İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Mysql de veritabanı hazırlama

A

aseran

Misafir
Arkadaşlar hepinize merhaba.
Mysql + php ile yönetim paneli olan bir internet sitesi hazırlamak istiyorum. Aslında biraz oS Commercial e benziyor fakat birkaç farklı yönü var. Hazır web siteleri kullanmaktan ziyade kendim yazmak istiyorum ancak mysql hakkında çok fazla bir bilgim yok. Internet sitelerini inceledim fakat çok karmaşık buldum. :(
Merak ettiğim acaba Dreamveawe yada Frontpage gibi veritabanı hazırlama yardımcı programları var mı?
Yardımcı olursanız sevinirim...

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
69
MySQL için öyle bir program varmı bilmiyorum.
Sen tabloları ve kolonları belirlersen, yapılandırılmasında biz yardımcı olmaya çalışırız.

desoLate

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İhtiyacınız olanlar;
1. Apache2triad 1.5.4 : Bilgisayarınızda php çalıştırabilmenizi sağlayan server. Kurulumunu anlatan bir çok makale bulabilirsiniz. Kurulumu yaptıktan sonra http://localhost/phpmyadmin adresine girip veritabanı oluşturmanın kolay birşey olduğunu keşfedebilirsiniz :)

2. Dreamweaver ile mysql veritabanı bağlantısı ve ilgili makaleleri okuyun. Başlangıç seviyesi için yardımcı olacaktır.

3. Php-Mysql kullanımı için başlangıç olacak bir makale.

4. Takıldığınız noktalarda, PHP ve MySQL bölümlerine konu açmak :)

Kolay gelsin.

A

aseran

Misafir
Yapmayı düşündüğüm bir turizm sitesi hangi tabloları oluşturacağıma birkac internet sitesini gezdikten sonra karar verdim.
Tablolar aşağıdadır.
admin_loglar ---- Internet sitesini yöneten kişilerin kontrol panelinde yaptıkları işlemler
admin_tools ---- Kontrol Panleinde adminin yapabilecekleri
Güvenlik Logları : Site Yöneticilerin Hareketlerini İzleme
Şifre Değişikliği : Site Yönetecisinin Şifre Değişikliğini Yapması
Web Linkleri : Web Linkleri
Istatistikler : Web sitesinin işlem trafiği
Makale Yönetimi : Site İçeriğinin düzenlenip değiştirilebileceği bölüm
Site Sözlüğü : Site içerisindeki sabit kelimelerinin olduğu bölüm
Kullanıcı Ekleme : Siteye yönetici ekleme
Panel Yetkileri : Siteye eklenen yöneticilerin yetki atamalarının yapılacağı bölüm
Müşteri EPosta Zinciri : Sayfadaki Maillistemize Üyemiz ol bölümünden üye olacakların e mail adreslerini bulunduğu tablolar
Tesis Ekle : İnternet Sitesine yeni hotel, motel vs ekleme
Tesis Bilgilerini değiştirme
Resim Galerisi Yönetimi
Kampanya Ayarları
Promosyon Ayarları
Yurtiçi Turlar
Yutdışı Turlar
Genel Site Ayarları ,
Gemi Turları
Erken Rezervasyon

Tesisler
Tesis Bilgileri
Tesis Tipleri
Döviz Kurları
Hava Durumu
İstatistikler
Site Ayarları
Site Diller
Site Makaleler
Site Sözlüğü
Müşteri Yorumları
İlçeler
İller
Semtler
Ülkeler
Şu anda hangi tablolara hangi kolonlar geleceği üzerine çalışıyorum bitince buraya göndereceğim...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.