İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Microsoft'tan kontörlü bilgisayar

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Microsoft'tan kontörlü bilgisayar
WinHEC'te Microsoft FlexGO ile kontörlü bilgisayarı tanıttı. Kontör bittiği an bilgisayar kendiliğinden kapanıyor.

19.05.2007 16:35
Winhec 07 seminerinde konusma yapan Bill Gates şu anda dünya üzerinde en üst ve pahalı teknolojileri anında satın alabilecek 1 milyar insan olduğunu ve buna karşılık 3 milyar insanın devlet yardımına muhtaç yaşadığının altını çizdi. Bu noktadan yola çıkarak yeni iş modeli FlexGo ile fakirlik sınırı altındaki 3 milyar kullanıcıya direkt olarak ulaşacaklarını, projeyi kullanıma geçirmek için gerekli devlet ve donanım üreticisi desteğini aldıklarını bildirdi. Ayrıca yaptığı konuşmada fakir halkın devletlere olan yükünün bilgisayar erişimi sayesinde azaltılacağını vurguladı.

Bilgisayarı her eve sokmak için telekom şirketleriyle ortak pre-paid (önceden ödemeli) bir bilgisayar sistemi (donanım, yazılım ve internet bağlantısı) geliştirilmiş. Şu anda Meksika, İspanya, Hindistan ve Afrika'da denenen bu sistemin adı Microsoft FlexGO. Saatlik ya da aylık bağlantı ücreti ödeyip kullanılan bilgisayar süre bitince kullanıma kapaniyor.

kaynak : http://www.haberturk.com/haber.asp?id=23792&cat=210&dt=2007/05/19

Neb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Oldu gazoz, yok böyle birşey ya.. Kontörlü bilgisayar.. Akıl almaz ne diyeyim..

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Bu kadar aç olmak iyi değildir abi ya :)

Gecen gun isten donerken sirketin satis bolumunden bi kac kisiyle konusuyorduk, dedimki birader ne bu microsoft aski niye linux cozumlerle ilgilenmiyorsunuz, sonucda biz bilisim firmasiyiz, sadece lisansdan degil urettigimiz cozumden para kazanabiliyoruz. Musterilere teklif gittiginde teklifin icindeki lisans parasi yerine fiyati daha asagi cekip musteriyi tavlamak mumkun degilmi.

Aldigim cevap şu oldu, biz taninmis firma oldugumuzdan adamlar fiyattan cok guvenilirligi on planda tutuyorlar ayrica ben sattigim her paket karsiliginda migrosdan 850 YTL lik hediye ceki aliyorum, indirim cekleri ucretsiz şunlar bunlar.. Neden linux satayım ki?

Goruyorsunuz microsoft satis kanalini oyle kendine baglamiski, adam alternatif seylere bakmiyor bile..

Microsoft ne anasinin gozu degilmi?

Neb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Gecen gun isten donerken sirketin satis bolumunden bi kac kisiyle konusuyorduk, dedimki birader ne bu microsoft aski niye linux cozumlerle ilgilenmiyorsunuz, sonucda biz bilisim firmasiyiz, sadece lisansdan degil urettigimiz cozumden para kazanabiliyoruz. Musterilere teklif gittiginde teklifin icindeki lisans parasi yerine fiyati daha asagi cekip musteriyi tavlamak mumkun degilmi.

Aldigim cevap şu oldu, biz taninmis oldugumuz adamlar fiyattan cok guvenilirligi on planda tutuyorlar ayrica ben sattigim her paket karsiliginda migrosdan 850 YTL lik hediye ceki aliyorum, indirim cekleri ucretsiz şunlar bunlar.. Neden linux satayım ki?

Goruyorsunuz microsoft satis kanalini oyle kendine baglamiski, adam alternatif seylere bakmiyor bile..

Microsoft ne anasinin gozu degilmi?

:D Çok anasının gözü al üstadım benimde elimden sana rep vermek gelir. Şu anda almış oldugun rep bir XP kullanıcısı tarafından verildi :D

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Dünyada 1 milyar insan istediğini alabiliyor: Bunlardan para kazanmak sorun değil zaten kazanılıyor. Önemli olan 3 milyar olan ve desteksiz hayatlarını sürdüremeyenlerden para kazanmaya bakmak gerekir. Hem devletler bakın ben o 3 milyardan para kazanırsam bundan siz de kar edersiniz eee o zaman siz de benim bu projemi destekleyin.

Microsoft bu benim yazdığımı mı demek istedi yoksa benim anlayışsızlığım bugün yine üzerimde mi?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.