İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Meta Tag Kullanın

trkblt

0
İyinet Üyesi
Katılım
22 Eylül 2012
Mesajlar
10
Reaction score
0
Konum
izmir
Meta Tag Kullanın, Bilinirliği Arttırın
Merhabalar google seo bilimcileri. Bugünkü makalemde çoğu zaman yanlış kullanıldığını gördüğüm, genellikle önemsenmeyen yada yanlış kullanılan, Seo için önemli bir etkene sahip olan meta tag kullanımı hakkında bilgi vermeye çalışacağım.
Meta Tag Nedir? Nasıl Kullanılır
Meta etiketleri site içerisinde belirme, imleme, dikkat çekme ve çağırma nitelikleri ile isimlendirebiliriz. Arama motorları girdiğinde, ziyaretçilerin site içerisinde dolaştığında onlara görünmeden arka planda kodlar ile oluşturulmuş bilgilerdir… Meta tag ekleme işlemi WordPress sistemler için header.php dosyasında, diğer sistemler içinde basitçe 2 “HEAD” etiketinin içerisine yazılmaktadır.
Siteler için kullanabileceğiniz 2 farklı meta etiketi vardır. Birincisi kullanmanızı tavsiye ettiğim ve muhakkak ki kullanmanız gereken, ikincisi ise aşırı ve gereksiz kullanılması pek iyi sonuç vermeyecek etiketler olarak ayırabiliriz. Bunların örneklerini vererek açıklayalım…
Kullanılması Gereken Meta Etiketleri
Meta keywords, anahtar kelimeler için kullanılan meta etiketidir. Sitemizin içeriğinde bulundurulan ana başlıklar ve içerikte geçen kelimeler için kullanılmaktadır.

1

<meta name="keywords" content="anahtar kelime1, anahtar kelime2" />
Meta description, sitemizin içeriğini açıklayan yada özet geçmesini istediğimiz etikete verilen addır. Arama sonuçlarında başlığın altında gelen kısım description (Açıklama yazısı) dur. Keywords ten ayrı tutulmalı, anahtar kelime gibi yazılmamalıdır… Bir cümle olması seo açısından çok daha iyidir.

1

<meta name="description" content="Siteniz için açıklama yazısı" />
Sitenizin karakter kodlamasını gösteren etiket content-type olarak adlandırılır.

1

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=iso-8859" />
Kullanılması Gerekmeyen Meta Etiketleri
Burada özellikle tekrar söylemek istiyorum. Bu etiketleri kullansanız da olur, kullanmasanız da. Aşırıya kaçma gibi bir durumda olumsuz etki ile karşılaştığımı söyleyebilirim…
Abstract, tüm site için genel bir açıklama yapar, ne olduğunu ve ne içerdiğini anlatır.

1

<meta name="abstract" content="Sitenizin Açıklaması" />
Author etiketi ile site sahibinin, yazarın veya editörün isminin veya e-posta adresinin verilebileceği etikettir.

1

<meta name="Author" content="Soyadınız, Adınız, E-Posta Adresiniz" />
Copyright, sitenizin telif hakkı olduğunu ve bu hakların kime ait olduğunu gösteren etikettir.

1

<meta name="copyright" content="© Siteadı" />
Language, sitenizin içerdiği dilin tanımını yapmaktadır.

1

<meta http-equiv="content-language" content="tr" />
Revisit-After, arama motorlarının sitenize ne kadar zaman aralığında girmesini istediğinizi belirten etikettir. Burada zaman verebilirsiniz fakat eğer o zaman zarfı içerisinde sitenizde değişiklik görünmemişse zararlı olmaktadır.

1

<meta name="revisit-after" content="4 days" />
Refresh, sitenizin içerisinde sürekli yenileme yapan etikettir. Haber sitelerinde güncel haber her saniye çıkabileceğinden çoğunlukla haber sitelerinde tavsiye edilmektedir. Diğer kullanımlarda kullanıcılara rahatsızlık vermekte, bazı form doldurulabilen alanlarda içeriği temizlemekte, kullanıcıyı zor durumda bırakmaktadır… Bazı adreslerde ise boş komutu da verilebilir…

1

<meta http-equiv="refresh" content="120" />
Boş olarak çıkarmak için;

1

<meta http-equiv="refresh" content="60" href="/#" />
kullanılmaktadır…
Arama Motorları İçin Meta Etiketleri
Bu kısımda arama motorları için kullanılan meta tag oluşturma işini yapalım ve arama motorlarına hükmeden etiketleri görelim…
None, sitede hiçbir şey yapmamasını söyleyen etikettir.

1

<meta name="robots" content="none" />
Siteyi indexlemesi ve linkleri takip etmesi için kullanılan etiket,

1

<meta name="robots" content="index, follow" />
noindex: İndexleme
Nofollow: Takip etme
demektir diyelim ve kısadan keselim… nofollow ve noindex kullanırsanız none etiketi ile aynı anlamda yönlendirmiş olacaksınız.
Bugünkü makalemizin sonuna gelmiş bulunmaktayız… İlerleyen zamanda Seo için resimlerin nasıl olması gerektiğinden bahsedeceğim.
Bir önceki yazımız olan Semantik Web Nedir? başlıklı makalemizde semantik web nedir hakkında bilgi, yorum ve geliştirmeler yer almaktadır...

kaynak:geyikliblog.com
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst