibi verdiği örnek fiyata göre bugün son halini konuşacağız arkadaşla

seslidostlukcom

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Desene yalan oldu bizim zengin olma hayalleri :)
Ama sen yinede çeşmenin suyu fazla akarsa bu tarafa dogru çevir usta :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.