İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Matematik Dersi Çalışma Tavsiyeleri(Gençlere)

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
Makale tümüyle orjinal ve copy paste yapılmıştır...
İnsanların matematik dersine olan ön yargılarını yenmeleri için sizlere matematik derslerine nasıl çalışacağınız konusunda siz değerli okurlarıma yardımcı olmayı hedeflemeyi amaçlayan bir yazı yazdım.

Dikkat:Başarı garantilidir

Matematikle haşır neşir olmak çok önemlidir.Matematiği iyi olmayan birisi örneğin mühendis olamaz.

Daha yakından örnek verirsek bakkalın kaç para vereceğini hesaplayamaz ve kazıklanır . Matematiğin öne-

mini az çok kavradık.Şimdi çalışma planımıza geçiyoruz.

Öğretmeninizin size dersi anlattığı 40 dakika sizin için çok önemlidir.Eğer dersheneye veye kursa gidemiyor-

sanız yandınız demektir.Çünkü matematik derste öğrenilen bir derstir.Bilmediğiniz yeri mutlaka öğretmene sorun

ve öğrenin.Aksi takdirde sınavda ,öğrenemediğiniz konu karşınıza mutlaka çıkar ve hapı yutarsınız. Ders es-

nasında gözünüzü tahtadan başka bir yere çevirmeyin,arkadaşınız sizinle konuşmak isterse bile muhattap olmayın.

Derse odaklanın.Şimdiki gençler (ben hariç) elinde cep telefonu ile derste Facebook falan takılıyorlar.Sakın bu hataya

düşmeyin.Öğretmen herkesin ne yaptığını görüyor. Nihayet zil çaldı Çıkın dışarı hava alın .Benden size tavsiye sakın

teneffüste falan maç yapmayın.Çünkü diğer derste göstereceğiniz performansı etkiler.

Gelelim evde nasıl çalışacağımıza.Matematik defterinizi açın ve o gün ne yaptıysanız müsvette kağıdınıza üşen-

meden yazın.Daha sonra yazdığınızı bir-iki kere okuyun. Daha sonra ,işlediğiniz konu ile alakalı 2-3 test çözün.İşlem tamamdır.Test çözmeniz konuyu pekiştirmenizi sağlayacaktır.Dershaneye falan gidiyorsanız ders çıkışında danışman hocanızdan size çalışma programı hazırlamasını isteyin. Çözemediğiniz matematik testlerini hocaya çözdürün

Yazımızı burada noktalayalım.Yazım çok genel oldu sanki Sadece matematik değil diğer deslerde de uygulayalım

Yazdıklarımın hepsini uygulayıp başarıyı yakalayanlar veya konu hakkında sorusu olanlar konu altına yorum yapabilirler.Sağlıcakla kalın Susma.in okurları

Yazının Orjinal Linki:http://susma.in/matematik-dersi-calisma-tavsiyelerigenclere.html

Ekleme: Soran olursa matemetiğim 5...

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
70
bende çalışmadım bütün sene 10 02 falan aldım sınavlardan. Sene sonu sorumlulukta 45 aldım geçtim yorulmayın gençler.

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
bende çalışmadım bütün sene 10 02 falan aldım sınavlardan. Sene sonu sorumlulukta 45 aldım geçtim yorulmayın gençler.
Size katılmıyorum matematik sorununuz ilerde karşınıza çıkacaktır .Matematik beynin gıdasıdır unutmayın...

Deepanti

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Şu Dershane fikrine hariç diğerlerine katılıyorum.Dershanede olsa da olmasada çalıştıktan sonra bir faydası yok.Sadece yemeğin tuzu onlar.

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
Şu Dershane fikrine hariç diğerlerine katılıyorum.Dershanede olsa da olmasada çalıştıktan sonra bir faydası yok.Sadece yemeğin tuzu onlar.
Dershane sınavlar için geçerli oluyor. Bir çocuk ne kadar o derste başarılı olursa olsun geleceğini belirleyen büyük sınavlarda soru çözme tekniklerini öğrenmesi için dershane şart diye düşünüyorum.

Deepanti

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Dershane sınavlar için geçerli oluyor. Bir çocuk ne kadar o derste başarılı olursa olsun geleceğini belirleyen büyük sınavlarda soru çözme tekniklerini öğrenmesi için dershane şart diye düşünüyorum.

Fikrinize saygı duyuyorum hocam ama ben kendimden biliyorum.Dershaneye gitmesemde farklı tip şeylerden yararlanıyorum ( Özel Öğretmen,Kampüsler ) gibi..Sonuçta aynı şey aslında.:deli

mertgold

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bu sene dersi iyi dinliyorum ve evde hocanın çözdürdüğü soruların cevaplarını kapatıp çözüyorum çok iyi gidiyor şimdilik :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.