Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Modem gelen veriyi belli bir süre sonra blokluyor

atay

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
298
Yeni bir modem aldım, kurulum cdsi çalışmadı bir türlü 192.168.1.1'den kendim ayarladım.

İnternet üzerinden video izlerken videonun kalitesine göre 2-5 dk sonra video verisinin alışını otomatik olarak durduruyordu. Daha sonra güvenlik duvarı açık olabilir diye düşündüm nitekim açıktı kapattım fark yarattı fakat şimdide 10 dakika gibi bir süre sonra blokluyor.

Anladığım kadarıyla belli bir kaynaktan belli bir süre düzenli veri alınca saldırı gibi yorumluyor ve veri akışını durduruyor.

Modem markası TP-LINK. Problemi nasıl düzeltebilirim, modemlerin ince ayarlarından anlayan birileri var mı?

neoorog

1
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
101
Bende de aynı modem var öyle bir sorun yok hocam.

atay

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
298
Kurulumu cd üzerinden mi yaptınız 192.168.1.1'den mi? Birde modeli nedir modeminizin?

mathiaxbars

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
206
Sorunun modemle alakası yok genel br problem. Neden olduğunu bende çözemedim.Hatta bazen düzeliyor bazen tekrar aynı sorun oluyor.

T

trgy

Misafir
Ben de aynı sorunu yaşamıştım hatta sinir olup format atmıştım sorun geçmişti. Biraz mantıksız bir çözüm ama benim bir tek bilgisayarda oluyordu bu durum. Farklı bilgisayarlarda denedin mi atay?

atay

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
298
Bizim evdeki tüm bilgisayarlarda aynı. Diğer 2 laptopda da benzer sorunu yaşıyorum, laptoplardan biriyle farklı bir modem üzerinden bağlandım sorunsuz doluyor videolar, yalnızca evdeyken problem yapıyor. Sinir etti beni :)

bilgi

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
370
Belki modem bozuktur...

simsir

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
133
Aynı şekilde TP-LINK modeme sahibim bende sıkıntı olmadı. Anında değişim garantisi durumu vardı benim satın aldığım yerde. 30 gün olmadıysa iade edip, farklı marka bir ürün alın isterseniz.

wazesx

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
0
en iyisi modemin servisiyle görüş.tlf üzrinden yardır ediyorlar.tabii ttnet verdigi ise daha iyi olur.