İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Mysql hata

DarK

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Mysql bug

mysqlda sadece bi sql de hata var diğerleri çalışıyor, hostinglemi alakalıdır pek anlayamadım ama sadece bi tanesinde hata var. hosting şiketine mail attım ama cevap yok şuan.

Can't open file: 'ibf_posts.MYD'. (errno: 145)

bir bilgisi olan varmı ?

birde Phpmyadmin anasayfada şöle bişi var daha önce yokdu sanırım

$cfg['PmaAbsoluteUri']' nin değeri konfigurasyon dosyasının içinde verilmelidir!

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sizin tablolarınızdan birinin adına benziyor mu bu myd nin başındaki?

DarK

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sorunun nedenini buldum ama nasıl çözcem konusunda yardımcı olabilcek varmı?

benim hosting şirketi phpmyadminin versionunu yükseltirken benim sqller yedeklenmş sonra tekrar yüklenmiş. ama server shutdown değilken yedeklemişler sanırım, bu yüzden 3 gündür bir tobloda cant open cart curt hatası vardı eğer onu repair veya create (yeniden oluşdursan) dahi yapsan içindaki birçok veri siliniyor. mysql bug deniyor sanırım bu olaya... bugun hostin şirketine son sql leri yüklettim ancak yine aynı hata oluşdu ki tekrar rica ettim sql lerin yeniden yüklenmesini. ama yarına kaldı bu iş, yani benim sorum sql geri yüklendiğinde herşey normal çalışıyor ama daha sonra hata veriyor ve veri kaybı oluyor, hata vermeden nasıl engelleyebilirim bunu herhangi bir yolu varmı mı ?

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
69
HErsey calistigi anda, sistemi kullanicilara kapat ve full backup al, export yap.
Sonra tum veritabanini sil(yedekledikten sonra) ve bastan yarat. Sonra da verileri import et.

DarK

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
iyinetadmin' Alıntı:
HErsey calistigi anda, sistemi kullanicilara kapat ve full backup al, export yap.
Sonra tum veritabanini sil(yedekledikten sonra) ve bastan yarat. Sonra da verileri import et.

bunu deneme çalışdım ama yapamadım :( hostinge yeniden yedekleri yükletip o veri kaybına razı olcakdım ama onlar yarına bırakdı sanırım diye bende tekrar deniyorum ama... sql boyutu phpmyadminden yükleyebilceğimden fazla ikiyie bölüyorum ama o zmnda hata veriyorr :( sql yi ikiye bölmek için herhangi bi program varmı ?

edit: neyse sorguyu çalışdırabildim ama 17011 mesaj varken 955 post var gözüküyor :( yine web hosting şirketine bastırıp, eski yedekleri yükleteyim bari, o zmn 16744 mesaja düşüyor hata verdikden sonra en iyisi o sanırım.

DarK

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sonunda adamlar bıkıp elindeki yedekleri bana gönderdilerde, arkadaşlar bildiğiniz kolay bi şekilde sql sorgusunu bölme programı varmı

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
69
Bu isi phpmyadmin ile yapma, host a login olup mysqldump programini kullan.
Eger mysqldump kullanma imkanin yok ise, phpmyadmin ile tum veritabanini degilde, tektek tablolari export et, cok buyuk ise compress opsiyonu ile veriyi SIKISTIR.

DarK

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
host cpanel vs olmadığı için öle bi imkanım yok malasef :( birazdan bana göderdikleri yedekleri yüklemeye başlicam.. geçen gün yedek aldığımda eksik almışdı ztn.. boyutda fazla değil aslında 14 mb fln.. aslında hata verme ihtimali olan tabloyu şöle bi düzeltmeye çalışcam

create table ibf_posts_tmp as select * from ibf_posts;

drop table ibf_posts;

create table ibf_posts as select * from ibf_posts_tmp;

drop table ibf_posts_tmp;

olmazsa mecburen hepsini export ederim.. teşekkürler iyinetadmin ;)

DarK

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ah bide sorgularıda yükleyebilseydimm :(

phpmyadmin şöle bi hata veriyor. tüm aksilikler beni buluyor ya

Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 1930980 bytes) in /usr/local/www/phpMyAdmin/libraries/read_dump.lib.php on line 91

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
69
Hic cpanel vb... kullanmadim, telnet yada ssh yapamiyormusun hostuna?

DarK

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
fazla mysql bilgim yok, phpmyadminide yeni yeni öğreniyorum,... şuan basit bi geri yüklemeyi bile yapamadım yani. ki geri yüklemeyle işde bitmiyor.. benim ftpye 13 mb lik sql dosyasını attılar bende aldım elimle böldüm ama ilk sorguda hata verdi, mysql, phpmyadmin çökene kdr denemeye devam.. ki kafayı yedi ztn denemek için sql dosyasındaki ilk bölümü kopyalayarak sorgu ekranına yapışdırarak çalışdırdım oldu ama oluşan tabloları kaldırmaya çalışdığımda bile hata veriyor
Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 3840 bytes) in /usr/local/www/phpMyAdmin/libraries/common.lib.php on line 1348

neyse denemeye devam ben bu gece ya tamamen bozcam ya yapcam :)

edit: neyse 17 parçaya bölerek gönderdim ara sıra hata versede, şimdi asıl iş o tablo hata vermeden düzeltmek. neyse oda yarına kalsın. ;)

edit2: neyse bunuda hallettim sanırım :cool: :p

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.