İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

menü editörü

A

Anonymous

Misafir
menü editörünü kullanırken kullanıcının seçtiği menü option nuna göre hep aynı form üzerinde kalmasını istiyorum. yani seçtiğim menüye göre yeni bir form açılmayacak .

A

Anonymous

Misafir
Eğer yardım edilmesini istiyorsan biraz daha açık sorsaydınya hocam :)P

A

Anonymous

Misafir
peki
dostum öyle yazmıssınki sanki yaptıklarını anlatır gibisin biraz açıklama getirki olaya çözüm üretelim....

A

Anonymous

Misafir
teşekkürler her nekedar da anlatamadıyam sen anladın sen bir dahisin:))
thankssss

E

erolertugrul

Misafir
Tüm Arkadaşlara çok güzel bir önerim olacak:

SmartMenuXP.ocx adında bir kontrol var... www.vbsmart.com adresinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Hem menuler Office XP gibi görünecek hemde bir modüle prosedür atayarak istediğiniz forma istediğiniz menuleri kullanabilirsiniz.

Ayrıca Araç çubuğunu da XP görünümüne sokan OCX de var. Bir deneyin pişman olmayacaksınız.... :wink:

S

Serbest

Misafir
Her seferinde yeni bir form acmadan bir form uzerinde islemleri yapmanin bir yolu var ama biraz zahmetli.. Ornegin bir menu dusun
Ayarlar
-Genel ayarlar
-Program ayarlari
.
.
diye gidiyor anladigim kadaiyla herhangi birine tikladigimda yeni formda deilde ayni firmda islem yapayim diyorsun. eger sstab kullanmakta istemiyorsan o zaman kendine framler olustur. frame1 frame2 gibi. eger kullanici gnel ayarlari tiklarsa ve genel ayalarri frame2de kullandiysan o zaman
frame1.visible=false : frame2.visible=true dersin sadece frame 2 gorunur. diger yok mdi form kullanmak secim sana kalmis.. eger menulerdeki font yada renkerden bahsediyorsan o zaman hepsini bir dosya kaydettir ve her acilista isteniln ozelligi objeye yuklersin.. umarim yardimi olmustur Kolay gelsin..

M

mahmudt

Misafir
Bunun bir çok yolu var ama MDI form içinde bir menuyü seçip formu açtığında yapman gereken diğer formların o formun açıldığını anlaması

her formun visible = false yapıp

yani her forma ayrı ayrı

if form1.visible = true then form2.visible = false türünden bir komut yazabilirsin umarım anlamışsındır.

M

mahmudt

Misafir
Bunun bir çok yolu var ama MDI form içinde bir menuyü seçip formu açtığında yapman gereken diğer formların o formun açıldığını anlaması

her formun visible = false yapıp

yani her forma ayrı ayrı

if form1.visible = true then form2.visible = false türünden bir komut yazabilirsin umarım anlamışsındır.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5