İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

MSSQL server..

SLiM_BoY

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Windows sunucu kurulumu hakkında bilgim olmadığı için bu konuyu açıyorum..

Layeredtech'te bulunan windows sunucumu upgrade edecem..Sipariş formuna girdiğimde :

Database : MS SQL Server Standard Edition or MS SQL Server Enterprise Edition

diye bir şey seçmemi istiyor..250-300$ da para istiyor.. :)
Normalde Türk bir firmadan kiralamıştım sunucuyu..Öyle uçuk bir şeyler istememişlerdi..ASP sitem olduğu için bu MSSQL Server denilen şeyin kurulması zorunlu mu?

Başka birisi de, sunucu kurulduktan sonra Microsoft'un sitesinden Express Versiyonu kurmamı önermiş..

Yardımcı olursanız sevinirim...

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
MSSQL database kullanmayacaksan kurmana gerek yok. ASP sitenizin veritabanı Access ise sorun yaşamazsınız.

SLiM_BoY

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
trextra' Alıntı:
MSSQL database kullanmayacaksan kurmana gerek yok. ASP sitenizin veritabanı Access ise sorun yaşamazsınız.

ASP sitem Access kullanıyor.Fakat ileride MSSQL kullanmam gerektiğinde 250-300$ ödemek de istemem açıkçası :)
Çünkü sanırım şuan kullandığım sunucuda MSSQL database kurulu ve herhangi bir ücret de talep edilmemişti.

Başka birisi de, sunucu kurulduktan sonra Microsoft'un sitesinden Express Versiyonu kurmamı önermiş..

Böyle bir konu hakkında bilgisi olan var mı acaba ?

starter

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
standardını dahi 100-150 dolar/aydan ucuza bulman zor mssğl oracle dan sonraki en güçlü database sistemlerinden birisi olarak gösteriliyor, çok büyük projelerin yoksa access le idare edebilirsin ama db büyüdükçe sisteme yük bindirir

GoTcHA

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ufak çaplı bişey yapacaksan MSDE2000 işini görür. webde kullanabileceğin çoğu özelliğe sahiptir. benim serverda kurulu şimdiye kadar sorun çıkarmadı hız ve yük konusunda...

SLiM_BoY

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
GoTcHA' Alıntı:
ufak çaplı bişey yapacaksan MSDE2000 işini görür. webde kullanabileceğin çoğu özelliğe sahiptir. benim serverda kurulu şimdiye kadar sorun çıkarmadı hız ve yük konusunda...

Sunucumda 1 tane asp site çalışıyor.O da Access kullanıyor :)
MSDE2000 yeterli diyorsanız, MSSQL Server kurdurmadan sunucuyu sipariş versem mi acaba ?

GoTcHA

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tabi canım mssql kurdurma. MSDE2000 yeterde artar sana 1 site için. aynı anda 64436 bağlantıya izin verir. aynı anda (mesela 1 sn içinde) 65 k sayfa gösterimi yapmıyosan sorun olmaz.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5