İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

MetaTaglar Gerçekten Etkili mi ? Nasıl Bir MetaTag Kullanmalı ?

backdoor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
SEO ile uzaktan yakından alakası olmayan,bilgisiz ve deneyimsiz bir kaç kimsenin yazdığına göre MetaTag'lar bütün Arama Motorları için kilit nokta.Hatta bazı SEO'cu arkadaşlar -olduğunu sananlar- yapılacak işlemler arasına '' Meta Tag Optimizasyonunu '' ekliyorlar.

Elbette bazı MetaTaglar etkili,ancak bunlar sadece size görsel olarak avantaj sağlayacak.Bunları da şimdiki makalemde yayınlayacağım.

İlk olarak MetaTagların yapılarını inceleyelim ...

Ben ise her MetaTagın ne kadar önemli olduğunu 5 yıldız üzerinden sizlere niteleyeyim..

Sıralama Kriterleri

Tek Yıldız (*) = Önemsiz

İki Yıldız (**) = Fayda Sağlamayan

Üç Yıldız (***) = Orta Derecede Etkili

Dört Yıldız (****) = Görsel Açıdan Etkili

Beş Yıldız(*****) = Sıralama Açısından Etkili

1) Abstract Meta Tagı (*)

Açıklama : Tek cümle ile sitenin açıklamasını içerir.

Önem : Hiçbir arama motoru ciddiye almaz.

Kod : <META NAME="Abstract" CONTENT="Sayfanın genel içeriği">

2) Author Meta Tagı (*)

Açıklama : Site tasarımcısının adını içerir.

Kod :<META NAME="Author" CONTENT="Sayfayı Tasarlayan Kimsenin Adı ">

3) Copright Meta Tagı (*)

Açıklama : Sitenin telif hakkı ile ilgili bilgiler içerir.

Kod : <META NAME="Copyright" CONTENT="Bu sitenin şusu busu buna aittir geyiği">

4) Description Meta Tagı (****)

Açıklama : Sitenin açıklamasıdır.Eğer site DMOZ'da ekli değilse,Google arama sonuçlarında Site Adının hemen altında yazan yazıdır.Esasında buraya spam keyword doldurmak hiç ama hiç akıl kârı değildir.Kesinlikle saçmalıktır.3-4 cümle ile özetlenmiş,arama sonuçlarında okuduğu zaman kullanıcıyı çekecek,mümkünse içinde site içeriği ile ilgili kelimeler sıkça geçecek -abartmadan- bir Açıklama yazılmalıdır.

Önem : Google görsellikte önplana çıkartır,çok nadir olarak sonuçları etkileyebilir.

Kod :
<META NAME="Description" CONTENT="Dediğim şekilde Açıklama içeren cümleler">

5) Keywords Meta Tagı (***)

Açıklama : Tecrübelerime dayanarak,etkisin oldukça zayıf olduğu söylenebilir.Ancak yine de her sitenin uygulaması webmaster menfaatinedir.En ufak olumlu tepki bile kârdır.Bu sebeple keywordler eklenmelidir.Dikkat edilmesi gereken husus ise en fazla 20-25 kelime sınırıdır.Kelimelerin tamamı SİTE İÇERİĞİ İLE ALAKALI olmalıdır.Saçma sapan absürt keywordler doldurmanın kimseye faydası yoktur.Araya muhakkak virgül konmalıdır - tercihen virgül sonrası bir boşluk sonra kelime sonra tekrar aynı döngü-.Virgül konulmaz ise tüm yazılanlar tek kelime gibi algılanır

Önem : Ciddiye alındığı söylenir,ancak ben aşırı derecede olumlu hiçbir etkisini göremedim.Yine de deneyin

Kod :<META NAME="Keywords" CONTENT="seo teknikleri, ücretli arama motoru optimizasyonu,">

6) Language Meta Tagı (**)

Açıklama : Site dilini bota tanımlar.Google Botun ihtiyacı çokça yoktur.Ancak yönlendirme amaçlıdır,üşengeç botu üzmez,kalbini kazanır

Önem : Mümkünse düzenlenmelidir.

Kod :<META NAME="Language" CONTENT="Dil tanımı">

7) RefreshMeta Tagı (*)

Açıklama : Oldukça gereksiz,bir o kadar da tehlikelidir.Bu taga kızan botlar olup,gönül koyabilir.Nadir uğrar,geldi mi de pek indexleyesi gelmez.

Kod :<META NAME="Refresh" CONTENT="kaç saniyede bir yenilenecekse buraya yazılmalı,URL=http://www.seoteknikleri.com">

8) Revisit Meta Tagı (*)

Açıklama : Botu bir daha ne vakit çağıralım meta tagıdır.Bot fazla ilgi alaka sevmez.Yalaka adamla hiç uğraşamaz.Siz en iyisi ona hiç,şu vakitte gel bu vakitte gel demeyin.Emri-Vaki algılar,direk kızar.En iyisi bu tagı hiç kullanmamak

Kod : <META NAME="Revisit-After" CONTETN="X Days">

9) Robot Meta Tagı (*)

Açıklama : Sayfanın indexlenip indexlenmemesi konusunda gerekli bir Koddur.Eğer botun ziyaret etmemesi için kullanacaksanız robots.txt dosyasından da disallow vermeniz önerilir.index komutu verip beni indexler misin diyebilirsiniz,ancak oldukça gereksizdir önerilmez.

Kod :<META NAME="Robot" CONTETN="index,follow">

10) Akıllı Webmaster Meta Tagı (*****)

Açıklama : Descriptionu,Keywordu,bir de garanti olsun diye Language metasını ekler.Başka hiçbirşey yapmaz.Çünkü bilir ki arama motorları üstten indexlemeye başlar.Ve her satır kaybı site içerisindeki içeriğin önemini biraz daha arttırır.

Önem :Arama Motoru Optimizasyonundaki en önemli etkendir.

Kod : <? include ('' zeka.php , kurnazlik.php , yenitaktikler-dusunme.php ''), ?>

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Article'a backlink verseydin senin için de güzel bir seo uygulaması olurdu ? :)

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
8) Revisit Meta Tagı (*)

Açıklama : Botu bir daha ne vakit çağıralım meta tagıdır.Bot fazla ilgi alaka sevmez.Yalaka adamla hiç uğraşamaz.Siz en iyisi ona hiç,şu vakitte gel bu vakitte gel demeyin.Emri-Vaki algılar,direk kızar.En iyisi bu tagı hiç kullanmamak

Kod : <META NAME="Revisit-After" CONTETN="X Days">

Oooo.. hocam bu google both olayınıda amma abarttınız yahu.
Hatır gönül işlerine mi bakıyor bu google? :D
Ben bunu siteme koyduğum zaman google yani bana trip yapma kafama göre gelir giderim moduna mı girecek? :D
Utanmasanız artık google both için siteye bide yalaka mesajlar yazacaksınız.
Siz ister ciddiye alın, ister ciddiye almayın beni ama güncel içerik için google both size mutlaka gelecektir. Bu tür küçük ayrıntılara takılmayın. İçeriğinizi güncel tutmaya ve özgün içerik eklemeye özen gösterin.
Ben google sitemi kaydetsin diye başvuruda bile bulunmadım, başka sitelerde linkim var diye indexlenmiş işte.

www.tozlukutu.com mesela o önemsiz dediğin bütün unsurları meta tagında bulundurmuş.

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=site:tozlukutu.com&btnG=Google'da+Ara&meta=

Buda indexlenme sonucu. Google both trip falan yapmış mı? ;)

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Arkadaşın yazdığı yazılar çok güzel ve geçerli banada göre.Ama tabiki eşit klasmanda yarışan siteler için.Nefusa ' nında dediği gibi, siteniz zaten güncelse ve içeriğiniz özgünse, google derki ; yemişim tagını, keyini... Bana içerik lazım, sallarım gerisini... ( senin tarzında yazdım kusura bakma :p )

backdoor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Oooo.. hocam bu google both olayınıda amma abarttınız yahu.
Hatır gönül işlerine mi bakıyor bu google?
Ben bunu siteme koyduğum zaman google yani bana trip yapma kafama göre gelir giderim moduna mı girecek?
Utanmasanız artık google both için siteye bide yalaka mesajlar yazacaksınız.
Siz ister ciddiye alın, ister ciddiye almayın beni ama güncel içerik için google both size mutlaka gelecektir. Bu tür küçük ayrıntılara takılmayın. İçeriğinizi güncel tutmaya ve özgün içerik eklemeye özen gösterin.
Ben google sitemi kaydetsin diye başvuruda bile bulunmadım, başka sitelerde linkim var diye indexlenmiş işte.

www.tozlukutu.com mesela o önemsiz dediğin bütün unsurları meta tagında bulundurmuş.

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=site:tozlukutu.com&btnG=Google'da+Ara&meta=

Buda indexlenme sonucu. Google both trip falan yapmış mı? ;)

Çok bir şey bildiğinizi göstermek istemişsiniz ama hiçbir şey bilmediğin açıkça ortada :)
Herşeyden önce Google Both değil Google Bot olacak.
Sitenin indexlenmesi ile metatagın alakası yoktur.Bilgisizliğinizi ilk olarak burada ifade ettiniz.Makalenin başında da dediğim gibi,MetaTag index kalitesini arttırır.
Makaleyi espiritüel bir dilde yazarak herkesin ilgisini çekmek istedim,tevekkeli öyle oldu ama her forumda sizin cinsinizden insanlar bulmak ne yazık ki mümkün.
Yapılan emeğe hiçbir saygınız olmadığı gibi karalamayı da bildiğinizi zannediyorsunuz. Küçük dağları siz yarattınız,bu forumdaki herkes sizden çok çok daha aciz ve bilgisiz.
Umarım egonuz tatmin olmuştur beyfendi ! :)

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
İnsanların yorumlarına saygı duyacağına daha 6 postun olduğu bir forumda böyle saygısızca konuşabiliyorsun ne kadar üzücü.
Oysa bildiğini paylaşmalısın onun söylediğine karşı çıkıyorsan bunun nedeni budur diyebilmelisin öyle yüksekten görüyorsunki insanları, ben sana yazdığın makaleyi tek cümle ile özetliyim, "description, keywords ve language dışındaki metaları arama motorları ciddiye almadığını düşünüyorum" başka birşey yok burda sanki millet eline bakıyormuş gibi hakaret seviyesine cevaplar vermen çok yanlış.
Tabi webmaster kahvehanesi haline gelmiş forumlarda çok takılıp iyinet gibi bir platforma birden geçince böyle oluyor insan. Keşke -rep olsaydı forumda.

Brky

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Paylaşım için tşkler

Güzel paylaşım teşekkürler arkadaşım.Bota biraz kişileştirme yapmışsın gibi geldi :)

backdoor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
@osahin

Sen de bilgiye saygı duymayan insanlardan birisin.Kafanda yarattığın kalıplar dahilinde yaşıyorsun.Sizin tek sorununuz ego.Çok şey bildiğinizi,kimseden birşey öğrenemeyecek kadar bilgili olduğunuzu sanıyorsunuz.
İnsanları posta göre değerlendirmek de sadece size özgü zaten ...
Beni internet aleminde tanıyan tanır.O webmaster kahvehanesi dediğin yerde,senin gibi parazitlerden daha az olması mutluluk verici.En azından sen ve senin gibiler dışında emeğe saygı duyanların da bulunması da kendimi iyi hissetmemi sağladı...
Sizin gibiler olduğu sürece,kimse bildiğini paylaşmayacak ve siz kendi kendinize sözde sahip olduğunuz o mükkemmel bilgi dağarcığınız dahilinde yaşayıp gideceksiniz.
Lütfen sağda solda çektiğiniz kuyruk acılarını makalelerimin yorumlarına yansıtmayın...
Forumtr 'den kalma ahlakını ve ego sorununu buraya yansıtıp, -rep , +rep ten bahsetmişsin :)
Ne kadar garip bir insan olduğun ortada.İstersen arkadaşlarını da topla birbirinize rep to rep yapın olur mu ?
Sen de repim fazla diye sağa sola hava atan bir kompleksli insan çevresine dahil biri olarak webmaster olmuşsun ya ne diyelim :)

@Berqay
Benim yazılarımı incelersen,genelde herkese hitap etmek için böyle bir tarz kullanıyorum,çok daha ilgi çekici ve okuması zevkli oluyor.

@Real_Life
Kitabımı 27 Kasım'da çıkartmayı planlıyorum.İnternette yazdığım makalelere kitapta yer vermeyeceğim.Özgün içerik olacak :)

İnsanların yorumlarına saygı duyacağına daha 6 postun olduğu bir forumda böyle saygısızca konuşabiliyorsun ne kadar üzücü.
Oysa bildiğini paylaşmalısın onun söylediğine karşı çıkıyorsan bunun nedeni budur diyebilmelisin öyle yüksekten görüyorsunki insanları, ben sana yazdığın makaleyi tek cümle ile özetliyim, "description, keywords ve language dışındaki metaları arama motorları ciddiye almadığını düşünüyorum" başka birşey yok burda sanki millet eline bakıyormuş gibi hakaret seviyesine cevaplar vermen çok yanlış.
Tabi webmaster kahvehanesi haline gelmiş forumlarda çok takılıp iyinet gibi bir platforma birden geçince böyle oluyor insan. Keşke -rep olsaydı forumda.

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
bu devirde hala keywordsden, descriptiondan bahsediyorsun ben sana "birşey bilmeden yazıyorsun, çok bildiğini sanan insansın diyor muyum?"
ama 1 sene geriden geliyor yazıların. bunlar burada 2 sene önce yazılıyordu. saygı duyuyoruz fikirlerine ve okuyoruz.
lütfen başka yerlerle seviyeyi karıştırmayın, seviyeyi indirmeyin.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Sağa sola saldırmaktan başka birşey yap, ben başka bir forumda hiç bulunmadım bugüne kadar.
Saygı sınırlarını zorluyorsun insanlara üstten bakmayı alışkanlık haline getirmişsin, sağa sola salladığın lafların tümünü sen kendin yapıyorsun.
Eğer burada paylaşacağın birşey varsa çok konuş ama amacın sadece iyinet.com da sağa sola saldırmaksa bırakta forumda insanlar en az senin kadar konuşma hakkı olsun.
Kimse kimsenin emeğini ezip geçmedi, kuyruk acısı bilmem ne gibi çirkin sözler söylemen senin seviyeni ortaya koyuyor burada herşeyi kişiselleştirip cevap yazmakta alışık olduğun ortamdan kalma bunu anlayabiliyorum.
Burasının bir forum olduğunu ve bu şekilde kirletmen herkes gibi benide ilgilendirdiğini sana hatırlatmak isterim, ben bulunduğum ortamda bu seviye ile konuşulmasından rahatsız olan birisiyim, yaptığın birşey var ise konuşabilirsin yada insanlara bir faydan varsa yine konuşmana devam edebilirsin ama sen burada gelip tereciye tereyi anlatıyorsun adamda sana yorumunu yapıyor, sen hemen hakaretlere başlıyorsun.
Sen kimin ne olduğunu burada biliyormusunki? Herneyse sokak ağzı ile konuşmana devam edebilirsin hakkında forum yöneticilerine şikayette bulunacağım çünkü ortamı kirletiyorsun.

backdoor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
@osahin
Dilediğin şikayette bulunabilirsin,hiç mühim değil :)
Sağa sola saldırmak amacı ile buraya üye olmuş olsaydım,gelip de buraya yazdığım ilk 4 mesaj bilgi paylaşımı olmazdı.
Diğer forumlarda da ,düzgünce eleştirisini yapan insanlara her zaman saygım olmuştur ve eleştirilmeyi istemişimdir.Ancak herşey belirli bir seviye dahilinde olmalıdır.Ukala ve alaycı üslup kimseye yakışmıyor.Seviyeyi siz düşürdünüz,ben de sizin alçalttığınız yerden aynen devam ettim.
Eğer gerçekten objektif olup,R10 'daki yöneticiliğimi görmezden gelip değerlendirebilecek düzeyde bir yöneticiniz varsa,gelsin durumu değerlendirsin.

@pigeon
2 sene geriden geliyorsun demişler :)
Ancak zararlı bulduğum tagları hala kullanan webmasterlar var.Hatta çok bilmiş bi arkadaş ilk sayfada sitesini örnek verip,alaycı bir üslup kullanmış.
Bana 2 sene geriden geliyor diyorsun :)
XFN Teknikleri ile ilgili Türkiyedeki ilk makaleyi ben yayınladım.Ayrıca site içi seo ile ilgili geniş çaplı anlatım içeren ilk makalelerden birisi yine bana ait.
Acaba senin güncel seo anlayışın nedir onu çok merak ediyorum.Şu an favori olan konular neler,nelere değinmeliyim ?

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Sen bir aç bence 1. sayfayı oku seviye dediğin şeyi kim düşürmüş ve halen sana seviyesizce birşey söylenmişmi bak.
Tamamen pişkince cevaplar veriyorsun bu kadarıda ayıp.
Bu yorumlarını yöneticiliğini yaptığın forumda yap.

backdoor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Çok üzgünüm dostum.Bunu yapamam.
Ne yazık ki sizin gibi kötü niyetli arkadaşlar,ukala yorumları ile orayı kirletmiyorlar :(

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
istediğin bilgiyi verip, yazabilirsin.
gerekirse fikri olan fikrini yazar, yazdığı doğrudur ya da değildir. yazılanlara böyle tepki gösterilirse paylaşım amacı dışına çıkar. insanlar öğrensin ya da anlamasın ya da bilmesin, sen paylaşımını yap amacın buysa. ben başlık içeriğininin tamamını okumadım bile ama üslup rahatsız etti.
üyeler burada huzursuzluk istemiyor..

mümkünse bu konuyu kapatıp, rss ile ilgili yazıların varsa onlara geçelim, biz de faydalanalım. günümüzün merakı web2 ve rss olmalı. başka detay vermeyeyim ki benim önüme geçmeyin ;)

herkesin her yazıdan alacağı birşeyler vardır, bu başlık dahil. okunsun işimize dönelim.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
backdoor, olayı kişiselleştirip karşı tarafa hakaret edici yazılar yazmayın. Bilginiz için söylüyorum, burada bu tarz konuşmalara müsamaha gösterilmiyor. Bilginizi paylaşmak için yazılar yazmanız çok güzel, ama kaş yaparken göz çıkarmayalım.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.