İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Mybb.com.tr ( Yolunda A.Ş )

supersan.net

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Düştüğü duruma bakın , yorum sizlerin. Ben bakarken utandım..

8c914a2e3b665598f1551ced66badd76.jpg

FurkanOymak

0
Onaylı Üye
Reaction score
8
Merhaba , geçen sene xpserkan ile yapmış olduğum röportajı sizinle paylaşıyorum.

MCTR yönetimine karşı çıkan olaylara karşıt bizde MCTR efsane yönetici xpserkan ile bir röportaj yapalım dedik.Gerçekten kendisiyle tanıştığımıza çok mutluyuz.Şöyle bir özet geçeyim.Xpserkan yardım etmeyi seven gerek forumlarla gereksede arkadaşlık ortamında çok samimi biri olduğunu öğrendik.Kendisini yıllardır farklı tanıtan insanların hangi zihniyete sahip olduğunu bilemedik.Çünkü kendisi çok iyi kalpli ve işini çok seven birisidir.

İlk öncelikle şu footer olayına gelelim arkadaşlar.Bazı kişiler tarafından MCTR çamur atılmaya başlanıldı.Çünkü artık Türkiye'deki Mybb forumların tek destek alabileceği bir platform olarak gözüküyor.Bu nedenle bu forumu yıkmaya mı çalışıyorlar diyelim burayı batırmaya mı çalışıyorlar diyelim ne diyeceğimizi gerçekten bilmiyoruz.

Röportajda geçen yazışmalara başlıyalım isterseniz ;

Merhaba Serkan Bey Footer Olayını Bize Anlatır Mısınız ?

Bir kaç Webmaster forumunda farkettim ki bazı kişiler tarafından adımız lekelenmeye çalışılıyor. Fakat footer'a eklediğim linklerden gelir sağlıyorum aynı zaman da sitenin ayakta durabilmesi için de giderleri karşılamaya çalışıyorum çünkü, sağlık durumum çalışmaya el verişli değil. Sağlık sorunlarım nedeniyle günlük hayatta bir işte çalışamıyorum, benimde tek ekmek yiyebildiğim yer MCTR'dir. Sonuçta bu site su ile çalışmıyor, kaldı ki derenin suyunun bile hesabı vardır ki bunu art niyetli kişilerde çok iyi bildikleri halde görmezden gelip bu tür 'çamur at izi kalsın' tarzda karalama ve lekeleme çabalarında adeta yarışıyorlar. Bu yüzden footer'daki linklerle ilgili haberler çıkmış peki ben o olayları yazan veya o olayları saptıranlara sesleniyorum, ben footerdaki linkleri kaldırdığımda verdiğimiz desteğe karşılık bağış yapabilecekler mi ? Cevabını vereyim; Tabiki ''hayır'' vermiyeceklerdir. Yıllardır mybb üzerinden sürekli destek veriyoruz forumlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz ücretsiz bir şekilde. Lütfen bu konuya bir süre daha anlayış gösterin. Sanıyorlar ki bu linkler bizim hoşumuza gidiyor, paranın yüzü elbet sıcaktır fakat, durum hiçte düşünüldüğü gibi değil inanın o linkleri herkesden daha çok ben kaldırmak istiyorum fakat, durum ortada ve MyBB kullanıcıların buna bir süre daha göz yumacaklarını umuyorum. Aksi takdirde diğer kapanan destek siteleri gibi bizde MCTR'yi kapatmak zorunda kalacağız. Her ne kadar gönüllü bir şekilde bu yola çıkmış olsakta ister istemez giderler zaman zaman karşılanamayacak boyutlara ulaşıyor. Biraz derin düşünmek lazım, anlayışlı olmak lazım, eğer bizler gibi art niyetli kişilerde bize köstek olmak yerine destek çıkmış olsa idiler o geçmiş günlerdeki gibi öz verili, canla başla verilmiş destek günlerini kaybetmezlerdi. Şimdi bakıyorum da bu yola baş koymuş lider mybb destek siteleri birer birer kapanmış peki neden ?? Bunları bir düşünün, sadece düşünün değerli mybb kullanıcıları..

Peki Kendinizi Biraz Tanıtırmısınız Serkan Bey ?
Adım Serkan namı değer xpserkan olarak bilir herkes beni, 15.01.1980 Sakarya/Akyazı doğumlu, evli ve 2 çocuk babasıyım. Özel hayatımda ailemden sonra benim için sadece MyBB var. (2. ilgi alanım wordpress sistemidir.) Bildiğim kodlama dilleri ise ; Html, Css, Php, jquery, Flash olarak sıralanıyor.. Grafik ve tasarım aracı olarak ps haricinde birkaç çeşit daha program kullanıyorum..

Peki Türkiye'de ki MyBB Destek Anlayışını Yorumlar mısınız ?

MyBB 1.2 Sürümünden itibaren , Türkiye'de Destek Sitelerinde Güzel Bir Ortam, Kardeşlik ve MyBB Dostluğu vardı.
Bıkmadan usanmadan saçma sapan sorulan sorulara cevap veren Sevgili Batur ve onun gibi nice gönüllü vardı.. Şimdi ise "Sen bizim çevirimizi kullanmıyorsun" deyip destek vermeyen gönüllüler, o blog, o forum birbirine ağza alınmayacak hakaretler eden adminler, moderatörler var. Tabi Bunun Yanında işini layığı ile yapanları tenzih ediyorum.

Son olarak şunu eklemek istiyorum.Ücretli bir hizmet vermiyoruz sonuçta ücretsiz olarak yardımcı olmaya çalışıyor herkese.Bu yüzden forumdan destek almak istiyenler bizim linklerimizi footerlarından kaldırmamasını rica ediyoruz.Buda bize en büyük desteği sağlıyor ve bizim ayakta kalmamıza yardımcı oluyorsunuz.

Evet arkadaşlar burdan da anlışdığı gibi xpserkan para timsarı biri olmadığını gösteriyor.Bu görüşüne katılıyorum Serkan abinin sonuç olarak ücretsiz destek sağlıyor herkese.Emek verip sizler için çalışıyor sizlerde bir desteği ona çok görüp linklerinizi kaldırmayın.Size yalan yanlış tanıtan insalara inanmayın!

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.