İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

MsSql Küçük bir soru..

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Merhaba..

MsSql de bir database oluşturdum.
Oluşturduğum database içinde birçok otomatik oluşturulan table ler var.

syscolumns
syscomments
sysindexes

gibi..

Bunları görünmez hale getirmek istiyorum. Daha önce yapmıştım. Ama şimdi nasıl yapıldığını hatırlamıyorum. Bulamadım.

Sadece delete yapılabiliyor sanırım. Onda da bir sorun çıkar belki diye silmedim.

Nasıl görünmez hale getirebilirim otomatik oluşturulmuş tabloları ?

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
root ile açmışsan root'a gözükür o klasörler permission ayarlarından normal baglanrilara gozukmez zaten...

ayrica konunuz herkes tarafından okunuyor. cevap vermek isteyenler verir zaten. ama cevap alamadığınız zaman "mysql kullanılmıyor mu", "kimse bilmiyor mu" tarzı mesajlar bu forumda hoş gözükmüyor.

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
root vs. demişsin. Bu sorumun cevabı değil.

Ben herzaman root ile giriyorum. Daha önce bu dosyaları gizleyebilmiştim. Veya silmiştim. Ama şimdi silersem sorun çıkar mı bilmiyorum. Gizleme yöntemini de unuttum... Bu konuda bilgisi olanlardan cevap bekliyorum.

Not : Yazmayı unuttum. Bu bahsettiğim şey MsSql 2000 Enterprise programında...

Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5