İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

msql veritabani yuklecek biri ariyom...

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
selam ben yeni bir hosta tasidim ve dosyalarimi yukledim ama maalesef veritabanlari yukliyemedim ne msql den nede php den anlarim. Bir dosyada db lerin isimleri sifresi duzeltim ama hala
Kod:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) in /mnt/web4/12/92/51686692/htdocs/muzik/inc_s/baglanti.php on line 3

Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /mnt/web4/12/92/51686692/htdocs/muzik/inc_s/baglanti.php on line 4

Tablo Baglanti Hatasi..
bu hatayi veriyor ayrica eski yerden sql yedegi var nasil yuklecemide bilmiyorum yardimci olacak arkadaslar varsa bizahmet yardimci olsunlar.

CyberTurk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
en kolayı eski yerden aldığın veri tabanı yedeğini yeni hostingin destek birimine dump ettirmen. Tabi yedek nasıl alındı ona da bakmak lazım. Karakter problemi yaşayabilirsin.

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hostum yapmiyormus hersey kendim yapmaliyim sql phpmyadmin uzerinden yukledimde
kopyahp1.jpg
resimdeki hata veriyor ve gördumki sql icine eski isim yaziyor ve sql actimda o isim bulamiyorum nasil dgeistircem bunu?

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
pm attim msnde göruselim oke insalalh cözeriz su yarin kurban bayrama rahat uyuyalim kalkalim ya off anam off 5 gundur neler cektim neler ve daha cekecemiz var galiba...

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ya sizce bu sql dosyasi normalmi icerik baya karisik bisey okunmuyor ve su son ekledigim resimde eski db ismi yaziyor onu degistirmem lazim ama nerde nasil anlamadim getti...
Kod:
‹      ÜýK“I’&ÞëWhv
*›UyKÖ4e8žo8€\<rAMc%O7…½¼ìáHó?×:Õ)#ç´{LZ¢SDÚþØ2‹¨™«=Ü\݁¨ê„›©ššª
+¿„ùãǏ‹ËþåËå‰Õãâíÿã¼x¶]þÃãÇÅU˜Îêɸ OªêI‰{úóùåïþ·ÿíÓ§OOà7£¥Áß<‡9|‰ß?ŸÌæ¿+†g†}øˆ»N§³yã‹Ùu¨áÛJ>)ž…ë0²aZ²”Åb;WJ<üm˜Âe‹?åKÿ®`Oª'„à7|þÇÇ›Ýü        yBÿáÞž¾Ã;î½|ýìô¿þ§W¯{'ïß½îýéäüýiïõ«Þw§o^ÿ§ú‡ææž™y[3ü®øg¼¹2£Eo´¸®ÿŒG|óæôäÝiñìäÝÉÓ“·§{ÇÏNÿpòþü]ñÍó“7'ß¼;}Sàå‡f^«â›×ççøó¼Ù»Ó‘wWÿÓ?¼?p²tSÅã¾Ö#zg,6Œgóéb0_L‹¸úiºÞ[üó…†iÝ3Ãù †~1™Öi ÿðìÍë?0ÊóÓâìÅéÿëìí»·þ§5QòÁ‡)þñŠâŸÇ‹‘™š.êñü«ò·Åb<«/ÆÁ¯^¿+^½??/Ìb>éÕc7
£0ž…?ZÌ6§é'Ç~ìC4‹á¼xT>J¿4þŸ‹yøó¼p“!<ìS}óÛtü4ÌêQÏxx¿ë‡éø0 ¢ŽBon¦u¿îô3˜×ñŸ×7Ó¬~ÛáÆnUåAÍê©šÑQ*îâoÎ^ž¼ùP¼8ýPÿ¸~

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
böyle sql dosyası olmaz delikanlım :)
ya sizce bu sql dosyasi normalmi icerik baya karisik bisey okunmuyor ve su son ekledigim resimde eski db ismi yaziyor onu degistirmem lazim ama nerde nasil anlamadim getti...
Kod:
‹      ÜýK“I’&ÞëWhv
*›UyKÖ4e8žo8€\<rAMc%O7…½¼ìáHó?�×:Õ)#ç´{LZ¢�SDÚþØ2‹¨™«=Ü\Ý�¨ê„›©ššª
+¿„ùãÇ�‹ËþåËå‰Õãâíÿã¼x¶]þÃãÇÅU˜Îêɸ OªêI‰{úóùåïþ·ÿíÓ§OOà7£¥Áß<‡9|‰ß?ŸÌæ¿+†g†}øˆ»N§³yã‹Ùu¨áÛJ>)ž…ë0²aZ�²”Åb;�WJ<üm˜Âe‹?åKÿ®`Oª'„à7�|þÇÇ›Ýü        yBÿáÞž¾Ã;î½|ýìô¿þ§W¯{'ïß½îýéäüýiïõ«Þw§o^ÿ§�ú‡ææž™y[3ü®øg¼¹2£Eo´¸®ÿŒG|óæôäÝiñìäÝÉÓ“·§{ÇÏNÿpòþü]ñÍó“7'ß¼;}Sàå‡f^�«â›×ççøó¼Ù»Ó‘�wWÿÓ?¼?p²tSÅã¾Ö#zg,�6Œgóéb0_L‹¸úiºÞ[üó…†iÝ3Ãù †~1™Öi ÿðìÍë?0ÊóÓâìÅéÿëìí»·�þ§5QòÁ‡)þñŠâŸÇ‹‘™š�.êñü«ò·Åb<«/ÆÁ¯^¿+^½??/Ìb>éÕc7
£0ž�…?ZÌ6§é�'Ç~ìC4‹á¼xT>J¿4þŸ‹yøó¼p“!<ìS}óÛtü4ÌêQÏxx¿ë‡éø0 ¢ŽBon¦u¿îô3˜×ñŸ×7Ó�¬~ÛáÆnUåAÍê©šÑQ*îâ�oÎ^ž¼ùP¼8ýPÿ¸~

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hmm :( desene yedegi getti ortada kaldik sifirdan yapacaz baska care yok allahdan forumun yedegi dogru almisim neyse saglik olsun yardiminiz icin tsk ederim..

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
selam yeniden domain acildi dosyalar yuklendi simdi msql yuklemesi kaldi ordan burdan ve en son hostum faq okuyarak bazi bilgiler aldim ve telnet uzerinden denedim olmadi faq da dosyaismi.sql olarak yaz diyor telnet icine yani ama bende sql.gz var öyle denedim olmadi acaba nerde ne yanlis yaptim yardim edecek birleri varsa cok sevinirim...

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
Kod:
‹      ÜýK“I’&ÞëWhv
*›UyKÖ4e8žo8€\<rAMc%O7…½¼ìáHó?�×:Õ)#ç´{LZ¢�SDÚþØ2‹¨™«=Ü\Ý�¨ê„›©ššª
+¿„ùãÇ�‹ËþåËå‰Õãâíÿã¼x¶]þÃãÇÅU˜Îêɸ OªêI‰{úóùåïþ·ÿíÓ§OOà7£¥Áß<‡9|‰ß?ŸÌæ¿+†g†}øˆ»N§³yã‹Ùu¨áÛJ>)ž…ë0²aZ�²”Åb;�WJ<üm˜Âe‹?åKÿ®`Oª'„à7�|þÇÇ›Ýü        yBÿáÞž¾Ã;î½|ýìô¿þ§W¯{'ïß½îýéäüýiïõ«Þw§o^ÿ§�ú‡ææž™y[3ü®øg¼¹2£Eo´¸®ÿŒG|óæôäÝiñìäÝÉÓ“·§{ÇÏNÿpòþü]ñÍó“7'ß¼;}Sàå‡f^�«â›×ççøó¼Ù»Ó‘�wWÿÓ?¼?p²tSÅã¾Ö#zg,�6Œgóéb0_L‹¸úiºÞ[üó…†iÝ3Ãù †~1™Öi ÿðìÍë?0ÊóÓâìÅéÿëìí»·�þ§5QòÁ‡)þñŠâŸÇ‹‘™š�.êñü«ò·Åb<«/ÆÁ¯^¿+^½??/Ìb>éÕc7
£0ž�…?ZÌ6§é�'Ç~ìC4‹á¼xT>J¿4þŸ‹yøó¼p“!<ìS}óÛtü4ÌêQÏxx¿ë‡éø0 ¢ŽBon¦u¿îô3˜×ñŸ×7Ó�¬~ÛáÆnUåAÍê©šÑQ*îâ�oÎ^ž¼ùP¼8ýPÿ¸~

bu binary data, veritabanının bozuk/hatalı olduğu anlamına gelmez, tabi binary ise..

SQL dosyasının en başından itibaren ilk 20-30 satırı buraya kopyalarsan kesin birşey söyleyebiliriz.

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
selam yeniden domain acildi dosyalar yuklendi simdi msql yuklemesi kaldi ordan burdan ve en son hostum faq okuyarak bazi bilgiler aldim ve telnet uzerinden denedim olmadi faq da dosyaismi.sql olarak yaz diyor telnet icine yani ama bende sql.gz var öyle denedim olmadi acaba nerde ne yanlis yaptim yardim edecek birleri varsa cok sevinirim...

sql.gz sıkıştırılmış hali, sıkıştırılmış olarak bilgisyarından phpmyadmin'e yükleme yapabilirsin veritabanını, yada dosya boyutu büyükse servera ftp ile at, phpmyadmin'den dosya yolunu göster ftp deki ve içeri al veritabanını.

ek olarak hostcunda yükleyebilir.

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Dosyalar buyuk ve ben telnet uzerinden bikere denedim olmadi su phpmyadmin uzerinden dosya yolunu nasil göstercem söyle resimli yada guzel anlatan adres varmi? Farkedermi veritabani nereye aktircami? Ayrica sql icine baktim eski db isimleri ve sifreleri var onlar aktirinca kendisimi degisiyorlar?

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
büyük dosyaları phpmyadmin'den yüklerken çok sorun yaşarsın, SSH üzerinden sorunsuz ve hızlıca yükleyebilirisin. Hostcun 5 dakikasını ayırıp senin için yükleyebilir zor birşey değil, alttrafı 1 komut yazacak okadar.

yeni oluşturduğun veritabanı ve veritabanı kullanıcı adı yüklediğin db de geçerli olur.

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Maalesef veritabanlara karismiyorlarmis öyle diyorlar... SSH ile telnet aynimi? faq da anlatiklarina göre yaptim olmadi maalesef... Bu SSH nasil yapildigina dair bir link yokmu söyle resimli anlatilmis haliyle...

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
olmadı derken? hata falanmı aldın olmadı yoksa farklı şeylerdenmi bahsediyoruz :) telnet ile veritabanını yüklerken kullandığın komut nedir?

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
benim yedeklerim sonu gz öyle root yerine aktardim ve sonra bu kodu yazdim ama dosya.sql yaz diyor...
mysql -h rdbms -u Benutzername -pXXX DBYY < datei.sql

Benutzername yerine veritabanin ismi yazdim xxx yerinede sifresi yy yerinede db numarasi yazdim < bosluk sonra dosya.sql.gz denedim dosya bulunamadimi ne yazmisti bikerelik denemistim suan isteyim aksama evden yine denicem ama suan zaman varken arastirayim bosuna ugrasmiyalim...

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
evet kullandığın komut yanlış, çünkü sıkıştırılmış veritabanını açıp öyle yüklemen gerekiyor, doğru komut bu senin için:

Kod:
gunzip < veritabanidosya.sql.gz | mysql -u kullaniciadı -pşifre veritabanıadı

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.