İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Mp3 Dinletme Yasak mı?

...::LorD::...

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
merhaba arkadaşlar hem forumda satmak için hem kendim için mp3 dinletme scripti yazmayı düşünüyorum fakat kararsızım müyap'tan dolayı. mp3 siteleri kapatılmakta forumdan bir kaç konuya baktım mp3 dinletme siteleri olan arkadaşların sitemi kapattılar mesajını gördüm fakat muzik1 3 yıla yakındır açık ve popüler ama müyap'ın bir yaptırımı yok. acaba mp3 dinletmek yasak değil mi? artık günümüzde video siteleri yaygın ve hepsinde sanatçılarn şarkıları yer almakta hiç biri kapanmıyor. tam olarak yasak olup olmadığını öğrenmek istiyorum müyap'a da gerekli maili attım cevap vermediler. eğer yasaksa forumda satabileceğim başka bir script yazacam acaba hangisi sizden daha çok rağbet görür? aklımda 3 şey var mp3 dinletme scripti cep telefonu için script ve flash oyun scripti .

beni bilgilendirirseniz sevinirim

FRO

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
muyap birşey demez ama güvenliğin sağlam ise ŞUANDA musicopat.com VAR VE binlerce albüm içerikli güvenlik ve altyapısı sağlam sende böyle bir hizmet vereceksen sana birşey diyen olmaz.

Saygılarımla.

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
güvenlik derken site çökertmeden bahsediyorsan o doğrultuda önlemimi alırım sorun değil. umarım müyaptan dolayı sorun oluşmaz

SadeceDownload

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
muyap'tan ötürü sorun yaşamazsın ama herhangi bir şekilde o şarkı sitenden download edilebilirse muyap'la başın belaya kalır

FRO

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
güvenlik derken site çökertmeden bahsediyorsan o doğrultuda önlemimi alırım sorun değil. umarım müyaptan dolayı sorun oluşmaz

hayır çöküşden bahsetmiyorum dinleteceğin şarkıların kaynaklarını ziyaretçiler görmemesini engellemen ve bilgisayarlarına edinmelerini engellemen e bakar müyap.
Saygılarımla

sempaty

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
indirme-dinletme her türlü izinsiz telif hakkı olan içerikli er veya geç kapanır. kapanmıyorsa ya ücretini ödemiştir ya da henüz müyapın gözüne çarpamamıştır..

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
tabi ki şarkıları siteden download edilmeyecek şekilde engelleyecem sadece dinlettirecem.

muzik1 şimdiye kadar göze batması gerek ücretini ödemiştir derken parayla piyasadan orjinal cd alıp onları mı dinlettiriyor?

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Hayır radyo gibi telif hakkı ödemen lazım.

sempaty

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
bilemiyorum. şikayet edip sonucu görebilirsin. kapanmıyorsa lisansı almıştır

ttnetmuzik3.jpg

mesela ttnet in bu konuda 400 bin dolar garanti gösterdiği görülüyor.

başka bir kaynak http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=14616

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Angelo peki radyo gibi telif hakkı ödememiz gerekiyorda bu telif hakkının maliyeti nedir? muzik1.com u şahsen şikayet ettim sahibi de burdaysa hiç kusura bakmasın çünkü onlar yeni site kapanırken 2-3 yıldır kapanmıyan bir site gözden kaçmamıştır eğer bir telif hakkı söz konusuysa sitelerinde belirtmiş olurlardı onların nasıl açık kaldığına şaşıyorum ne varki müyapta geri bir cevap vermedi bekliyorum

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
www.mu-yap.org sitesinden alıntıdır.

KİMLER LİSANS ALMALI

Her Türlü Radyo, Televizyon vb. Yayın Kuruluşları

5846 Sayılı FSEK, fonogramların yapımcısının izni dışında ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla kamuya iletimini yasaklamıştır. Bu nedenle ses kayıtlarının ve veya müzik kliplerinin radyo, televizyon, kapalı devre yayınlar, kablolu yayınlar ve teknolojinin gelişimi ile çoğalabilecek her türlü araç vasıtası ile kamuya iletimi veya bu yollardan herhangi biri ile yapılan iletimin aynı yolla veya bir diğer yolla yeniden iletimi (örneğin radyo veya televizyon yayınının internet üzerinden veya kablolu veya dijital yayınlar gibi yayın teknikleriyle tekrar yayınlanması) için fonogram yapımcısından izin alınması zorunludur.

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
anlamadığım şey müyap internette daha çok çalışıyor sokaklarda dünya kadar cd centerlar var hepsi de korsan 2-3 ytl ye filmleri alıyorsunuz onlara dur yok internetten mp3 dinlettirmeye karışıyorlar şaşılacak bir durum.

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
anlamadığım şey müyap internette daha çok çalışıyor sokaklarda dünya kadar cd centerlar var hepsi de korsan 2-3 ytl ye filmleri alıyorsunuz onlara dur yok internetten mp3 dinlettirmeye karışıyorlar şaşılacak bir durum.

Bence MÜ-YAP'ın bu hareketi gayet başarılı bir uygulamadır. Çünkü bahsettiğiniz kesimlerede korsan mp3ler internet tabanından gitmektedir. En basitinden bu yüzden ağırlıkla internet tabanlı çalıştığını anlayabiliriz.

MÜ-YAP'ın çalışması başarılıdır. Bu organizasyonu herkes bu denli yürütemez. MÜ-YAP'ın bu durumdan ne kadar gelir ettiğini bilmemekle beraber korsan ile ilişkili yayın yapan ve dağıtımını yapan sitelerin bu alanda başlarını ağırttığı aşikardır.

Bu konularda dikkat etmenizi , başınızı ağırtmamanızı tavsiye edebilirim size.

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
tabi ki korsanla mücadele müyap'ın olduğu kadar bizim de görevimiz nihayetinde bir emek var bunu korsan piyasaya düşürüp satın almak onlara inanılmaz derecede zarar veriyor müyap bu konuda da gayet iyi çalışıyor anlamadığım sanalda bu kadar aktifsinde şehrin merkezinde yol üstünde korsan cd satan cd centerlar açık ve bir uygulama da yaptıklarını görmedim.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.