İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Meta Keywords sorusu

H

Hazar

Misafir
Selamlar. Sitemin ana sayfasındaki meta keywordları dinamik olarak elde ediyorum. Son eklenen yazıların başlıklarındaki kelimeleri kullanıyorum, ardına da standart keyword listemi ekliyorum. Sonuç olarak elimde uzun bir keywords girdisi var. Bunların keyword spama girmesi kuvvetle muhtemel, çünkü sayıca fazlalar. Bunu düşüreceğim herhalde doğru yapıyorum. Sormak istediğim ise şu, ANA sayfadaki keywordların (ki TÜM sayfalardaki keywordlar dediğim yöntemle bulunuyor) duruma göre değişmesi acaba iyi birşey değil midir. Sürekli değiştiğini görerek google beni aşağı mı çeker? Yoksa doğru yol mudur. Aklımda, databasedaki kelimeleri sayıp, sıklık sırasına göre dizip ilk 20 kelimeyi keyword olarak atayan birşey aklıma geliyor (bloglardaki tag cloud olayının oynanmış hali). Başlıklardan keyword yapma işi aceleye geldi, şu an dandik biraz. örn:
Kod:
<meta name="keywords" content="300W, MOSFET, Gerçek, HI-FI, Güç, Amplifikatörü, Darlington, Çıkışlı, HI-FI, Amplifikatör, -, Kapibara, Komple, (Integrated), Amplifikatör, (2X60W), Düşük, Harmonik, Distorsiyonlu, Yüksek, Dinamikli, Ön, Yükselteç, 100W, MOSFET, Gerçek, HI-FI, Güç, Amplifikatörü, İlk, proje, LM3886, Gain, Clone, DIY, diy, do it yourself, kendin yap, ev yapımı, yapimi, ses, audio, devre, şema, sema, lyt, brd, eagle, proteus, baskı devre, baski devre, chip amp, solid state, class d, TDA, STK, MJE, BC, BD, 2SC, 2SA, default">
3 dakikada uydurduğum kod parçacığı bunları çıkarıyor sonuç olarak. Gördüğünüz gibi "-"'yi de kelime olarak algılayıp virgüllemiş, tekrarlar var vs. bir çok hatası var. Bunu mükemmelleştirmek istiyorum. Üstte yazdıklarıma dayanarak ne önerirsiniz :)

annudora

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
meta tag devrinin bittigi konusulur oldu o yuzden bunları pek onemseme. TITLE onemli. botların meta ları okumadıgı bile rivayet edilior. Özellikle google.

senolcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bence bu tür devamlı değişen bir sistem kullanma,google site içeriğinde güncelleme olmasını sever ama meta ve titlelara biraz temkinli yaklaşıyor gözlemlediğim kadarıyla.Sitenle en çok alakalı olanları içeren bir meta kullanman daha sağlıklı olacaktır kanısındayım.

H

Hazar

Misafir
Tamam, anahtar kelimeleri sabitleyeyim. TITLE'da ise tam metini görüntüle sayfasında konunun(makalenin, projenin) başlığını koyuyorum. Ayrıca dikkatimi çeken, "yazıcı dostu" sürümünü arşivliyor genellikle Google. Bana özgü değil, çoğu forumun, sitenin hep yazıcı dostu versiyonları arşivleniyor. Anlaşılan sade sayfaları sever bu Google :)

Aynı sitede bulunan forumu da arşivlememiş pek. Hiç SEO yapmadım foruma, oldukça "varsayılan" bir şekilde duruyor. Onun sorunu odur diyerek geçtim. Bahsi geçen esas sayfalarımıza ise şu anki tammetin.php?metinid=bilmemkaç stilinden kurtarıp /makale-ismi-buraya/ şeklinde yapmak aklımda var. Site, konusunda Türkçe içerik barındıran şu an tek site, ziyaretçisi de sınırlı. Yine de yurtdışından yapılan aramalardan bile trafik alıyorum. Ama Türkçe bilen kısma hitap edebilmem için arama motorlarında üstte çıkmam lazım. Bunun için de aklımdan geçenler bunlar. Görüşlerinize açığım, ilk web sitem bu :) SEO meo bilmezken birşeyler öğrendim/öğrenmeye çalışıyorum.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.