İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Mysql karakter setin problemi ?

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
arkadaşlar blog için wp kurdum fakat db yi tekrar yükleyemiyorum yahu, hiçte anlamıyorum php ve myqsl ikilisinden :(
Yüklerken hata kodu alıyorum oysaki sunucu falan herşey eskisiyle aynı????

CREATE DATABASE `wp_blog` DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish_ci;

burada ne gibi bir ayar yapmam lazım ?

veritabanı karakter görünümü aşağıdaki gibi

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
ya haklısın ben sadece bir bölümünü kopyalamışım kusura bakma...
aldıgım sql yedeğini yüklerken aşağıdaki hatayı alıyorum...

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
zaten db_name isimli bir tablo varmış. Eskisini silip yenisini eklerseniz sorun kalmaz yada zaten ekleyebilmişsiniz..
Yedek alıyorsanız da silmeniz gerek normalini ama riskli bir işlem yedeğiniz tam olduğuna emin olun.. Eskisini silmeden direk yedek phpmyadminden yüklenmiyor

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
hımmm anladım...
peki ben bu yedeği nasıl yüklüycem yahu :(
plesk ten yeni db oluştururken şifre vs. istiyor giriyorum böyle adam var diyor...anlamadım gitti...
windows serverda bunu nasıl yüklerim araştırmam lazım sanırım :(
saol yardımın için

Virtuozzo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
1. Domaininiz için yeni bir veritabanı oluşturursunuz.
2. Bir kullanıcı oluşturursunuz.
3. Oluşturduğunuz veritabanı ve kullanıcı bilgilerini wp-config.php dosyasında gerekli yerlere girersiniz.
4. Plesk'te DBWebAdmin linkine tıkladığınızda açılan phpMyAdmin'de SQL dosyanızı içeri aktarırsınız.

İçeri aktarma işlemi esnasında SQL kodlarınızda eğer veritabanı oluşturma komutu varsa hata verir. O yüzden o bölümü kaldırmalısınız.
Eğer daha önceden veritabanınıza WP'nin kullandığı tablolardan açılmış ise o tabloları da kaldırmanız gerekmektedir.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
gerçekten yardım çabanız için teşekkürler ancak ben bi yerlerde hata yaptıgıma inanıyorum...
şimdi ben baştan detaylı anlatıyım sanırım öyle hatadan arınmış olacağım :(
şimdi ben siteyi kaldırırken önce ftp den oldugu gibi wp yi indirdim...ardından pleskten DBwebadmine girip dışa aktar diyerek .sql uzantılı db yi kayıt ettim...
Sonra bunu sunucuyu tekrar kurup aynı domaine bunu eklemek istedim...
ftp ile aldıgım yedekleri tekrar yükledim ve pleskten db ye girerek yedek almadan önceki db adını ve db kullanıcı adı ve şifresini aynen girdim. sonrada pleskin dbwebadminden girerek boş db ye yükleme yapmak istiyorum ama en baştaki hatayı alıyorum...

@Virtuozzo dostum
şimdi senin dediğin gibi create_table ifadelerini silersem zaten db nin içi boş oldugu için bu gerekli değilmi ? insert_into ile veri girmesi lazım ama tablo olmayacak bu sefer ve yinede hata almayacakmıyım?

İnanın hiç bir şey anlamadım...geçen yıllar yapmıştım aynını yine kolay olur diye böyle bir şey yaptım ama geri yükleme yapamıyorum olacak şey değil...
ihtiyarlıyorum galiba :D

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Database'i kendin yaratmışsın ancak aldığın yedeğin içinde de yaratma satırları var. Dolayısıyla 'zaten var' mesajı alıyorsun. SQL dosyasının tepesinden CREATE DATABASE ile başlayan bölgeyi silip o şekilde SQL'i yeniden girmeyi dene.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
ah yaa...işlerden dolayı kaç gündür yeni bakabildim :(
evet haklısınız aslında bende haklıyım :D bi yerde yanlış yapıyorum derken ama :p
siz create db den bahsediyosunuzki arızada bu zaten ben kitlendim kaldım create table ifadesine bunu silersem tablo nasıl yaratılcak diye düşünüyorum hehehe...
neyse arkadaşlar hallettim cevaplar için teşekkürler

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.