İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

MSsql --> Access AutoID sorunu ?

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
eski bir veritabanım var ve onu kesinlikle access a çevirmem gerekli. Ancak mssql dan aktardığım zaman id kısımları otomatik gelmiyor, dolayısıylada veri girildiği için sonradan otomatik hale getirilmiyor...Binlerce veriyide elle girmek imkansız...
Bu sorundan nasıl kurtulacam ben yahu ? :(

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
69
Mssql de bu tür otomatik numara üreten id lere identity denilir.
Accessde sanırım autonumber ile bunu yapabiliyorsunuz.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
O kadarını biliyorum dostum ancak durum senin dediğinden farklı onu anlatamadım sanırım...
mssql deki id tablom otomatik sayı üretiyor zaten. ben bunu access için export ettiğimde id tablosu otomatik sayı değilde sadece sayı olarak geliyor. dolayısıylada access, veri girişi yapıldıgı için sonradan otomatik sayıya çevirmeme izin vermiyor.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
69
O kadarını biliyorum dostum ancak durum senin dediğinden farklı onu anlatamadım sanırım...
mssql deki id tablom otomatik sayı üretiyor zaten. ben bunu access için export ettiğimde id tablosu otomatik sayı değilde sadece sayı olarak geliyor. dolayısıylada access, veri girişi yapıldıgı için sonradan otomatik sayıya çevirmeme izin vermiyor.

Export edilen veri zaten otomatik bir üretici içermez.
Veriyi access e import ettikten sonra tablodaki ID alanını autonumber a çevirmen gerekiyor.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
yardım çaban için teşekkür ederim fakat başından beri sorduğumda bu ya :)
çevrilmiyor...problem bu zaten...ID alanı veriyle doldugu için çevirmeye izin vermiyor. Ha yeni bi sütun aç autonumber tanımla dersni belki ama bu seferde binlerce içeriği elle girmek lazım...malum arada silinen konu dolu. örneğin 1-12000 arası kayıt varsa aralarından 1254 - 2659 - 3986 vs.vs. gibi id ler boş...yeni oluşturursamda bunlarıda oluşturuyor doğal olarak. Ve tabi normalde 12000 olması gereken id noda bu silinenlerden dolayı 300-500 az oluşuyor...
kafayı yicem olacak iş değil yaaa :S
Yani mssql den vazgeçerek "arkadaş ben access kullancam" diyen bir tek benmiyim yeryüzünde :( vardır illa çözümüde sabah oldu hala kasıyorum

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
69
Bunu dene

ALTER TABLE MyTable ALTER Column ID Counter (10000,1)

10000 id nin son değeri yani max(id)

yine olmazsa

Yaptığın işlemi ekran çıktıları ile anlatırmısın, ve aldığın hata mesajının da ekran çıktısını...

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
ekran çıktısı yolluyorum...hata çıktısına gerek yok, dediğim gibi eklemiyor :(

şöyle yapalım...eğer üşenmessen ya da yardım edecek başkaları varsa access ta değeri sayı olan bir alan oluşturun. sonra 1-2-3-4-5 diye 5 adet veri girişi olmuş gibi tabloya sırasıyla sayı girin. Ardından sayı olarak değer atadığımız bu tabloyu otomatik sayı yapın bakalım oluyormu ?

Olmayacak çünkü benim sorunum bu :( aşağıda yazdğımı deneyin anlayacaksınız

accessso6.jpg

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
69
ekran çıktısı yolluyorum...hata çıktısına gerek yok, dediğim gibi eklemiyor :(

şöyle yapalım...eğer üşenmessen ya da yardım edecek başkaları varsa access ta değeri sayı olan bir alan oluşturun. sonra 1-2-3-4-5 diye 5 adet veri girişi olmuş gibi tabloya sırasıyla sayı girin. Ardından sayı olarak değer atadığımız bu tabloyu otomatik sayı yapın bakalım oluyormu ?

Olmayacak çünkü benim sorunum bu :( aşağıda yazdğımı deneyin anlayacaksınız

accessso6.jpg

Şu anda üşenmeden senin yaptığını yapmaya çalışıyorum ve aynı senin dediğin yerde takılıyorum. Bakalım bir çözüm üretebilecekmiyim...

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
69
Girdiğin ID kolonu sıralı ise yani 1 den diyelim 10000 e kadar 1 er birer artıyorsa sanırım bir çözüm buldum.

Veriyi import etmenin ardından, tabloya id2 diye AUTONUMBER yeni bir kolon ekle.
Bu kolon otomatik olarak 1 den 10000 e kadar numara ile dolduruyor kendisini.
Ardından ID kolonunu drop et.
Şimdide id2 kolonunun ismin ID olarak değiştir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.