İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Mp3 Siteleri Hakkında Genel Tartışma: Ne Kadar Ahlaki?

taha22

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Arkadaşlar bilmem böyle bir yorumu ne kadar gerekli(!) bulacaksınız ama size, özellikle mp3 sitesi sahiplerine şunu sormak istiyorum.

Mp3 siteleri ne kadar "Ahlaki"?

Ne kadar yasal olduğunu tartışmaya gerek yok çünkü yasada yeteri kadar açık var(mp3'ün kendisini barındırmayıp linkini bulundurmak ve banane benim suçum değil orjinal albümü olmayan download edemez die ben siteme yazdım demek gibi). Zaten yakalanmanız için suçüstü yapılmanız gerekiyor yani neredeyse (abartıyorum) gidip cumhuriyet savcılığına benim mp3 sitem var diye dilekçe vermeniz gerekiyor...(Önemsiz not: mp3 yasadışı değildir sadece bir sıkıştırma formatıtır. Yasal olmayan şey commercial (kommerşıl) müziklerin izinsiz dağıtımıdır. :p)

Benim sorduğum ahlaki boyutu. Yani insanların aylarca emek verdiği eserleri internette bedava dağıtmak ne kadar doğru? Peki bu işi yapanların sitesinde dialer yükletmesi çok mu şaşırtıcı? Yoksa daha şaşırtıcı olan dialer yükletmeyen mp3 sitesi sahiplerinin dialer yükletenlere ahlak dersi vermesi mi?

Şunu da söyleyeyim, benim de kısa bir dönem mp3 sitem olmuştu. Daha sonra birtakım nedenlerden dolayı (yukarıda belirttiğim neden de dahil) kapattım. Hâlâ mp3 sitelerine reklam veriyorum. Yani ben de sütten çıkma ak kaşık değilim. Sadece sizin de düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.

B

BizimMP3

Misafir
öyle olabilir hocam ama mesela benim adres mp3 armaa motoru tarzı gibi bir şey.
Gerçekten 10.000 küsür link arşivli eklenmeyi bekkliyor halen. Arayan aradığını bulsun indirsin. Yani haklısın ama bu ülke genelli bir durum. Biz satmasak tezgahcılar gene bi yerden bulacakalr şarkıyı yada birinden alacaklar kopyalayıp 1 milyondan satacaklar. Diğer bir tezgahcı da alacak o da stacak.. Böyle böyle ülkeye yayılacak. Yani engellenemez bir durum, tıpkı orjinal oyun meselesi gibi.

ve bence buradaki en temiz kaşık Mp3 siteleri oluyor :p

tolgahat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Aslında bunu Mp3 sitesi ile sınırlamamak gerekir. Ona bakarsanız piyasa sahte adidas nike diesel gibi markalarla da dolu. Hadi bunları geçtik Mp3'ü tartışaım. Devlet daha sokaklarda özellikle kadıköyde CD satal elemalarla baş edemiyor, çıkığ bide internette ajanmı dolaştırsın ? Valla artık Kadıköye gitmeye korkar oldum. Birden önüme öcü gibi bi adam atlıyo, abi cd lazımmı diyo. Yok diyom lazım değil, abi mp3 var. gene yok diyom, sibel kekilli var diyo. Ona da yok diyom tecavüzde var abi diyo. La olm s.git almayacam ben marangozum diyom :) abi gel dükkanda arşiv bol diyo Hey allam ya...
Hadi bunuda geçelim Koca microsoft korsan yasadışı olayının üstesinden gelememiş türkiye nasıl gelsin.
Herkez kendinden sorumludur. Ben yapmasam başkası yapacak zihniyeti ile gidersek hiç bişey olmaz. Önce sen yapma, başkası kusur kalsın...

Aforizmalar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
BizimMP3' Alıntı:
öyle olabilir hocam ama mesela benim adres mp3 armaa motoru tarzı gibi bir şey.
Gerçekten 10.000 küsür link arşivli eklenmeyi bekkliyor halen. Arayan aradığını bulsun indirsin. Yani haklısın ama bu ülke genelli bir durum. Biz satmasak tezgahcılar gene bi yerden bulacakalr şarkıyı yada birinden alacaklar kopyalayıp 1 milyondan satacaklar. Diğer bir tezgahcı da alacak o da stacak.. Böyle böyle ülkeye yayılacak. Yani engellenemez bir durum, tıpkı orjinal oyun meselesi gibi.

ve bence buradaki en temiz kaşık Mp3 siteleri oluyor :p

bizimmp3 görüşün tamamen yanlış.
ülkemizde her gün onlarca insan öldürülüyor , hırsızlık yapılıyor ve bunlar engellenemiyor diye düşünüp onlar yapıyor ben yapsam ne olur diye düşünmen çok yanlış. bu seni kesinlikle haklı çıkartmaz. o zaman ben de şöyle diyebilirim madem cem uzan banka hortumluyor ben de marketten bi kaç bişey yürütebilirim. ve benim yaptığım onunkinin yanında bişey ifade etmez. bütün ülke vatandaşları seninle aynı görüşe sahip olduğunu düşün bir an. ki sen bu ülkenin genç , bilgili ve güzel işlerle uğraşıp kendini geliştiren internetten anlayan bir vatandaşısın. ülke geneline göre zeki bir insansın. ancak ahlaki olarak böyle düşünmen gerçekten çok yanlış.

Gelelim mp3 sitelerine. bu konuda mp3 sitelerinin haklı olduğunu düşünüyorum. konunun özü olarak şunu söyleyebilirim. internet bir teknolojidir ve mp3 siteleri de bu teknolojinin içinde gelişmektedir. gelişen bu teknolojinin karşıdında durabilmek zaten hiç bir babayiğit hükümetin , müzik şirketinin vs herhangi bir kurumun haddine değil. milyonlarca internet kullanıcı teknoloji sever insana karşı durmak imkansız. yapılacak kapatma yasaklama çalışmaları hiç bir işe yaramayacaktır zaten. çünkü interneti meslek haline getirmiş yüzbinlerce profosyonel , gerçekten zeka düzeyleri yüksek insanlar. yani bu teknolojiyi engelleyebilecek kişiler varsa o kişiler zaten bu söylediğim kişilerdir.
yani en kolay örnek şudur : kopyalanamayan bir cd yaparsınız ama ben onu yine dijital sistemle müzik setimden yüksek kalitede gerçek zamanlı kayıt yaparak yine mp3'e çevirebilir internette yeniden yayınlarım. bu çok düz mantık olabilir ama 10 internet kullanıcısından 7 sinde eminim ki u sistem zaten vardır. bunu yüzbinlerce kişi yapabilir. ki zaten buralara gelmez olay. sen kopyalanamaz cd yaparsın , biz onu kopyalayacak program yaparız. en son hiç olmadı az önce anlattığım yapılır gene mp3 internette yayınlanır. Yanı kısacası mp3'ü engellemek İMKANSIZDIR.

Gelelim ahlakına. Tarkan'ı düşünün. ne zor koşullarda stüdyo çalışması yapıyor , ne kadar büyük acılar çekerek bir albüm yapıyor ve ne kadar da emek harcıyor şarkıları yapmak için ve bunları yayınlatmak için de gerçekten çok güçlük çekiyordur. bunu böyle olmadığını hepimiz biliyoruz. yani işte insanlar emek veriyor , onların hakkını çalıyoruz onların ekmek parası falan diye duygulu düşüncelere girmemize hiç gerek yok. ama burdan şu anlaşılmasın ben onların emeğine saygı duyuyor ve emeklerinin karşılığını almalarını diliyorum. ama durumlarının bu kadar acınacak durumda olmadığını biliyorum. tamam ben sokaklarda cdlerini satanlar hiç hak vermiyorum. onun teknolojiyle alakası yok. kalitesiz cdlere kaydedilen şarkılar hem alana hem satana fazla bişey vermiyor. bu işten parayı götüren ise zaten zengin patronlar. onlar çok miktarda bastırtıyor o fakir insanlarda sokaklarda satarak 1 - 2 milyon kazanmaya çalışıyorlar. burda suç cdleri toplu şekilde bastırp sattıranlarda. ama mp3 internet teknolojileri gelişmesini sürdüren bir format. bu format populer oldukça commercial populer olacaktır ve kimse buna karşı çıkamayacktır.

Sonuçta bir Bülent Ortaçgil de çok fazla satmıyor ama aç değil açıkta değil. Çok mükemmel bir sanatçı ve eminim ki şarkıları internetten daha çok insana ulaşsa daha çok mutlu olur. Çünkü büyük ticari kaygıları yok. işi ticaret için yapanlar bu durumu tabiiki kaldıramazlar. onlar sanat değil ticaret yapıyorlar. ama bunu emeğe haksızlık olarak örtmek istiyorlar.

Benim görüşerlim böyle.

iyi çalışmalar.

alicanorg

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Mp3 senin gereksiz not altında yazıdığın ama aslında çok önemli olan yanlızca bir sıkıştırma biçimidir. Biz şarkıları tanıtıyoruz beğenirse şarkıyı gider albümü satın alır. Ayrıca birçok insan bu şarkıları sadece pc başında dinliyor. Birçok şarkı nette bulunmuyor bu yüzden mp3 satışları tabi etkiliyor ama yeni çıkan bir albümü kesinlikle korsan kadar çok etkilemiyor. Senin söylediğin mantığa göre müzik yayını yapan kanalların kapanması gerek, kimsenin diğer sitelerden içerik almaması gerek ve daha neler neler. Yani mp3 olarak bakarsak olaya bir insanın sevdiği tüm şarklıları bulması bence mümkün değil. Ben 5 yıldır arıyorum yok mesela bir parça ne imesh de ne kazaa da nede internette yani bu bana hala kasedini aldırtmıyor. İnsanın içinde istek varsa gider alır yoksa zaten mp3 olmasada almaz bence. Ayrıca bu sadece türkiye değil hiçbir ülkede yasal yollarla kısıtlanamadı ilerde ne olur bilemem ama bence yasa dışı bir olay değil. Saygılar..

alicanorg

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Birşey eklemeyi unuttum geçen gün gelen mailda Barikat adlı grubun solisti mp3lerimi sitenize koyarsanız beni çok mutlu edersiniz yazmış. Yani bu da demektirki bizim sayemizde meşhur olanlarda var :) paparazi programı gibi oldu bu da :D ama sonuç olarak adam bana mail atmış ve bilinen bir rap grubu şarkılarıda çok hoş albüm olarak ekliyeceğim kendilerini ve sonuna kadar da destek olacağım. Açıklamalarına da web sitelerinin adresini yazacağım. Bir olaya 100 farklı açıdan bakabilirsin ama yaşarsan asıl açının ne olduğunu o zaman göreceksindir eminimki.

ReferXchange

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çok küçük bir ekleme yapayım.
Bilgisayarımda 4-5 GB MP3 var ve arkamdaki kitaplıkta da 300 civarında yerli yabancı kaset var. isteyen olursa kasetleri 40-50 milyona (hepsini ) satabilirim.
(Şaka tabi, bunu düşünürsem gittigidiyor.com da açık artırma yapmayı tercih ederim..) Çünkü yaklaşık 2 yıldır araba dışında (ki artık ona da bir aparat buldum Laptoptaki herşeyi dinleyebiliyorum) hiçbirisini kullanmadım. ..

Bu kadar yani.

saygılar..

taha22

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Ne diyeyim inşallah sizin mp3 siteniz için yazdığınız scriptleri de biri çalar da size yüzsüz yüzsüz "Sen nasıl olsa kazanıyorsun, zaten ben bu scripti kullanırsam millet a ne kadar güzel scriptmiş de ve senin sitene daha çok talep olur" der. (Tabi bu coderlar için geçerli. Hazır mp3 scripti kullananlar ne dediğimi anlamakta güçlük çekebilir)

Aforizmalar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
taha22' Alıntı:
Ne diyeyim inşallah sizin mp3 siteniz için yazdığınız scriptleri de biri çalar da size yüzsüz yüzsüz "Sen nasıl olsa kazanıyorsun, zaten ben bu scripti kullanırsam millet a ne kadar güzel scriptmiş de ve senin sitene daha çok talep olur" der. (Tabi bu coderlar için geçerli. Hazır mp3 scripti kullananlar ne dediğimi anlamakta güçlük çekebilir)

adam çalıyorsa demek ki bir açık vermişsin. aynı olay bizim başımıza da geldi. karşılığı verildi. sonra da bu olaydan ders çıkarıldı ve aynı açıklar verilmiyor.
ben de sadece coderlar için söyledim bunu. günlerce asp yaz sonra başkası kullansın. ben özgürlüğe inanırım benim serverıma girip dosyalarımı araklayabiliyorsa benim suçumdur. önlemimi almam gerekir. internet böyle bir ortam.

bu arada barikat tanıtımı bütün mp3 sitelerine gönderilmiş heralde :) buradan da çok açıkça görülüyor ki mp3 siteleri tanıtım açısından gerçekten çok önemli. aslında biraz daha gücümüz olsa parayla reklam alabiliriz müzik şirketlerinden. ama tabi çok süper bilinen bir site olmak gerekir. artık müzk portalına dönmüş olması gerekir sitenin.

iyi çalışmalar.

B

BizimMP3

Misafir
Arkadaşlar..

boş bir olayı tartıştığımıızı söyleyeyim öncelikle. Kesinlikle bir sonuca varılamaz bu olaydan bunu herkes bilmeli.. :(

Mp3 de insanların kazanç kaynağı bir nevi. Aslında Tezgahcılar olayı abartıyorlar ve gercekten aptalca bir durum kabul ediyorum..

Aslında olayın şu yanı var;bizim sanatçılarımıza mübah tır hepsi.. Neden diyecek olursanız hangisi vergiden kaçırmıyor söylermisiniz ???

Ibrahim Tatlıses felan diyeceksiniz onun yediği halt ları,oynadığı mafya oyunlarını ve avrupaya çıkıp kürtçe şarkı söyleme , yok kız kaçarsa bacagına iki tane sık mantıgı..

Böyle adamlara mübah aslında,yani böyle örnekelr onlarca var. en azıdnan % 60/70'inin vergi kaçırdığını düşünürsek..

bu yüzden türkçe şarkı da dinlemiyorum ana sitemiz aracılığı ile dinletiyoruz :D işte :D

mavilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
BizimMP3' Alıntı:
Aslında Tezgahcılar olayı abartıyorlar ve gercekten aptalca bir durum kabul ediyorum..

Aslında olayın şu yanı var;bizim sanatçılarımıza mübah tır hepsi.. Neden diyecek olursanız hangisi vergiden kaçırmıyor söylermisiniz ???
Önce şunu araştirmak lazim tezgahçılara cdleri kim veriyor orjinal kaset piyasada yokken korsan cdler nerden geliyor ? Bence plak şirketleri vergi kaçırmak için piyasaya korsan cd veriyor.

G

guajira

Misafir
mavilim' Alıntı:
Önce şunu araştirmak lazim tezgahçılara cdleri kim veriyor orjinal kaset piyasada yokken korsan cdler nerden geliyor ? Bence plak şirketleri vergi kaçırmak için piyasaya korsan cd veriyor.

gayet mantıklı geldi banada. adi insanlar bu işten milyarları götürüyorlar ama vergisini vermiyorlar. olanda tezgahta bişeyler satarak geçinmek zorunda olanlara oluyor.

taha22

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
yaw ben de bi foto görmüştüm nerde hatırlamıyorum. Kasetçinin önünde kocaman yazıyor: "Orjinal kaset alana korsan cd bedava"

S

Senbul

Misafir
ReferXchange' Alıntı:
Çok küçük bir ekleme yapayım.
Bilgisayarımda 4-5 GB MP3 var ve arkamdaki kitaplıkta da 300 civarında yerli yabancı kaset var. isteyen olursa kasetleri 40-50 milyona (hepsini ) satabilirim. Çünkü yaklaşık 2 yıldır araba dışında (ki artık ona da bir aparat buldum Laptoptaki herşeyi dinleyebiliyorum) hiçbirisini kullanmadım. ..

Bu kadar yani.

saygılar..

Olay budur ;) ;bilgisayar basında olan insan kaset cd dinlemez acar mp3 dinler arabasınada takar aparatı oradan dınler :D yok kaset bitti yok değiştir yok soyle yok boyle yaparsın babalar gibi playlisti calsın dursun ne urasacan kasetle cd'le
Yaşasın Mp3 :cool:

Haymac

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
Aforizmalar' Alıntı:
bu arada barikat tanıtımı bütün mp3 sitelerine gönderilmiş heralde :) buradan da çok açıkça görülüyor ki mp3 siteleri tanıtım açısından gerçekten çok önemli.

Barikatın mp3leri özellikle tanıtım için gönderiliyor, adamlar mail atınca şaşırdık ne oluyoz diye, millet silin der mp3ümü bunlar özellikle yayınlatıyor. Çünkü mp3 sitelerinde büyük reklamları oluyor. Bence olay budur.

Z

zeynelkoc

Misafir
evet aynen barikat bize de mail attı sitenizde yayınlıyabilirmisiniz diye

dinledik hoşumuza gitti bizde sitemize ekledik

tanıtım bakımından etkisi olduğunu kimse tartışamaz bile

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5