İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Mysql+Php ile ilgili Bir Sorum Var

mertdinler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Ben Bir Referans Url Oluşturucu yapıyorum. Bu Referans Url Oluşturucu Mysql deki referans tablosunun içindeki refid adlı stündan veriyi çekecek ve o refid ile siteye giren kişi sayısını aynı tablodaki gelenler stünuna otomatik eklicek ve böyle bir refid yoksa stünda referans aldığınız id bulunmamaktadır dicek.. bunu yapabilir miyiz ? Bir Kod Gönderebilir misiniz ? Buna Uygun ?

mertdinler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Rica Ediyorum Konularıma Sadece Konumla Alakalı Cevaplar Yazın Benim Hakkımda Bir Şikayetiniz Varsa Burdan Değil Ya Bana Yada Yetkili Bir Kişiye Özel Mesaj Atarsanız sevinirim..!

Troypc

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Mert lütfen terbiyesizlik yapma ve ne istediğini tam olarak anlamadım.

Sen amacını söyle mantığı kurmuşsun ama anlatamamışsın (biraz kitap oku pp), iila bu mantık olmasına gerek yok, her programcının kendi mantığı vardır.

Scriptin amacını söyle yardım edeyim. (Hemen söylersen hemen yardım edebilirim şuan boşum)

EmiR34

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
68
Rica Ediyorum Konularıma Sadece Konumla Alakalı Cevaplar Yazın Benim Hakkımda Bir Şikayetiniz Varsa Burdan Değil Ya Bana Yada Yetkili Bir Kişiye Özel Mesaj Atarsanız sevinirim..!

Bak seninle benim aramda 2 yaş var.. :)
ama biraz uslup öğren burası webmaster forumu kuralları neyse onu uygulamalısın..
Uyarı yaptım yine aynısını yaptın çocukca şeyler yapcağına biraz düzgün davran..
Saygılı ol.

Troypc

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Tamam emir usta sakin, arkadaşı kodlamadan soğutacaksın:) gençlere ihtiyacımız var.

mertdinler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Yaw İnce Yazınca Gıcığıma Gidiyor bu kadar Zorunuza Gidiyorsa kalın yazmam sorun olmaz.!
Sorum ise;
id-isim-eposta-gelen diye 4 stun var mysql tablomda
yukarıda gördüğünüz id bizim referans id miz. Ben index.php?ref=123 diye girildiğini var sayarsak bu 123 ü php kodlamamız alacak mysql ye gönderecek orda id stünunda 123 diye girdi varsa geri dönecek ve 123 id sindeki ismi çekecek ekrana yazdıracak bunları yaparkende gelenler bölümündeki sayıya +1 eklicek tabi sadece 123 id sinn gelenler bölümüne +1 eklicek.. olay bu yani şmdiden yardım edecek arkadaşlarıma teşekkür ederim :)

Troypc

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
PHP:
<?php //index.php :: Referansla gelenlere bir bakalım

include("baglan.php");

//baglan.php içinde ne olduğunu tahmin edersiniz:D
//Get ile urldeki id yi çekelim

$id=$_GET["id"]; //ziyaretçi index.php?id=123 olarak girdi diyelim

$toplam = mysql_query("SELECT * FROM tablo_adi where id='$id' ");
$boyle_biri_varmi=mysql_num_rows($toplam);

if($boyle_biri_varmi=="0"){
echo"referans aldığınız id bulunmamaktadır";
}else{ //eğer böyle biri varsa devam edelim

$sorgu=mysql_query("select * from tablo_adi where id='id'"); //tabloda id ile gelen kişinin bilgileri yazdıralım.
while($satir=mysql_fetch_row($sorgu))
{
$id=$satir[0];
$isim=$satir[1];
$eposta=$satir[2];
$gelen=$satir[3];

echo"$isim adlı kişinin referansıyla geldiniz.";
}
// Şimdi gelen sayısını 1 arttıralım (artıralımmı, arttıralımmı bilmiyorum - Türkçem zayıfdır)
$goruntule = mysql_query("UPDATE tablo_adi SET gelen=gelen+1 WHERE id='$id'");
//tamamdır +1 ettik
}
//Kodumuz bitti başarılar
?>

tablo_adi yzan yerleri editlersin inş :D

Bu arada yeni stilin mükemmel:p Kolay Gelsin.

Troypc

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
önemli değil, galiba sen sosyal paylaşım türü bişey yazıyorsun ama bence bunun için fazla erken. Genede vazgeçme bence soruların için mail adresime yaz yada iyinette başlık aç dönerim.
Kolay gelsin

mertdinler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Hocam Son Bir Şey soracam Bu Gelenler Kısmındaki Sayı En Büyük Olan ı Mysql de while döngüsü ile çekerken en üstte gelenler sayısı büyük olanlar en altta en az olanlar birde bn sosyal paylaşım sitesi gibi birşey yazmıyorum :D sadece php yi öğrenmeye çalışıyorum pratik yaparak :D

Troypc

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
virgül yada br kullanarak yazar mısın lütfen birde biraz daha açıklayıcı ol lütfen, ayrıca bu başlıkta tartışılması gereken tartışıldı. Başka konularda görüşmek üzere..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.