İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Muhteşem Yüzyıl

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Ve her kimseye evlâdımdan saltanat müyesser ola,karındaşların Nizâm-ı Âlem için katl etmek münasiptir.Ekser ûlema dahi tecviz etmiştir.Anınla amil olalar.

Kim Osmanlı hanedanlığından saltanata erişirse, kardeşlerini devletin, milletin huzuru ve refahı için katletmesi çeşitli ölçülerle (Devletin birliğini bozmaya çalışmak, kargaşa çıkarmak, isyan çıkarmak gibi etkenlerle) doğrudur. Ulema ve günün alimleri bu konuda onay vermiştir, bu onların görevidir denmekte.

E tabi peygamber sözü ile müjdelenen bir padişahtan daha iyi bilenler, daha da Türkçesi yalanı ve ifitrayı görev edinmiş olanlar bunları yalanlayabilir.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Hiç televizyon izlememe rağmen dün şans eseri denk geldim.
E tabi uzun zamandır tarih içerikli bir dizi yapılmıyordu.
Bence çok başarılı olmuş.Tek beğenmediğim konu ise cinselliği çok ön plana almış olmaları.
Kadınların sağları,solları sürekli kameraya alınmış.
Tarih çizgisinden kaymasa güzel olacak ama bizim izleyicimize cinsellik dedin mi yetiyor,o kanalı daha değiştirmiyor.

Lanet

1
İyinet Üyesi
Reaction score
97
Belki de o dönemin şartları gerçektende öyleydi ve tarihi gerçek olarak yansıtıyorlar?
Spartacus'ü izlediniz mi bilmem ama tam olarak eski romaya göre uyarlanmış bir dizi, habire cinsellik var dizide ancak o dönem roma öyleymiş ne yazık ki :).
Yine de harika bir dizi.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Ben mesajımın hangi noktasında Harem fahişe yetiştirilen bir yerdir dedim? Anladığım kadarıyla siz dizide böyle bir yer gibi gösteriliyor diye düşünüyorsunuz. Ama ben ne mesajımda öyle dedim, ne de dizide böyle bir gösterim olduğunu düşünüyorum.

Yine, ben usulsuz kanunsuz öldürmüştür demedim. "Oğlunu öldürmüştür" dedim. Bak cümle basit, oğlunu öldürmüştür. Cümle doğruyu yansıtıyor mu? Yansıtıyor. O günün kanunu, usülü, nizamı gerektirmiş de öldürmüştür, şu olmuştur bu olmuştur, bu cümlenin doğruluğunu değiştirmiyor. Sebebi X, Y demedim.

Yazdığımız cümlenin anlamını anlayabilmek için "ZEKA" gerekiyor sanırım. Olan birşeye oldu demek, iftira değildir. Aba altından hakaret içeren mesajlara da cevabını aynı seviyeden veririm.

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
valla ben tarihimizle(Göktürk'lerden Osmanlı'ya) gurur duyuyorum, hiç sızlanmadan, zırlamadan...(son 150 sene hariç)

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Harem diye birşeyin varlığını yok mu sayacağız, bu kadar körü körüne savunmacılığı anlamak mümkün değil. Anlatılan şeylerin hepsi gerçekleşmiş olaylar.

Muhteşem Süleyman'a bu kadar körü körüne bağlıyız tamam da, padişah yabancı uyruklu cariyesi ile evililik yapıp, öz oğlunu onun entrikaları sayesinde öldürten bir padişah. Ortalarda gezen küçük şehzade Mustafa, büyüdükten sonra Osmanlı tahtına layık tek oğlan çocuk olmasına rağmen, Kanuni tarafından öldürtülüp, yerine Hürrem Sultan'ın oğlu 2. Selim tahta çıkartılmıştır. Bu sayede de Osmanlı çökmeye başlamıştır. Yavuz Sultan Selim zamanında dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Osmanlı, bu Muhteşem padişah zamanından sonra tüm varını yoğunu Avrupa'da 2 gram toprak almaya dökmüştür.

Angelo; Diyorsunki var olanı yokmu sayacağız? Yani böyle birşey var evet diyorsun, sonrada efendim öylemi dedim diyorsun. Bu ne perhiz? Bu ne lahana turşusu?
Hiç çekinmeden istediğiniz şekilde lafları edebilirsiniz, zaten olmayan şeyleri var gibi göstererek iftiranın ağa babasını yapıyorsunuz.
Ben de sizinle aynı fikirde olmayarak, pek tabiki sizin iftira içeren mesajlarınıza aynı şekilde cevabı vereceğim. Zaten buda benim en doğal hakkım, ecdadıma da borcumdur.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Benim mesajımdaki eylemler
"Kanuni Sultan Süleyman, oğlunu öldürtmüştür".
"Cariyesiyle evlenmiştir"
"Selim tahta çıkmıştır".

Senin cevabın
"Kanuni Sultan Süleyman, oğlunu öldürmemiştir"
"Cariyesiyle evlenmemiştir"
"Selim tahta çıkmamıştır"

mi? Yoksa başka birşey mi, neyin iftirasına cevap veriyorsun anlat bilelim. Sanki ben yok kötü, fena, adi bir insan dedim de ona mı cevap veriyorsun.
Ne lafı etmişim, senin ecdadına dokunacak?

Yukarıda sorduğum sorunun cevabı Evet ya da Hayır. Kanun, nizam, uzun uzun osmanlıca gazele gerek yok.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Ve her kimseye evlâdımdan saltanat müyesser ola,karındaşların Nizâm-ı Âlem için katl etmek münasiptir.Ekser ûlema dahi tecviz etmiştir.Anınla amil olalar.

Kim Osmanlı hanedanlığından saltanata erişirse, kardeşlerini devletin, milletin huzuru ve refahı için katletmesi çeşitli ölçülerle (Devletin birliğini bozmaya çalışmak, kargaşa çıkarmak, isyan çıkarmak gibi etkenlerle) doğrudur. Ulema ve günün alimleri bu konuda onay vermiştir, bu onların görevidir denmekte.

E tabi peygamber sözü ile müjdelenen bir padişahtan daha iyi bilenler, daha da Türkçesi yalanı ve ifitrayı görev edinmiş olanlar bunları yalanlayabilir.

İşte kendine düşman görmüş olabilir veya öyle düşünmesi sağlanmış olabilir.Sonuçta insan.Gözünde padişahları biraz abartıyorsun gibi sanki.

Tarihi gerçekleri yansıtmış birkaç dizi veya film izleyince insan daha iyi anlıyor entirikaları olayları , aç gözlüleri veya statü savaşlarını.Kaldıki osmanlıyı sadece padişahların döndürdüğünü sananlarda çok yanılıyor.Ordaki diğer statü sahibi insanları yanına çekemez isteklerini yapmazsa kopmalar başlıyor.

Bence osmanlıda çok büyük hata olmuş hareme okadar güç verilmesi.Bunlarda padişahların zaaflarından kaynaklanıyor.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
benim şikayetim padişahımı haremden çıkmayan birisi olarak göstermesi+filmin senaristi yorumu (Kanuni Sultan Süleyman'ın " Şehvet Düşkünü " olduğunu söyleyen senarist Meral Okay,dizinin ilerleyen bölümlerinde daha çok tartışılacığını söylüyor ) benim derdim budur kardeşim kimse benim ecdadımada padişahımada şehvet düşkünü diyemez diyenler ilk önce kendilerine aynada bir baksın.:kızdım:

Padişahlar harem kuruyorsa şehvet düşkünüdür. Bu sadece biri için değil kim kuruyorsa öyledir. Sende kursan bende kursam şehvet düşkünüyüzdür. Harem bu boru değil :D

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Binbir gecedeki elemanın oraya koyarsan; adam illaki aşna fişne olsun; tecavüz olsun da film izlensin diyecek.
Bişr dahaki film için Osmanlı Padişahlarının saks hayatını çeksinler.
Halit Ergenç kim yahu?
Daha kalıplı bir adam bulamamışlar mı? En azından mazisi temiz birini koysalardı...

Şuda bir gerçek; Osmanlı'yı yıkıma götüren kişi de Kanuni'dir.
Saray entrikalarına izin vermiş, kadınlar saltanatına boyun eğmiş vs vs.

Sonuç olarak; diziyi izlemedim ama kadro binbir gece mi neydi, kimin şeyi kimin şeyinde dizisinden ve sanatçılık olarak ise ortaçağ tiyatrosu hakim.

Anladığım; bu gavurlar bizi geçmişimizden de soğutmayı başaracak bu dizilerle. Bakanlık 3milyon lira mı ne vermişmiş bu rezilliğe (Emin değilim). Kanuniden başladılar, Yavuz, Fatih sırayla nefret ettirirler.

not: Harem sadece padişah ya da asillerin zevk yeri değil aynı zamanda kadınların eğitim yeridir de.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Parano yapıyorsun bilgi yaa adamlar kendi tarihlerini daha bir acımasızca çekiyorlar, hiç acımıyorlar.Örneğin cnbce de olan bir dizi var ingiltere kıralı VIII. Henry izleyin görün asıl olayları.Ve ilgincide çarpıtma yok dizide gerçektende çok ilginç krallıkları.

Tarihi mükemmel olan ülke olması ihtimali yok zaten.İlla olucak aksi söylense gülünür.

edit: cnbce değilmiş e2 imiş...

ss waffen

0
Yasakli Uye
Reaction score
6
bı parmaklamadıkları osmanlı kalmıstı oda oldu gorursunuz yakında gokturk uygur hatta hunlu dedelerımızınde ne denlı saks duskunu oldugunu gorecez ya coluk cocuk seyredıyo dedelerımızın harem hayatından bızene sen onların yasam felsefesını yansıtsana ekrana bızde wayyy beee dıyelım ;)

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
ben söyleyim,

bu dizi ayaklarıyla, boş tartışmalarla, halkım uyutuluyor,

cambaza bak yapıyorlar yine,

meclisten az önce geçen yasalardan;

• "Başbakana Yayın Yasağı Yetkisi"(Başbakan'a sansür yetkisi)
Milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının kuvvetle muhtemel olduğu durumlarda Başbakan veya görevlendireceği Bakan, geçici yayın yasağı getirebilecek.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/reklama-ne-gerek-var-haberi-20979

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Şuda bir gerçek; Osmanlı'yı yıkıma götüren kişi de Kanuni'dir.
Saray entrikalarına izin vermiş, kadınlar saltanatına boyun eğmiş vs vs.
not: Harem sadece padişah ya da asillerin zevk yeri değil aynı zamanda kadınların eğitim yeridir de.

Kanuni Osmanlıyı yıkıma götürmemiştir asla, Osmanlı tarihine bakıldığında hatta Türk tarihine bakıldığında kadınlar her zaman devlet yönetiminde söz sahibi olmuşlardır. Hatta küçük beylikler döneminde bile erkekler sefer çıktığında kadınların devleti yönettiği ve koruduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir.
Kanuni babasından altı buçuk milyon km2 olarak aldığı devleti yaklaşık 15 milyon km2 olarak oğluna bırakmıştır.

Kanuni diyoruz neden diyoruz? 1. Süleyman da diyebiliriz değilmi, avrupa devletleri tarafından Muhteşem Süleyman olarak bilinir sebebiyse devraldığı devleti kısa sürede kat ve kat büyütmesidir. Kanuni olarak bilinir, adaletin herkes için olduğuna inandığı ve devlet işlerinde adaleti temsil edecek kanunlar çıkardığı için.

Kanuni Osmanlı için kendisi gibi bir evlat ve torunlar bıraksaydı bugün dünyada devlet diye bir şey olmazdı herhalde.

Harem padişahın yaşam alanıdır, padişah haremde yaşar sadece Kanuni zamanında bugün bizde "Çankaya Köşkü" ne olarak anılıyorsa o günde harem o resmiyeti kazanmıştır.

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
iyinet üyeleri abartıyor başka birşey göremedim ben :)))))

T

trgy

Misafir
Valla onu bunu bilmem de bu dizinin amacı osmanlı falan değil, bildiğin erotizmi öne sürerek hit çekmek. Fragman tanıtımında bile Osmanlı değil, hatunların kolu bacağı gözüküyordu. Olmayan şeyler değildir tabiki ama her olanı da öne serecek olursak.. :)

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
ön yargılar çoook dizi gayet güzel yahu kızda güzel :p

burak28889

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
arkadaşlar osmanlı ile uğraşacağımıza cumhuriyetimizi yüceltmeye çalışsak ya ?

ha bazı hala osmanlı rejimini isteyen cumhuriyeti sindiremeyen arkadaşlar olabilir forumda , dizide gayet gerçekler yansıtılıyor ben birsürü kitap okudum ve tüm padişahların kadınlara düşkün olduğunuda biliyorum.Yok inanmak istediğinize inanmak istiyorsanız izlemeyin arkadaşım

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.